Creatieve berichten over naaien

Knoopsgaten maken met de BERNINA 480

In dit blog laat ik met foto’s en filmpje zien hoe snel en simpel je knoopsgaten maakt met de BERNINA 480 .

Image of BERNINA 480.

BERNINA 480

De B 480: hoge kwaliteit, buitengewoon en tegelijkertijd van een briljante eenvoud. Moderne technologie voor perfecte steken op elk materiaal.

Meer informatie

Knoopsgaten maken met de BERNINA B480Knoopsgaten oefenen

Wat is het toch een fijne naaimachine mijn BERNINA 480. Ik heb er al heel veel plezier van gehad en mooie projecten mogen maken. Maar ik heb nog nooit knoopsgaten gemaakt en binnenkort wil ik een vrolijke blouse gaan naaien en daar zitten aardig wat knoopsgaten aan. Het leek me dus erg verstandig om eerst te oefenen met het maken van knoopsgaten.

Knoopsgaten maken met de BERNINA B480Display met alle soorten knoopsgaten

Op het display van de naaimachine vind je een speciaal teken waar je alle knoopsgaten kunt vinden. Je hebt rechte knoopsgaten maar ook ronde knoopsgaten voor bijvoorbeeld een koord.

Knoopgatsvoet 3a

Voor het maken van knoopsgaten heb je een speciaal voetje, Knoopsgat-sledevoet #3A. Bij knoopsgat-sledevoet 3A stelt een sensor op de naaivoet de knoopsgatlengte vast, waarna deze waarde doorgeeft aan de naaimachine wordt doorgegeven. Zo kunnen daarna geheel identieke knoopsgaten genaaid worden, tot de waarde gewijzigd wordt. De knoopsgat-sledevoet 3A is daardoor uiterst geschikt voor het vervaardigen van knoopsgaten in kledingstukken en woonaccessoires. Dit voetje wordt standaard bij de BERNINA B480 geleverd. 

Image of Knoopsgat-sledevoet #3A.

Knoopsgat-sledevoet #3A

<article class="r-teaser-item r-product-teaser-item"> <div class="r-teaser-text ng-binding">Met de knoopsgat-sledevoet #3A bepaal je voor elke uitvoering met de sensor of met de hand de gewenste knoopsgatlengte voor precies even lange knoopsgaten.</div> </article>

Meer informatie

Proeflapje voor de knoopsgaten

Nadat ik mijn spoel en garen had geplaatst en de naaimachine had ingesteld, kon ik gaan starten met mijn proeflapje. Door even de startknop in te drukken, gaat de mijn BERNINA B480 automatisch aan de slag en in mum van tijd is het knoopsgat gemaakt.

Nadat de machine stopt, kun je heel simpel de afknipknop (het schaartje) indrukken en dan worden de draaien afgeknipt. Zo heb ik een voor een alle knoopsgaten uitgeprobeerd. 

Het resultaat

Nadat alle knoopsgaten getest waren, kan ik concluderen dat ik blij verrast ben hoe simpel en mooi mijn BERNINA B480 deze knoopsgaten maakt. Ik weet nu zeker dat mijn blouse met knopen zeker moet gaan lukken. Knoopsgaten maken met de BERNINA B480

Filmpje

Omdat een filmpje vaak meer zegt dan een foto heb ik er ook een kort filmpje van gemaakt.

Juf Sas

Benieuwd naar meer blogs, foto’s, reels en projecten van juf Sas, neem dan ook eens een kijkje op mijn Instagram @hakenmetjufsas en website www.jufsas.com

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: BERNINA B480, BERNINA Tornmesje, garen, knoopsgatsledevoet 3A, proeflapje
Benodigde producten:
Knoopsgat-sledevoet #3A
Knoopsgat-sledevoet #3A
BERNINA 480
BERNINA 480

Thema's met betrekking tot dit bericht , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam