Creatieve berichten over naaien

“A little magic”

“A little magic can take you a long way!”

Vandaag openen we alweer de 16e deur van de BERNINA Blog Adventskalender 2022. En….. het is tijd voor onze 2e verloting!

Mevrouw Spierings,  jij bent de gelukkige winnaar van onze tweede verloting. Bij deze is de verloting afgesloten en deelname is niet meer mogelijk. We willen alle inzenders hartelijk danken voor hun suggesties en voor het doorgeven van hun wensen. We nemen deze graag mee in 2023. Onderaan dit blogbericht vind je meer informatie.

De tijd in december vliegt zo snel voorbij. Ondanks alle voorbereidingsstress geniet ik van de tijd voor Kerstmis. Het heeft iets magisch, ook al ben ik al lang geen kind meer. Maar misschien is het echt de opwinding van de twee kinderen die door het huis fladderen en zich verheugen als het verlanglijstje is opgehaald, als een elfje kattenkwaad uithaalt in huis of als ze zich afvragen of ze het Christuskind dit jaar nog zullen tegenkomen. Voor de 16e deur van de adventskalender heb ik een snel project voorbereid dat ik je hier laat zien. We borduren een tekst voor in een posterhanger.

Ik hang graag foto’s aan de muur en verander ze regelmatig. Ik hou van het verwisselen van de lijsten en de magnetische posterhangers. Ik besloot de posterhanger te gebruiken voor deze blog. 

Het borduurbestand met de kerstspreuk “A little magic can take you a long way” is beschikbaar als gratis download (zie verderop). Magie is het centrale woord hier – en daarom veelkleurig, zodat je het kleurrijk kan borduren, passend bij uw favoriete kerstkleuren. De sterren zijn ook ontworpen voor veelkleurig borduurwerk en dansen rond de magie.

Deze blogpost is in de eerste plaats bedoeld voor eigenaars van borduurmachines. Maar als je geen borduurmachine hebt, kun je het project toch uitvoeren. Aan het eind van het bericht stel ik alternatieven voor borduurwerk voor.

Materiaal voor de 16e deur

 • Posterhanger (de mijne heeft een lengte van 30 cm); je vindt ze in veel winkels en ook online (zoek op ‘posterhanger‘).
 • Stofrest van ongeveer 40 x 50 cm (om de stof redelijk in de lijst te klemmen); ik gebruik hiervoor het liefst linnen, omdat ik de structuur het mooist vind voor dit soort projecten.
 • Borduurgaren in heldere kleuren en borduurstabilisator
 • Grote borduurring

Gratis borduurbestand “Met een beetje magie kom je een heel eind”.

Ik geef je het borduurbestand in alle gangbare formaten als freebie. Je kunt het hieronder downloaden:

Borduurmotief downloaden: “A little magic”

De tekst borduren 

Eerst borduren we. Span hiervoor de stof netjes en soepel met de borduurstabilisator in de borduurring. Borduur dan volgens het bestand de tekst. Ik gebruik de bernette 70 DECO.

Image of bernette 70 DECO.

bernette 70 DECO

De voordelige borduurmachine met kleurentouchscreen en meer dan 200 borduurmotieven! Deze pure borduurmachine biedt alles om kleding of accessoires te versieren en persoonlijk te maken. 

Meer informatie

Ik heb het bestand zo gemaakt dat je de draad maar vier keer hoef te veranderen. Wat dat betreft ben ik een beetje lui. Telkens als ik het garen verwissel, kijk ik of ik de spandraden moet wegknippen. Hiermee voorkom ik dat de volgende letter/ster er niet overheen geborduurd wordt en ik het daarna moeilijker heb.

Afwerking van het borduursel 

Als je klaar bent met het borduren van de tekst, knip je de overgebleven spandraden af. Knip dan het stuk stof op de afgewerkte maat. Met de posterhanger kun je een beetje variëren en hem op de gewenste lengte en breedte knippen. Bij linnen hou ik van de licht gefranjerde rand. Afhankelijk van de stof kun je overwegen rondom een zoom te naaien om te voorkomen dat de stof gaat rafelen. Ik besloot het niet te doen omdat het project “slechts” hangt en niet wordt blootgesteld aan enige “trek” zoals bij tassen of kleding. Ik vind het zelfs mooi als het een beetje rafelt. Je klemt de foto in de posterhanger en zoekt een mooi plekje. 🙂 Zo heb je toch nog een beetje kleurrijke kerstversiering die ook na de kerst leuk kan blijven hangen.

Alternatieven voor tekst borduren

Niet iedereen die dit vandaag leest heeft een borduurmachine. Maar misschien vind je het idee van een tekst borduren nog steeds leuk. Alternatieven zijn letters maken met een snijplotter of het erop verven. Voor de plotter kun je de belettering gemakkelijk zelf maken in je software en voor het verven kun je een sjabloon overbrengen op de stof (zie ZIP-bestand voor download) en het dan schilderen. Of je kunt zelfs uit de vrije hand proberen te schrijven.

“Met een beetje magie kom je een heel eind” – ik wens u allen een beetje magie voor de rest van het kerstseizoen en de overgang naar het nieuwe jaar.

Blijf gezond en geniet van de tijd met je geliefden.


Winactie!

Vandaag vindt onze 2e verloting in de BERNINA adventskalender plaats. Omdat advent de tijd van cadeaus is, hebben we hiervoor natuurlijk iets speciaals bedacht. Je maakt namelijk kans op een set kleurrijke sokken van Kaffe Fassett en een fantastisch boek van La Maison Victor. Als je dus binnenkort met unieke Kaffe Fassett sokken én in een La Maison Victor outfit op pad wilt gaan, moet je zeker meedoen aan de verloting. 

Wil jij graag kans maken op deze items? Laat dan een reactie onder dit blogbericht achter waarin je beschrijft wat jouw droom naaikamer zou zijn! Vertel wat jouw wensen zijn, welke machines je hebt of er in zouden passen en hoe de kamer eruit ziet. Plaats dit vóór 21 december 2022, 23:59u als reactie onder deze blog en maak kans op de Kaffe Fassett sokken en het La Maison Victor boek.

 


* Deelnamevoorwaarden

De aanvaarding van deze voorwaarden is een vereiste voor deelname aan de BERNINA blogverloting. Door middel van deelname accepteer je de BERNINA voorwaarden voor gegevensbescherming.

Aan de verloting nemen alle personen deel met woonadres in de Benelux en die uiterlijk op 21 december 2022, 23.59u hebben deelgenomen door een reactie te plaatsen onder dit blogbericht.

Medewerkers van BERNINA en hun familieleden zijn van deelname uitgesloten.

Wij nemen persoonlijk contact op met de winna(a)r(es). BERNINA is niet aansprakelijk voor het niet-ontvangen, een vertraagde ontvangst, of niet-lezen van het bericht over de gewonnen prijs.

Als de winnares of winnaar niet in staat of niet gemachtigd is de prijs in ontvangst te nemen, kunnen we niet garanderen, dat een alternatieve prijs of vervanging kan worden aangeboden. De prijs kan niet contant worden uitbetaald en de aanspraak op de prijs kan niet worden overgedragen.

Indien de winnares/winnaar haar/zijn volledige adres niet binnen 7 dagen na bekendmaking doorgeeft, vervalt de prijs. De prijs wordt in dat geval opnieuw verloot.

We behouden ons het recht voor de verloting te allen tijde te onderbreken, te beëindigen of het reglement te wijzigen. De weg van rechte is uitgesloten. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: borduurgaren, borduurmachine, linnen
Benodigde producten:
bernette 70 DECO
bernette 70 DECO

Thema's met betrekking tot dit bericht , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

13 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Annette van der Heide BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Mijn droom naaikamer zou in mijn woonkamer zijn, lekker dichtbij mijn partner en kids, met multifunctionele bureaus voor mijn verschillende machines en dat mijn kids die kunnen gebruiken als bureau en dat als visite komt alles lekker opgeruimd kan worden. Ik heb de hoek nu nog creëren :Dhoewel ik nog geen bernina in huis heb, droom en spaar ik voor de bernina L890.

 • S van Bakel BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Mijn droom naai/hobbykamer is momenteel in de maak. Duurt helaas nog wel even voordat hij klaar is. We zijn namelijk een garage aan het bouwen en daar wordt de boven verdieping helemaal van mij 6×7 ongeveer. Met een lekker groot raam zodat ik veel daglicht heb. Ik wil graag een grote kniptafel in het midden en een mooie lange tafel/bureau voor mijn B480 en mijn D610. Ook een paspop zou ik graag in mijn naai kamer zien dus die staat nog op mijn wensenlijstje. 

 • a spieringsBewerkt BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Wat een te gek, gave sokken. 🙂

  Mijn droom naaikamer zou lekker ruim zijn met veel licht van buitenaf en openslaande deuren. Dat je heerlijk de wijde wereld in kijkt en inspiratie op kunt doen. Met een naaitijdschrift in het zonnetje zitten.Dat mijn bernina naaimachine en bernina lock op een eigen tafel staan met voldoende ruimte erom heen voor je projecten. Mijn dochter van 13 naait ook wel eens mee. Dus daar moet ook een plekje voor gereserveerd worden.Met een kniptafel in het midden waar je makkelijk omheen kunt lopen. Met daaronder allemaal vakjes en lades om van alles in op te bergen. En een kast waar ik mijn stofvoorraad in kan opbergen.Aan de muur leuke spreuken; naai gerelateerd. Bij mij ouders hebben ze zo’n heerlijke serre en heel af en toe ga ik daar naar toe om patronen te knippen en te genieten in het zonnetje met de la maison victor. Een heerlijk vakantie gevoel.

  • Winnie Koolschijn BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Goedemorgen, Jij bent de gelukkige winnares van de verloting van 16 december. Samen met jouw dochter kun je straks heerlijke wegdromen en allerlei leuke jurken maken. Veel plezier!

   Om je prijs op te kunnen sturen vraag ik je je gegevens te sturen naar: [email protected]

   • a spierings BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    O, wat een verrassing, ontzettend leuk!!!!
    Dank je wel. En dan ook het jurken boek. Geweldig.
    Dan weet ik wat ik binnenkort ga doen. Lekker bij mijn ouders in de serre door het boek bladeren in het zonnetje en een jurk uit raderen. 🙂

 • Anne-Marie Bokhoven BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Mijn droom nog op mijn naaikamer zou een nieuwe lock zijn die van mij is alweer 25 jaar oud en is aan vervanging toe Anne-Marie 

 • Hennie Roozeboom BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Mijn wensen voor een naaikamer zijn dat het netjes opgeruimd zou zijn. Veel opberg-en kastruimte. Mijn bernina 770QE staat er al te pronken. Een heerlijke machine waar ik blij mee ben. En een 28jr oude bernette 334DS die zou ik willen vervangen door een nieuwer type. Maar ik mag mij nu al een tevreden mens noemen.

 • Wendy Van Der Schueren BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Mijn droomnaaikamer is een kamer met veel lichtinval, met een ruime naaitafel in het midden (zodat ik er makkelijk rond heen kan lopen en vanaf elke kant makkelijk aan de stofjes kan) , met handige lades waarin ik al mijn garen en naaibenodigdheden overzichtelijk kan bewaren, en verder ook nog genoeg opbergkastjes voor de stoffen in op te bergen. Naast mijn huidige (simpele) naaimachine, zou een overlockmachine ook zeer welkom zijn in mijn naaimachine.

 • Angelique Neels-Colijn BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Weer een leuke winactie, waar ik graag aan mee wil doen!Momenteel heb ik een klein kamertje waar al mijn machines staan. Daar moet ik altijd schuiven met de machines. Maar……volgend jaar hopen we een nieuw huis te bouwen, waar ik een grote hobbykamer krijg. Die ga ik inrichten met 2 werkbladen langs de muren. De hoek die dan ontstaat, daar zet ik mijn 10 naalds borduurmachine op. De overige ruimte op de werkbladen  vul ik met mijn naaimachine, lockmachine, coverlocker en mijn silhouette studio. Onder de werkbladen zet ik aan de zijkanten ladekastjes van de Ikea. Hierin kan ik mooi al mijn garen e.d. kwijt. Heel graag wil ik een kniptafel op hoogte, die op wielen staat, zodat ik hem kan verplaatsen en er goed rond kan lopen om patronen over te nemen en stof te knippen zonder rugpijn te krijgen. Onder deze kniptafel maak ik boekenkastjes, waarin ik al mijn patroonbladen kan opbergen. Uiteraard mag een grote kast, waarin ik al mijn overige hobby materialen op kan bergen, niet ontbreken.

 • Wilma van 't Hof BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hoe zou mijn droom naaikamer er uit mogen zien: Tenminste aan 2 kanten grote ramen voor natuurlijk licht. Voor de ramen twee grote werktafels. Met op de ene mijn eigen naaimachine. En op de andere zou een, nog niet in bezit, lockmachine komen te staan. Er moeten voldoende kasten staan voor alle lappen stof. Kleinere kastjes met laden om de kleinere spulletjes ordelijk op te bergen. Er in het midden van de kamer een grote tafel voor bv. knippen van patronen. En natuurlijk en verrijdbare stoel. Hoef ik niet telkens op te staan als ik erge s anders wat moet pakken of zoeken. Dit is echt nog een droom. In ons huis is hier geen plek voor. 

 • Thea Oosterveen BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Wat een geweldig leuke sokken! Mijn droom naai(handwerk)kamer zou vrij groot zijn met een open vakkenkast waarin alle stoffen en garnituren makkelijk overzichtelijk in kunnen en met een werktafel voor naaimachine en lockmachine en een heel grote tafel voor het uitleggen van stoffen en patronen

 • Resie van Korven BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Wat een vrolijke sokken, mijn dochter zou er heel blij mee zijn. Mijn droom naai kamer zou een goed opgeruimde, overzichtelijke kamer zijn waar alles zo te pakken is. 

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam