Creatieve berichten over naaien

Kleurrijke cadeaus van restjes stof

Vandaag is het de beurt voor het 8e deurtje van de adventskalender!

Edith Litan, jij bent de gelukkige winnaar van onze eerste verloting. Bij deze is de verloting afgesloten en deelname is niet meer mogelijk. We willen alle inzenders hartelijk danken voor hun suggesties en voor het doorgeven van hun wensen. We nemen deze graag mee in 2023. Onderaan dit blogbericht vind je meer informatie.

Het motto van deze adventskalender is, Kleurrijke Kerst.

Ik wilde jullie in dit adventskalender blog laten zien hoe je een super leuk en kleurrijk cadeautje kan maken van vrolijke restjes stof.

Een gequilt tasje!

Hoe je een leuk gequilt tasje maakt met verschillende stukjes stof zal ik in dit blog uitleggen.

Benodigdheden

Je hebt in iedergeval allemaal leuke lapjes nodig!

Ik gebruikte de super leuke stofjes van Kaffe Fassett die ik kreeg bij de nieuwe BERNINA 770 QE PLUS Kaffe Edition

Image of BERNINA 770 QE PLUS Kaffe Edition.

BERNINA 770 QE PLUS Kaffe Edition

Limited Edition ✓ Excluvieve Kaffe Fasset frontplaat ✓ Borduurmodule L met Smart Drive Technology ✓ Stoffenset van Kaffe Fassett ✓ Trolley-set in Kaffe design ✓ Unieke steken en borduurmotieven ✓

Meer informatie

Verder heb je nodig:

Image of Patchworkvoet #97.

Patchworkvoet #97

De Patchworkvoet #97 is ideaal om mee te patchworken en voor ander precisiewerk.

Meer informatie
Image of Ritsvoet #4.

Ritsvoet #4

Door de het smalle voorstuk kan de ritsvoet #4 zeer dicht langs de tandjes van de ritssluiting naaien, waardoor de rits exact kan worden ingezet.

Meer informatie

Aan de slag

Je start met het snijden van de lapjes stof in de maat zoals jij die wil. Ja kan ze ook knippen, maar ik heb gemerkt dat je met snijden de mooiste vierkantjes krijgt.

Ik maakte mijn lapjes 6cm x 6cm. De uiteindelijke hoogte en breedte wordt dan 4cm x 4cm, omdat ik in deze uitleg werk met een naadwaarde van 1 cm.

Ik rekende de lengte en breedte van mijn uiteindelijke rechthoeken uit aan de hand van mijn rits.

De rits is 25 cm, maar ik wilde uitkomen op 30 cm breedte zodat ik aan beide kanten van de rits nog wat ruimte zou hebben om de rits mooi af te werken.
Ik had dus een rij nodig van 6 vierkantjes van 5 cm breed. Daar moet dan nog de naadwaarde bij van 1 cm rondom. Daar ging ik volledig de mist in, maar daar later meer over. Oeps!

Dus ga zorgvuldig te werk en reken uit hoeveel vierkantjes je nodig hebt en tel daarna overal 1 cm naadwaarde bij rondom het vierkantje.

Leg nu de vierkantjes neer en verdeel ze op zo’n manier dat je een leuke verdeling krijgt van de verschillende motiefjes. Je kan ook werken met verschillende kleuren effen stof als je dit te druk vindt. 

De rechthoeken die je maakt van de vierkantjes worden de zijkanten van je tasje.

Nu kan je de vierkantjes aan elkaar gaan naaien op de volgende manier:

Speld de vierkantjes eerst zo aan elkaar vast zodat je rijen creëert, zoals op de foto hieronder.

Naai ze aan elkaar met een naadwaarde van 1 cm.

Naai zo alle vierkantjes tot rijen en strijk de naden zorgvuldig open.

Nu kan je de rijen aan elkaar spelden.

Zorg ervoor dat de naden mooi op elkaar aansluiten!

Naai de rijen aan elkaar en strijk nu alle naden weer open.

Je lapjes rechthoek ziet er nu zo uit:

Quilten

Nu kan je een laagje wattine achter de aan elkaar gestikte lapjes naaien, zodat je een beetje structuur krijgt. Het bevestigen van deze twee lagen op elkaar noemt men quilten.

Speld je lapjes rechthoek op een stuk wattine. Ik neem de wattine altijd iets ruimer voor het geval er iets verschuift tijdens het naaien.

Stik het nu door over de naden waaraan de lapjes aan elkaar zijn genaaid. Ik gebruik hiervoor het liefst voet 97, zodat ik heel goed kan zien hoe de naad loopt.

Ik gebruikte voor het doorstikken een steeklengte van 3,5.

Knip nu de wattine precies op maat van je lapjes rechthoek

Voorbereidingen rits

Pak nu je rits erbij. Ik werk de eindjes van de rits altijd af met een stukje stof, zodat het er mooi uit ziet als de rits erin zit.

Dat doe ik op de volgende manier.

Leg twee kleine lapjes met de goede kanten tegen elkaar aan het uiteinde van de rits. Het rits lint zit tussen de twee lapjes. Naai nu de lapjes met het rits lint ertussen vast, vlak langs de kant van het stoppertje. 

Vouw de lapjes naar de goede kant en strijk. Herhaal dit voor de andere kant van de rits. 

En toen kwam ik erachter dat ik een rekenfout had gemaakt met de lapjes!

Ow jee! Mijn rits was veel te lang!! Haha… Ik was vergeten overal een naadwaarde van 1 cm rondom toe te voegen. In plaats van mijn vierkantjes 6 x 6 cm te knippen, had ik ze 5 x 5cm geknipt! 

Gelukkig vond ik nog een heel erg mooie rits bij Ansje Handmade en die paste precies. Yes! Ik gaf ook deze rits weer mooie eindstukjes.

Tasje in elkaar naaien

En nu is het dan eindelijk tijd om het tasje in elkaar te naaien.

Dat is eigenlijk het snelste werkje 🙂

Leg de rits en de gequilte rechthoek met de goede kanten op elkaar en het rits lint tegen de rand van de stof:

Naai de rits vast met je ritsvoetje. Het stiksel komt vlak tegen de tandjes van de rits.

Knip nu van je voeringstof een rechthoek precies even groot als de rechthoek van je buitenstof.

Leg de voering met de goede kant tegen de goede kant van de buitenstof en de rits ertussen.

Speld vast en naai de voering vast over hetzelfde stiksel als je eerder maakte.

Stik nu alleen de voering vlak langs de kant door.

Het ziet er nu zo uit als op de foto hieronder:

Herhaal deze stappen voor de andere kant.

Je ‘tasje’ ziet er nu zo uit aan de buitenkant:

En zo aan de binnenkant:

Zijkanten naaien

Om alle zijkanten van het tasje nu in een keet te naaien moet je de rits openzetten. Anders kan je het tasje straks niet meer naar de goede kant draaien 😉 

Leg nu de goede kanten van de buitenstof van het tasje tegen elkaar aan en de goede kanten van de voeringstof ook tegen elkaar aan.

Speld rondom vast. Laat een keer gat van ongeveer 10 á 15 cm open aan de onderkant van de voering.

Zorg er met het spelden voor dat je de vierkantjes mooi doorlopen tijdens het spelden.

Naai nu rondom vast en laat het keer gat open.

Als je zou willen kan je de hoekjes instikken zoals je hieronder ziet, zodat je tasje mooi recht op blijft staan.

Dit doe je door het puntje plat te duwen en op ongeveer 2 cm van het hoekje in te sikken.

Knip het hoekje daarna af.

Tasje naar de goede kant keren

Keer je tasje nu naar de goede kant, maar laat de voering nog naar buiten piepen.

Stik nu het keer gat vlak langs de kant dicht.

Vouw de voering nu naar binnen en druk alle punten van je tasje goed uit.

En klaar is je tasje!

Ik knoopte nog een leuke franje aan de rits.

Hier kan je goed het effect zien van het toevoegen van die extra stukjes stof aan de uiteinden van de rits:

Het lijkt zo best een werkje, nu ik dit allemaal op heb geschreven, maar het valt reuze mee!

Het rekenwerk was eigenlijk het meeste werk! Hahaha…

Hopelijk ben je na het lezen van deze blogpost geïnspireerd om ook eens een leuk tasje cadeau te geven.

Of een tasje samen met een leuke naai mat. Hoe leuk is dat!?

Mijn blog waarin ik uitleg hoe je een naaimachine matje maakt vindt je hier.

Alvast heel fijne feestdagen!

Groetjes,

Mijke
@SewitCurly


Winactie!

Vandaag vindt onze 1e verloting in de BERNINA adventskalender plaats. Omdat advent de tijd van cadeaus is, hebben we hiervoor natuurlijk iets speciaals bedacht. Je maakt namelijk kans op een mooie én handige Kaffe Fassett shopper, gevuld met leuke gadgets, en een fantastisch boek van La Maison Victor. Als je dus binnenkort met een unieke Kaffe Fassett shopper én in een La Maison Victor outfit op pad wilt gaan, moet je zeker meedoen aan de verloting. 

Wil jij graag kans maken op deze items? Laat dan een reactie onder dit blogbericht achter waarin je beschrijft wat voor projecten jij op de blog hoopt terug te zien in 2023! Plaats dit vóór 12 december 2022, 23:59u als reactie onder deze blog en maak kans op de Kaffe Fassett shopper en het La Maison Victor boek.


* Deelnamevoorwaarden

De aanvaarding van deze voorwaarden is een vereiste voor deelname aan de BERNINA blogverloting. Door middel van deelname accepteer je de BERNINA voorwaarden voor gegevensbescherming.

Aan de verloting nemen alle personen deel met woonadres in de Benelux en die uiterlijk op 12 december 2022, 23.59u hebben deelgenomen door een reactie te plaatsen onder dit blogbericht.

Medewerkers van BERNINA en hun familieleden zijn van deelname uitgesloten.

Wij nemen persoonlijk contact op met de winna(a)r(es). BERNINA is niet aansprakelijk voor het niet-ontvangen, een vertraagde ontvangst, of niet-lezen van het bericht over de gewonnen prijs.

Als de winnares of winnaar niet in staat of niet gemachtigd is de prijs in ontvangst te nemen, kunnen we niet garanderen, dat een alternatieve prijs of vervanging kan worden aangeboden. De prijs kan niet contant worden uitbetaald en de aanspraak op de prijs kan niet worden overgedragen.

Indien de winnares/winnaar haar/zijn volledige adres niet binnen 7 dagen na bekendmaking doorgeeft, vervalt de prijs. De prijs wordt in dat geval opnieuw verloot.

We behouden ons het recht voor de verloting te allen tijde te onderbreken, te beëindigen of het reglement te wijzigen. De weg van rechte is uitgesloten. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: kaffee fassett, katoen
Benodigde producten:
BERNINA 770 QE PLUS Kaffe Edition
BERNINA 770 QE PLUS Kaffe Edition
Ritsvoet #4
Ritsvoet #4
Patchworkvoet #97
Patchworkvoet #97

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

53 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • a spierings BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Wat een super leuke actie hebben jullie. Allereerst wordt ik altijd erg blij van jullie blogs.Nu is de vraag wat wil je volgend jaar allemaal zien!?!?M’n hoofd bruist al van de ideeën.·         Leuke blogs met voetjes en daarbij naai ideeën.·         Een heerlijke jumpsuit voor de kids/tieners met als extra dat je deze kunt omtoveren naar een konijn, beer, dino enz. Extra leuk voor de carnaval die eraan komt.·         Leuke ideeën om naai cadeautjes te maken. Met als extra quilt en patchwork.·         Recyclen van kleding/materialen

 • Annette van der Heide BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  ik zou graag een paar dingen willen zien,simpele kleding projecten met een grote impact leuke projecten met restjes stofoude kleding upcyclen, recyclen, repareren, demonteren om onderdelen te hergebruikengekochte kleding aanpassen zodat het beter past.

 • Emilie Rozendaal BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Ik zou graag basic naaitips zien: knoopsgat maken, rits inzetten, … met handige weetjes waar je zelf nog niet aan gedacht hebt.

 • Marry Borst BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  De projecten zijn vaak met borduren, maar zo’n machine heb ik niet. Ik zou het leuk vinden om uitgedaagd te worden, aspecten te leren van mijn Bernina 335 die ik nu niet gebruik, zoals de siersteken.

 • Yvonne Heuts BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Items die ik graag zou terugzien in jullie blog zijn vooral leuke ideeën om zelf cadeaus te maken. In deze dure tijd is het toch wel een uitdaging om voor een leuk prijsje verjaardagscadeaus etc te kunnen maken.

 • Esther Scheelings BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Super leuk die blog quilten 😀 ik zou graag in 2023 afwerken van de binnen zijde willen zien. Leuke techniek labels plaatsen, afwerken boordjes manchetten etc. 

 • Rosa Knobbe BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Wat een leuke actie!
  Ik zou wel meer projecten willen zien hoe gebruik te maken van mooie sier steken op de machine. ik heb ze erop zitten maar gebruik ze nu nooit. toch jammer. En leuke idee om speelgoed te naaien.

 • Feline Roos BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Ik hoop een idee (bijvoorbeeld een trui met een roos erop) te zien wat doormiddel van verschillende machines en technieken tot leven wordt gebracht. Ik zat bijvoorbeeld te denken aan één roos/ontwerp, die tot leven wordt gebracht door middel van borduren, en door middel van quilten, en met behulp van een scan’n cut machine en eventueel met textielverf.Op deze manier kan iedereen met zijn of haar mogelijkheden en machines dit idee na maken en gelijk zien welke machine/materialen het beste overeenkomt met het eigen idee (zodat je dit misschien ooit  kan aanschaffen… of winnen natuurlijk 😊)

 • Gonny Joon BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Leuk tasje en mooie kleuren😍ik zou graag in 2023 kleding ideeën met reststoffen (restverwerking) en kleding recyclen hergebruiken willen zien. En leuke ideeën om samen met mijn tiender dochter te maken.

 • 10a Teders BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Ik ben altijd geïnteresseerd in tijdloze classics wat kleding & constructie betreft, maar kleine (cadeau-)projecten zijn ook altijd leuk.

 • Mirjan van der Hoek BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Wat een mooi tasje met mooie stofjes 🥰met een duidelijke beschrijving!ik hoop in 2023 nog meer cadeautjes ( zo noem ik ze ) in je blog te zien 👌🏼

 • Anne Bokhoven Bokhoven BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hoi Bernina Ben al jaren lang fan van jullie mijn eerste naaimachine was de bernina 1130  en zo langzaam aan omhoog gewerkt heb nu de Bernina 780Wat ik graag meer zou willen zien is projecten uit de insperation daar staan zoveel leuke dingen in Zowel voor kleding als huis een heel mooi blad en ook de uitleg wat je allemaal kunt met de voetjes  Creatieve groet Anne Marie  

 • Saskia Gluvers BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hoi allemaal,Ik hoop in 2023 een blog over het maken van een (kunst)leren handtas te lezen. Hoe maak je bijvoorbeeld een mooie ritszak in het leer. En hoe maak je de tas waterdicht.In afwachting van het blog hoop ik op een mooie shopper om nieuwe stofjes mee te scoren in de stad.Groetjes Saskia

 • Diane Ekkels BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Ik zou het leuk vinden om inspirerende projecten te zien met recyclen van kleding en andere stoffen, of projecten reststoffen. Technieken en uitleg van materialen is ook altijd fijn.

 • Jellie Berswerda BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Graag zou ik het naaien van kragen aan jasjes met foto’s  en een variatie van mouwen terug willen zien, aangevuld met leuke acessoires van restjes stof. Ik heb nog een oud bernina boekje waarin je met eenvoudige voetjes hele aparte afwerkingen en naden krijgt. 

 • Clasina Keuning BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Wat wil ik graag zien op de Blog? Eigenlijk bruis ik hierin van gedachten. Er is zoveel mogelijk. Maar… iedere maand verschillende mogelijkheden laten zien, van wat je allemaal kunt met het naaivoetje van de maand. Dus voorbeelden, die mogen klein en groot zijn, uitgebreide werkbeschrijving, beschrijving van de instellingen van de machine erbij, kleine oefenprojectjes meegeven en daarbij handige tips en natuurlijk de valkuilen. Want ook daar heb ik veel aan.  

 • mm van triest BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Wat mij leuk lijkt om te zien op het blog, zijn leuke cadeautjes om te maken ook met de seizoenen mee. Maar ook speciaal technieken uitgelegd. Quilt of naaien en borduren.

 • Lynne Harbers BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Wat een leuk idee om met restjes te maken! Ik zou het leuk vinden om van alles te zien wat niet met kleding te maken heeft. Misschien leuke haar accesoires voor kids of misschien leuke cadeautjes die je kan maken om te geven.

 • Nadine Vandegaer BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  een project wat hier (al een tijd) klaarligt: het korter en smaller maken van glasgordijnenHet ophang klaarmaken van overgordijnenIk weet niet hoe ik er moet aan beginnen…

 • Ria van Duuren BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Ik zou op het blog heel graag kleine , snel te maken kadootjes willen zien. Zoals het tasje van vandaag, eigenlijk de meeste voorbeelden van de adventskalender wel. Borduren hoeft niet zo nodig, omdat ik geen borduurmodule heb, maar  kan me voorstellen dat het leuk is om daarme je machine beter te leren kennen

 • Marianne K BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Graag meer naaikamers, dat is zo inspirerend. En specifieke technieken, bijvoorbeeld voor gepaspoilleerde knoopsgaten in jassen en de verwerking van stoffen als zijde, leer en kant in kleding.

 • Angelique Neels-Colijn BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Erg leuk dat er weer een adventskalender is. Is elke dag een leuk momentje om te kijken welke creatie er tevoorschijn komt.Vandaag een winactie. Dat is ook altijd leuk om aan mee te doen. In het nieuwe jaar 2023 zou ik graag nog eens een goede doelen actie voorbij zien komen, waarbij creatievelingen iets kunnen maken voor een goed doel.

 • kaagila1 BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Wat ik graag zou willen zien zijn meer quiltprojectjes zoals tassen (net zoals vandaag 😉) doorquilttechnieken met linealen, een cursussite waar alle winkels cursussen op kunnen zetten met naaien. en eindeijk alles met quilten 😊

 • Sandra Luts BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Nog meer tips en projecten om te borduren met Bernina software V9. Verschillende projecten van de blogs heb ik iets leuks van gemaakt. Dankjewel daarvoor 

 • sonja staes BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Technieken vb blinde rits, kraag. Graag een paar projecten met hergebruikte stoffen  Kledij voor poppen, of iets voor i het interieur is ook altijd leuk. 

 • Marianne Hartman BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Ik zou graag zien hoe ik speelgroentes en fruit kan maken voor mijn kleinkinderen, eventueel met klittenband zodat je ze “door kan snijden”. En daarbij een peuterschort.

 • Edith Litan BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Graag zou ik in de blog projectjes zien voor tuiniers en keukenprinsessen. Voor in de tuin bv. Een schort van stevige stof  met vakken voor snoeischaar en bindtouw. Voor in de keuken leuke ovenwanten en een hoes voor de Magimix. Het lijkt me zó leuk om mijn hobbies met elkaar te verbinden en mijn Bernina maaksels terug te zien op andere plekken in huis en tuin!

 • Wilma van 't Hof BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Een blinde rits in een kledingstuk maken. Spijkerbroekritsen vervangen. Leuke ideetjes om van te grote of niet meer gedragen kledingstukken wat anders te maken. Bv. van een herenoverhemd een kinderjurkje maken. oOf een topje van een oude spijkerbroek.

 • Resie van Korven BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Weeral goede tips (vooral over naadwaarde 😉 ). Ideeën gemaakt van restjes stof of recyclen zijn altijd waardevol. De uitleg over de diverse naaivoetjes volg ik zeker, heb er hierdoor al verschillende aangeschaft. Dank jullie wel voor de gezellige en informatieve blog.  

 • Ann Decoster BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Een herenhemd in grote maten, met kraag, split, knopen, alles erop en eraan.En een feestelijke Jurk in tricot, iets makkelijk maar toch fancy om te dragen!

 • Romy Prins BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Wat een leuk idee voor een cadeautje. En wat een super leuke verloting/win actie.

  Wat ik terug zou willen zien in de blog, is misschien niet echt een heel project.

  Maar ik zou het fantastisch vinden om verschillende naai technieken terug te zien in de blog. Bijvoorbeeld een kragen, gulp, paspel zakken.

  Wat mij dan super leuk lijkt is om dan verschillende bloggers het zelfde te zien maken..
  iedereen heeft zo zijn eigen techniek toch?🤭😇

  Afgelopen jaar vond ik de stroken rok van Lilian super leuk!

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam