Creatieve berichten over borduren

Maak een wenskaart in Corel PHOTO Paint

Bij de BERNINA borduursoftware 9 wordt automatisch een digitaal tekenprogramma bijgeleverd. Zo heb je Corel Draw en Corel PHOTO Paint. Heel interessant wat je hier allemaal mee kan doen! Maak een wenskaart in Corel PHOTO Paint met deze uitleg. Met deze kaart wensen de beheerders van de Facebook groep ‘BERNINA Software kennis delen‘ de leden een creatief 2023 toe. En dit geldt uiteraard ook voor alle volgers van de BERNINA blog!

Hier worden in een snel overzichtje enkele functies getoond, die zowel in de versie van 2016 (bij BERNINA software V8) als bij de versie van 2021 (bij BERNINA software 9) te vinden zijn.

Maak een wenskaart in Corel PHOTO Paint

 

Welke functies worden hier gebruikt?

Je kunt een foto bijsnijden. Misschien heb je ook wel foto’s waar in de rand een ongewenst detail zichtbaar is? Je foto komt dikwijls veel sprekender over wanneer je een ongewenste rand kunt wegsnijden. Het onderwerp komt dan veel meer tot zijn recht.

Voor een wenskaart wil je uiteraard tekst toevoegen. Met de jaarwissel sturen veel mensen digitale wenskaartjes. Makkelijk, modern en goedkoop. Bewerkt die tekst om er een creatief geheel van te maken. Je kan de tekst roteren om een bepaalde lijn binnen het onderwerp van je foto te volgen. Je kan op de tekst ook nog een effect toepassen naar keuze.

Soms zie je op foto’s kleine storende details. Denk aan een kind met een vlek op de kledij of kruimels rond de mond. Denk aan een element midden op de foto dat er niet had moeten zijn. Dan kun je pixels van rondom dat gebied kopiëren en kun je het storend element wegwerken. Je kan bij manier van spreken een stukje van je foto overschilderen. Eens je deze functie gewoon bent, kan je hem niet meer missen. In de gebruikte foto heb ik een klein draadje weggewerkt als voorbeeld.

 

In dit filmpje krijg je de uitleg hoe deze digitale kaart tot stand kwam. Klik op de witte pijl in het rode vakje om het filmpje te starten. Mijn excuses voor de verkouden stem…

Meer informatie over het downloaden van een proefversie van de BERNINA borduursoftware 9 vind je via de site van BERNINA.

Image of BERNINA borduursoftware 9.

BERNINA borduursoftware 9

BERNINA borduursoftware 9 in twee versies verkrijgbaar ✓ DesignerPlus biedt omvangrijke, nieuwe borduurfuncties ✓ Creator bevat alle belangrijke basis tools ✓ Via Upgrade van Creator naar DesignerPlus wisselen ✓ Talrijke nieuwe functies ✓ Met WiFi-functionaliteit ✓

Meer informatie

Na het bewerken kun je kiezen in welk bestandsformaat je de foto wil opslaan. Kies voor ‘afgevlakt opslaan’ om er een standaard fotoformaat van te maken, zoals jpeg. Desgewenst kan je deze foto ook laten afdrukken als wenskaart.

Laat je in de commentaren weten of je zelf regelmatig deze handige tekenprogramma’s gebruikt? Ik ben benieuwd!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam