Creatieve berichten over naaien

Vegan shopper genaaid met rollenvoet #51

In dit blog neem ik je mee hoe ik mijn vegan shopper met rollenvoet #51 heb genaaid. 

DIY-kit en rollenvoet #51

Van 1 nov. t/m 31 dec 2022 ontvang je bij aankoop van een BERNINA 4-serie machine een DIY-kit voor de vegan leren tas en de rollenvoet #51 gratis. BERNINA vroeg mij of ik deze tas ook wilde naaien en dat leek me wel een uitdaging. Ik kreeg de netjes verpakte DIY-kit opgestuurd. Blij verrast was ik door de mooie aubergine achtige kleur van de tas. En heel praktisch dat er een vak met rits in de shopper zit. Op de verpakking vind je een QR code naar een filmpje met uitleg. 

Duurzame vegan shopper

De vegan shopper is ontworpen door de Zwitserse designer Francesco Rossi. Deze DIY-kit van de Vegan Shopper is gebaseerd op zijn tas “Loredana”. Fransesco Rossi ontwerpt al vele jaren tassen en is een pionier in de ontwikkeling van duurzame materialen. De tas is gemaakt met gerecyclede PET-flessen. De PET-flessen worden gereinigd en verwerkt tot vlokken. De vlokken worden gesmolten en er worden dunne draden van verkregen. De draad wordt geweven tot een stof, waar ze met de hand tassen van maken. Bijzonder proces en heel duurzaam.

Hoe ben ik begonnen met mijn vegan shopper?

Eerst heb ik alle delen neergelegd en het filmpje bekeken. In het filmpje wordt heel duidelijk uitgelegd hoe je de BERNINA  Rossi Bag kit moet maken.

Heel fijn dat er dubbelzijdig plakband bij zit want met dit materiaal is het moeilijk spelden. Ook blij dat ik de rollenvoet #51 kon uittesten. De rollenvoet #51 is een professional voor het naaien op stroef materiaal. Door de drie rollen aan de onderkant van de voet glijdt de voet moeiteloos over plakkend textiel zoals leer of vinyl, of stoffen met een grove structuur.

Rollenvoet #51

Image of Rollenvoet #51.

Rollenvoet #51

Met de rollenvoet #51 kunnen stroeve stoffen gelijkmatig getransporteerd worden. Met behulp van de rollen glijdt de voet makkelijk over plakkende materialen

Meer informatie

De stappen die je moet nemen om deze vegan shopper te naaien

Met het plakband plak je de rits op het extra vakje in de tas.

Met de rollenvoet 51 naai je met de BERNINA B 480 de rits aan het vak.

Vegan shopper genaaid met rollenvoet #51

Dan naai je het vak met rits aan een binnenkant van de tas.

De bodem van de tas naai je aan elkaar. Je stopt de versteviging erin en naait het dicht. 

Hierna plak je de zijkanten aan elkaar en naai je ze vast.

De laatste zijkant is wel even een gepriegel maar bij het laatste stukje flink de tas opstropen en dan gaat het.

Dan het moeilijkste deel van de shopper, de onderkant. Je plakt het plakband op de onderkant op de goede kant. Let daarop, ik plakte het plakband eerst aan de binnenkant maar kwam er al snel achter dat de onderkant dan niet klopt. Dan naai je alle 4 de naden dicht.

Je tas is dan al bijna klaar. Alleen de 2 hengsels nog dichtnaaien en vast maken aan de tas. Goed meten dat ze aan beide kanten op gelijke hoogte zitten.  Als dat gebeurd is, de twee koordjes door de gaatjes rijgen en je kan shinen met je tas.

Het resultaat van de vegan shopper 

Het is een heerlijk shopper geworden. Ik vind hem nog mooier dan verwacht. De tas is lekker groot, er kunnen genoeg mooie bollen wol voor juf Sas  in vervoerd worden. 

Vegan shopper genaaid met rollenvoet #51

Ook heel fijn dat de tas over je schouder gedragen kan worden, ideaal bij het boodschappen doen. 

Winactie #bagsbyBERNINA

Maar natuurlijk kun je ook heerlijk shoppen met deze Vegan shopper. BERNINA ziet je namelijk graag stralen op straat! Doe mee aan de #bagsbyBERNINA winactie: fotografeer jouw zelfgemaakt handtas – in de stad! – en maak kans op een overlocker L 450. 

Ik heb mooie buiten foto’s gemaakt in mijn eigen kleine stadje Tholen. Een oud en fotogeniek plaatsje dat al in 1366 stadsrechten kreeg. 

Benieuwd naar meer blogs, foto’s, reels en projecten van juf Sas, neem dan ook eens een kijkje op mijn Instagram @hakenmetjufsas en website www.jufsas.com

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Marleen Van Hecke BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Beste Juf Sas, toevallig naaide ik de voorbije week mijn Vegan shopper (pakketje inderdaad bij mijn B480 gekregen). Door jouw blog hier te lezen besef ik nu pas dat ik mijn rollenvoet #51 vergat te gebruiken! Ik gebruikte mijn teflon voetje puur uit gewoonte wanneer ik met leder of kunstleder werk. Altijd zo blij met nieuwe voetjes, maar hoe dom van mij van ze dan niet te gebruiken! Ik moet dus méér blogs lezen en volgen! 

  • Saskia BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   O wat zonde dat je de rollenvoet bent vergeten want dat naait toch echt wel heel fijn. Hoop dat het ook zonder deze voet gelukt is om een mooie tas te maken. In ieder geval veel plezier van je B480 en je tas!

 • Shirley Woud BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Ook ik, net als Oda, vindt het heerlijk naar al jouw bezigheden e.d. te kijken. Ik ben ook verslaafd aan haken, en net als jij achter mijn Bernina ‘Virtuosa 150’, leuke tassen aan het creëren, ik doe het alleen van opgekochte oude spijkerbroeken, zo leuk. Ga zo door, ik volg je..  Liefs Shirley uit IJmuiden

  • Saskia BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Wat ontzettend leuk Shirley en wat gaaf dat je van oude spijkerbroeken nieuwe tassen naait. Ik ben benieuwd wat je er van maakt. Bedankt voor je berichtje en een mooi weekend toegewenst!

 • Oda Heemskerk BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Heerlijk, veelzijdig, naaien, breien en haken. Dat je daar tijd voor heb met alle werkzaamheden en je baan, ik volg je graag, Juff. Sas, bedankt voor je enthousiasme.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam