Creatieve berichten over naaien

Accessoire van de maand december: Cirkelborduurapparaat #83

Deze maand is het Cirkelborduurapparaat #83 met een marktadviesprijs van € 59,99 het Accessoire van de Maand! Dat betekent dat je dit accessoire in december met 15% korting kunt kopen bij jouw BERNINA dealer! Hieronder vind je meer informatie over het Cirkelborduurapparaat #83 van BERNINA.

Image of Cirkelborduurapparaat #83.

Cirkelborduurapparaat #83

Met het cirkelborduurapparaat #83 kunt u aparte en decoratieve cirkels of halve cirkels borduren.

Meer informatie

Het Cirkelborduurapparaat #83 rondt jouw werk prachtig af 😉

  • Voor decoratieve cirkels en halve cirkels
  • Kan voor verschillende diameters worden gebruikt
  • Voor gebruik met praktische en decoratieve steken of borduuralfabetten
  • Ook geschikt voor het appliqueren van linten
  • Voor 5,5 mm en 9 mm machines

Foto’s: WeAllSew

Wil jij de perfecte cirkels kunnen naaien? dan is dit grappige apparaatje ;-)het BERNINA Cirkelborduurapparaat #83 echt iets voor jou 🙂 We houden allemaal van het uiterlijk van een perfecte cirkel en het is nog mooier wanneer deze gevormd wordt met steekpatronen die op de stof genaaid zijn.

Hoe?

Het hulpstuk wordt met een enkele schroef aan het plateau van de machine bevestigd. Het kan links (rechtsom) of rechts (linksom) van de naald worden geplaatst. De pin ( bedekt met een plastic stopper voor de veiligheid van jouw handen ;-)) is waar de stof is bevestigd en is het midden van de cirkel…. De afstand van het haakje tot de naald is de straal van de cirkel (de helft van de breedte).

Kies een naaivoet geschikt voor de techniek die je wilt naaien. Maar mijn advies is de Open Borduurvoet #20/20C/20D zoals afgebeeld op de foto. De open ruimte tussen de tenen maakt het gemakkelijk om de naald en het patroon te zien tijdens het naaien, en zo zie je precies wat je doet.

Stof voorbereiden

Het geheim van succesvol gestikte cirkels is stabilisatie…ofwel het gebruiken van versteviging. De stof moet stevig zijn met behulp van versteviging, of je nu een tear-away of cut-away gebruikt. Elke combinatie hiervan zal werken en selecteer ze op maat en stofdikte van jouw project.

let’s go round and round!

Leg de voorbereide stof op de spijker in het gewenste midden van de cirkel. Opmerking: Houd de plastic stop op de speld totdat je klaar bent om de stof vast te zetten; de speld is zeer scherp en moet met zorg worden gehanteerd! Voor jouw eigen veiligheid kun je het beste de stop altijd terugplaatsen nadat de stof is bevestigd.

Til de stof op en gebruik het zwarte lipje om de tacker te verschuiven om de gewenste grootte van de cirkel te bepalen. Met het BERNINA Cirkelborduurapparaat #83 kun je cirkels met een diameter tot ongeveer 14 cm naaien. Wanneer je een decoratief steekpatroon naait, kies dan een inkeping met een oneven nummer (1, 3, 5, enz.). Maak gebruik van je patrooneinde functie op je machine.

Naai een cirkel en zorg ervoor dat de stof soepel draait. De randen van de stof mogen de binnenwand van de naaimachine niet raken. Als de stof de wand raakt, onderbreekt dit de beweging van de stof, waardoor de cirkel wordt vervormd. Als het stuk stof groot is, rol of vouw het dan op en zet het vast met clips, zodat het soepel kan draaien.

 

Omringende cirkels

Wanneer je meerdere omringende cirkels naait, begin je in het midden met de kleinste en maak je grotere naarmate je naar de buitenkant van de stof gaat. Tip: Welk type versteviging je ook gebruikt, plaats een lapje weggesneden versteviging in het midden om de stof stabiel te houden. Omdat de stof voor elke cirkel op dezelfde plaats draait, heeft hij de extra versteviging nodig om te voorkomen dat hij afbreekt en losraakt op het stiksel.

Bekijk ook even het handige filmpje voor meer informatie.

 

Have fun!

Creatieve groetjes,

Diane

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam