Creatieve berichten over naaien

In de kijker: EVA

In de kijker…

Binnenkort zal Eva aan de slag gaan als blogger en jullie inspireren met haar projecten. In “In de Kijker” stelt ze zichzelf graag aan jullie voor! 

Mijn naam is Eva en op instagram beter bekend als Dutch Said Sew maar misschien kennen jullie me ook van de rubriek “De naaikamer van…”.

Als 28-jarige vertrek ik binnenkort van Meerkerk, een klein dorp in het midden van het land, naar de kust van het mooie Zeeland. Als het Nederlandse weer een beetje mee wil zitten zullen jullie veel strandoutfits tegenkomen op mijn blog. In het dagelijks leven ben ik analist bij een bank, volg ik een master studie Rechten en probeer ik zeker 1x per dag met naaien bezig te zijn. Best een druk leven.

Samen met mijn moeder en oma ben ik van jongs af aan al met naaien bezig geweest en altijd op een BERNINA dus dat is er met de paplepel ingegoten. Eens in de zoveel jaar probeerde ik weer eens iets maar de ambitie om zelf te gaan naaien was niet zo groot. Inmiddels kan ik me een leven zonder projecten niet meer voorstellen en verkoop ik gerestylede spijkerjasjes in een winkel in Breda die ik in mijn eigen naaikamer ontwerp. Het is pure ontspanning en ik ga er zo in op dat ik alles om me heen vergeet.

De afgelopen paar jaar heb ik op een BERNINA 550QE gewerkt , maar vanaf 2023 start ik met het nieuwere model B 590 en natuurlijk de borduurmodule. Eerlijk is eerlijk, ik heb al wat proefjes gemaakt en het is een super gaaf proces. Dus houd in het “Borduurjaar” mijn blogs zeker in de gaten want ik ga jullie meenemen op mijn ontdekkingstochten.

Op dit moment is het knoopsgaten voetje mijn favoriet. Waarom? Het is toch fantastisch te zien hoe je de machine automatisch heen en weer gaat en een perfect knoopsgat produceert.

Naaidilemma’s

Broek of rok?

Zoveel rokken als ik al heb genaaid! Alleen ik draag ze niet dus daar ben ik mee gestopt, zonde van de tijd en de stof. Nu ben ik gestart met broeken en mijn 1e spijkerbroek is dan ondertussen ook een feit.

Wat draag je tijdens het naaien?

Nou dat is makkelijk…waar ik mee bezig ben! Ik pas heel vaak tijdens het naaien en ook regelmatig met meerdere projecten door elkaar dus moet ik oppassen als ik de deur opendoe of even een boodschap ga doen dat ik niet met een gespelde blouse of een shirt zonder mouwen in de winkel sta!

Overdag of ‘s avonds naaien?

Oh dat maakt mij niet uit hoor. Als ik even tijd heb ben ik bezig.

Heeft/hebben jouw machine(s) een naam?

Hmmmm, nee nog niet maar wat een leuk idee. Als iemand een goede suggestie heeft. De nieuwe B 590 voelt voor mij erg mannelijk dus een stoere jongensnaam graag. Mijn nieuwe L 460 lockmachine voelt dan weer eerder vrouwelijk, daar dus een mooie meisjesnaam voor.

Hoe reageer je wanneer iemand jouw stofschaar gebruikt om papier te knippen? 

Begin heel hard te gillen. Bij mijn vader is het ondertussen zo ver dat -waar hij ook is- als hij een schaar vast wil pakken, hij altijd naar mij of mijn moeder kijkt en onze blik zegt dan meestal al genoeg.

Is je naairuimte een georganiseerde chaos of altijd netjes?

Georganiseerde chaos, niet eens altijd georganiseerd maar pure chaos. Vooral als ik te veel ideeën heb en weer 10 projecten tegelijk geknipt heb. Maar anders altijd georganiseerd, nooit netjes opgeruimd.

Is het naaien voor jou vaker een komedie, drama of thriller?

Een komedie show denk ik toch wel. Kan soms uren bezig met de simpelste dingen en juist de ingewikkelde dingen zo uit mijn mouw schudden

Heb je een (naai)tic?

Als ik teken, als ik knip en als ik naai er zitten altijd spelden in mijn mond. En van mijn moeder geleerd, spelden in de leuning van de bank, tot ergernis van mijn vader en vriend

De naad los tornen of gewoon doorwerken alsof het nooit gebeurd is?

Zelden dat ik het tornmesje gebruik, probeer altijd stug door te naaien alsof het nooit gebeurd is. Alleen bij echt schandalige fouten haal ik het uit.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam