Creatieve berichten over naaien

Naaien met de cordonnetvoet #11

Naaien met de Cordonnetvoet #11In dit blog ga ik aan de slag met een nieuw voetje, de cordonnetvoet #11.              

Accessoire van de Maand

Deze maand is de Cordonnetvoet #11 met een marktadviesprijs van € 32,99 ook nog eens het Accessoire van de Maand! Dat betekent dat je dit accessoire in maart met 15% korting kunt kopen bij jouw BERNINA dealer! Hieronder vind je meer informatie over de cordonnetvoet #11 van BERNINA.

Image of Cordonnetvoet #11.

Cordonnetvoet #11

Dankzij de bijzondere constructie kan met de Cordonnetvoet #11 nauwkeurig decoratief genaaid en doorgestikt worden waarbij cordonnetgaren als bovendraad gebruikt wordt.

Meer informatie

Ik heb nog nooit genaaid met dit voetje dus eerst heb ik uitvoerig het filmpje over dit voetje bekeken.  De cordonnetvoet #11 is zeer geschikt voor doorstikken en decoraties met cordonnetgaren en andere dikkere stikgarens. Aan de onderkant bevindt zich een twee millimeter diepe gleuf, zodat de cordonnetvoet #11 ook vlot over dikker garen kan glijden en er altijd een gelijkmatig stoftransport gewaarborgd kan worden. Daarmee kunnen ook Sashiko- en andere decoratiepatronen vlot en mooi genaaid worden. Houd er rekening mee dat bij het naaien met de cordonnetvoet #11 een passende, grote naald en een normale onderdraad gebruikt moeten worden en dat je de draadspanning mogelijkerwijs moet aanpassen.

Het project, een vloerkleed voor het barbiehuis 

In mijn stoffenvoorraad heb ik een stuk gordijnstof uitgezocht waar ik mee aan de slag kon gaan. Omdat ik nog nooit eerder dit voetje heb gebruikt, leek het me handig om met een klein project te beginnen. Ik ben bezig om een poppenhuis om te toveren tot hip barbiehuis en ik mis nog een vloerkleed.

Dat is een mooi project om met deze cordonnetvoet te te voeren met mijn BERNINA 480.

Image of BERNINA 480.

BERNINA 480

De B 480: hoge kwaliteit, buitengewoon en tegelijkertijd van een briljante eenvoud. Moderne technologie voor perfecte steken op elk materiaal.

Meer informatie

Aan de slag met de cordonnetvoet

Ik heb de machine ingesteld met steek 702 en ik heb een topstitch naald gebruikt.

Het was nog even een dingetje om deze naald te vinden. Bij twee winkels langs geweest maar die hadden deze naald niet dus heb ik hem maar online besteld bij de Hobbygigant. Ik heb zwart garen voor de boven- en onderdraad gebruikt. Grijze en roze Quattro van Lang Yarns was mijn dikkere draad om om te zomen met steek 702. Ik heb 2 rechthoeken uitgeknipt. 

Een kant heb ik gebruikt als een soort proeflapje. Ik heb een rechte rij genaaid met grijze Quattro in het midden. Dat gaf meteen al een leuk effect. 

Voor de tweede rij heb ik een donkergrijze Quattro gebruikt. 

Daarna heb ik op het het lapje nog meer rechte strepen genaaid. Helaas ging ik een beetje schuin. Hier zou een randgeleider ideaal geweest zijn, dus die gaat op mijn verlanglijstje.

Voor de verticale strepen heb ik roze Quattro gebruikt, dat geeft een leuk effect.

Van dit proeflapje heb ik wel geleerd dat voortekenen op de stof wel handig is. 

De andere rechthoek

Op deze kant heb ik heel licht het woord home geschreven. Ik was benieuwd of je op deze manier ook teksten kunt naaien op stof. Wel jammer dat bij de o mijn spoel leeg was, die had ik eigenlijk even moeten checken voordat ik aan het woord begon.

Naaien met de Cordonnetvoet #11

Free hand system/kniehevel

Voor het eerst heb ik ook de Free hand system/kniehevel gebruikt. Ideaal want je kunt twee handen op je stof houden en met je been/knie bedien je het voetje. 

Het vloerkleed

Nadat het woord af was, heb ik beide rechthoeken met de goede kanten op elkaar gelegd en heb ik het rondom dicht gestikt.

Naaien met de Cordonnetvoet #11

Ik heb een stukje opengelaten om het kleedje te keren en daarna heb ik de naden doorgestikt. 

Het resultaat

Het is geen perfect vloerkleed geworden, verre van dat, maar het was goed om ervaren te hebben wat er mogelijk is met de cordonnetvoet.

Ik ga zeker een nieuw kleed maken met rechte strepen met hulp van de randbegeleider.  Maar voor nu is het kleed een mooie toevoeging in de keuken van het barbiehuis

Juf Sas

Benieuwd naar meer blogs, foto’s, reels en projecten van juf Sas, neem dan ook eens een kijkje op mijn Instagram @hakenmetjufsas en website www.jufsas.com

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: cordonnetvoet, gordijnstof, katoen, Topstitch 90/14
Benodigde producten:
BERNINA 480
BERNINA 480
Cordonnetvoet #11
Cordonnetvoet #11

Thema's met betrekking tot dit bericht , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Joris Breeker BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Leuk en nuttig artikel! Zelf koop ik al jaren naar volle tevredenheid handwerk producten bij de wolwinkel online. Hopenlijk lees ik hier spoedig weer een dergelijk inspriratie vol en behulpzame post! 🙂

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam