Creatieve berichten over naaien

De naaikamer van… met een Q 16!

Deze maand in de rubriek ‘De naaikamer van…’  nemen we een kijkje in de naaikamer van Barbera!

Wie ben ik? 

Ik ben Barbera, 58 jaar en woon in Ermelo samen met mijn man. Ik heb 3 volwassen kinderen die allemaal het huis uit zijn en ben ook oma van 2 kindjes. Toen ik 21 jaar was heb ik naaimachine gekregen van mijn ouders voor mijn trouwen en daar ben ik eerst gewoon mee gaan oefenen voor mezelf. Later toen ik kinderen kreeg ben ik kleding gaan naaien voor mijn kinderen. 

Barbera Q 16

Nu naai ik het liefst baby en kinderkleding voor mijn kleinkinderen en af en toe een marktje. Bij naaien vind ik het vooral leuk dat je snel resultaat ziet en kan werken met leuke stofjes.

Verder naai ik ook veel voor kinderziekenhuizen. Ik heb een vrijwilligers organisatie: Orange Love. Ik naai met diverse vrijwilligers kanjerkralen zakken, sondezakjes, g-tube pads, stoma covers, stoma banden, pegsonde buikbanden en nog een en ander waar behoefte aan is. Ik heb geen stichting dus de naaisters en ik betalen alles zelf. Wel zijn er bedrijven waar we sommige spullen zoals biaisband en klittenband van krijgen.

Een paar jaar geleden ben ik ook begonnen met quilten omdat er toen in het kader van de CreaPower marathon, die elk jaar georganiseerd wordt tijdens NL Doet, genaaid zou gaan worden voor droomdekens.

Omdat ik dat een heel leuk werkje vond, heb ik daarna meegedaan met de eerste BERNINA x Sugeridoo Quilt Along.

Ik merkte wel dat een quilttop naaien en daarna het doorquilten echt heel iets anders is dan kinderkleding naaien. Het moet allemaal veel nauwkeuriger. Het kost meer moeite  maar dat is misschien ook wel het leuke eraan.

 

Mijn naaikamer 

Sinds een jaar heb ik een waanzinnige naaischuur! Het is een ruimte van 5 bij 5 meter met langs 2 wanden stellingen van de grond tot het plafond die gevuld zijn met allemaal stofjes en andere knutselspullen.

Aan de andere wand zit een groot raam wat uitkijkt op de tuin met daaronder werkruimte en dan hebben we nog een kant met openslaande deuren. Door de ramen en de 6 daglichtlampen in het plafond is de ruimte lekker licht.

In het midden van de ruimte staat een hoog-laagtafel en 2 uitschuifbare tafels zodat ik met meerdere vriendinnen in de ruimte kan werken. Mijn garen en spoeltjes zijn gesorteerd op kleur en de spoeltjes hebben ook de kleurnummers van de klosjes.

Het doosje van de naald die in de machine zit doe ik altijd onderin het bakje van mijn naaimachine, zo weet ik altijd welke naald in de machine zit. Het doosje van de naald die in de machine zit doe ik altijd onderin het bakje van mijn naaimachine, zo weet ik altijd welke naald in de machine zit.

En sinds kort staat er ook de mooie BERNINA  Q 16, die ik heb gewonnen met de One Two Tree Quilt Along!!! Ben jij benieuwd naar mijn Q 16? Bekijk dan het filmpje op mijn instagram.

 

Dilemma’s

Overdag of ’s avonds naaien?

Ik naai vrijwel altijd overdag zelden ’s avonds omdat ’s avond meestal andere dingen te doen heb. Zoals slapen op de bank :P.

Quilten modern of traditioneel?

Modern, ik vond quilten altijd voor oude dames en quilts een beetje oubollig met saaie donkere kleuren, tot ik Sugaridoo ontdekte en zag dat je dus ook hele leuke vrolijke quilts kan maken! Ik hou van frisse kleuren. Ik ben er alleen nog niet uit wat ik leuker vind paperpiecing of traditioneel patchwork, ik wissel deze dus af.

“Even tien minuutjes” naar de stoffelwinkel gaan en met handen vol naar buiten komen, of het doelgericht alleen kopen waarvoor je kwam?

Hahahahah, natuurlijk altijd veeeeel te veeeel stof kopen die ik eigenlijk niet nodig heb, maar het is gewoon zó leuk!!

Naaimachine, overlocker of longarm machine?

Pffff…. Allemaal natuurlijk! Ik doe zoveel verschillende dingen dat ik ze allemaal nodig heb.

De naad lostornen of gewoon doorwerken of er niks gebeurd is?

Hmmm… ik heb een HEKEL aan lostornen maar soms ontkom je er niet aan. Maar als het even kan doe ik net of er niks gebeurd is. En soms gooi ik het ook gewoon in de pullenbak, het is toch ‘maar’ stof.

Pietje precies of niet?

Niet al vinden mijn kinderen van wel.

 

We willen Barbera heel erg bedanken voor haar verhaal en mooie naaikamer (of naaischuur) met ons te delen! 

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam