Creatieve berichten over naaien

In de kijker: Priscilla

Bezige bij 🐝 PRISCILLA gaat voor ons bloggen en in “In de Kijker” stelt zij zichzelf graag aan jullie voor! 

Hi allemaal! Mijn naam is Priscilla Kersten ik kom uit het zonnige Zeeland. Ik ben moeder van twee meiden van 10 en 5 (beiden gelukkig nog fan van mijn naaicreaties), en getrouwd met een knappe rugby speler die gelukkig ook erg enthousiast wordt als ik wat voor hem maak. Al komt dat wat minder vaak voor.  Overdag ben ik juridisch adviseur bij een gemeente en ‘s avonds zit ik graag achter de naaimachine. 
 
Ik ben begonnen met naaien toen ik 18 was, ik werkte destijds als bijbaantje bij een grote modeketen en een collega zat op naailes. Dat leek mij ook wel wat. Braaf ging ik daar elke woensdag heen. Veel begreep ik er toen nog niet van, ik deed vooral wat de ‘juf’ zei. Toen we zo’n 6 jaar geleden naar een grotere woning verhuisde kwam er een eigen naaikamer op zolder. Hier kan ik heerlijk al mijn naairommeltjes laten liggen zonder dat er andere huisgenoten klagen over rond slingerende spelden (herkenbaar?).  
Ondertussen zit ik nog steeds op naailes, de collega van toen is nu zelf ‘naai-juf’ geworden en daar zitten we met een hele gezellige club dames.  Ondanks dat ik al heel wat jaren naai, valt er nog steeds genoeg te leren. Tijd voor andere hobby’s is er dus niet.. maar als ik wel wat anders aan het doen ben, weekendjes weg met manlief, tripjes met de kids of lunchen met vriendinnen dan ben ik vaak in gedachte stiekem bezig met een (nieuw) naaiproject. Ik sleur dan ook regelmatig mijn gezelschap mee als ik ergens een stoffenzaak tegenkom. Ik vind het ook erg leuk om mijn creaties te delen op instagram. Het hele creatieve proces spreekt mij daarbij aan. Foto’s maken, soms op een leuke locatie met mijn dochters, accessoires te kopen om flatlay’s mee op te vullen en daarna de foto’s een beetje te bewerken. Super vereerd was ik dus toen ik benaderd werd op instagram om bernette ambassadeur te worden. 
 
 
Ik vind het heerlijk om online inspiratie op te doen bij webwinkels en dan te bedenken hoe ik een zelfde soort look kan namaken. Het leukste aan naaien vind ik om te zien dat een item dan ook echt wordt zoals ik dat in mijn hoofd had. Het mislukt ook wel eens, maar daar leer ik dan ook van. Ik gebruik zelf een naaimachine, een lockmachine en een coverlock. Ik werk graag op de naaimachine, dat zijn vaak precieze werkjes waar ik het meeste voldoening uit haal. Fan ben ik daarom ook van mijn blinde rits voetje, hier kan je niet alleen ritsen mooi mee inzetten maar ook paspel netjes mee vastnaaien. De bernette voetjes ken ik nog niet, maar daar ga ik jullie uitgebreid over vertellen in mijn blogs. Ik ben heel erg benieuwd naar de machine waar ik op mag gaan werken, de bernette 77. De lockmachine gebruik ik ook graag, of om naden mooi af te werken, maar ook om even lekker snel een sweater of legging voor mijn meiden in elkaar te zetten. Ik heb ondertussen al heel wat creaties gemaakt, maar mijn favoriet blijf toch de bloemenmeisjesjurk die ik heb gemaakt voor de bruiloft van mijn beste vriendin.
 

En dit zijn de vragen die we aan Priscilla stelden

Is het naaien voor jou vaker een komedie, drama of thriller?
 
Of naaien voor mij een komedie, drama of thriller is ligt vooral aan het kledingstuk. Ik heb wel eens gehad dat ik een t-shirt voor mijn dochtertje aan het maken was, deze ookal bedrukt had met bloemen van flexfolie en tijdens het inzetten van de mouwen in het voorpand sneed tijdens het locken. Dat was echt een drama!! Ik heb het toen gelukkig soort van op kunnen lossen door er wat vlieseline achter te strijken. Het shirtje is gelukkig wel gedragen. Sommige projecten voelen ook als een 100 delige serie, ik ben nu bezig met een zilveren kunstlederen broek met veel details, daar ben ik echt al een tijdje aan bezig. 
 
Wat draag je tijdens het naaien?
 
Meestal naai ik ‘s avonds, dan draag ik wat ik die dag aanhad.. of lekker een ochtendjas, dat zit ook fijn.
 
Heb je een (naai)tic?
 
Poeh, dat zou ik eens aan mijn clubje moeten vragen.. niet iets waar ik mezelf van bewust ben. Al moet ik zeggen dat ik het moeilijk vind om te stoppen met naaien. Als mijn dag het toelaat dan naai ik wel eens tot diep in de nacht door. Zeker als ik weer eens te laat ben begonnen en iets snel afmoet. Ik maak sinds een paar jaar elk jaar met kerst pyjama’s voor mijn meiden. Meestal begin ik daar veelste laat aan. Dan wordt er ‘s nachts hard doorgewerkt. 
 
Broek of rok?
 
Broek! Ik vind rokken echt heel erg leuk, maar ik draag ze bijna nooit. Ik vind het gewoon niet zo handig met kinderen. Ook zijn m’n panty’s vaak kwijt of kapot waardoor het allemaal te lang duurt ‘s ochtends. In de zomer met blote benen vind ik het dan wel weer erg handig, een leuke top erop en gaan. Ik zou nog wel een mooie lange spijkerrok willen naaien dit jaar. 
 
Overdag of ‘s avonds naaien?
 
‘s Avonds.. bijna altijd ‘s avonds. Ik werk vier dagen en probeer ook een paar keer te sporten doordeweeks, dus vaak kom ik pas aan naaien toe als mijn kinderen in bed liggen.
 
Doordeweeks of in het weekend naaien?
 
Allebei, afhankelijk van de planning met mijn gezin. 

Koffie of thee tijdens het naaien?

Thee, ik vind koffie echt niet lekker.

Ruches of stoer?

Moet ik echt kiezen? Dan kies ik voor ruches, dit blijf ik zo vreselijk schattig vinden! En ze kunnen altijd. Een leuke blouse kan heel romatisch worden door ruches.

Pietje Precies of niet? 

Ik probeer wel Pietje Precies te zijn. Zeker als ik iets maak voor mezelf of voor manlief. Als er soms een klein foutje sluipt in een kindersweater en niemand ziet het? Dan wil ik dat soms nog wel laten zitten. Ze dragen het toch maar een seizoen. Deze blouse heb ik gemaakt van een heel erg glibberig dun (ik denk) viscose. Gescored in een stoffenzaakje in Frankrijk. Dat vroeg erg veel geduld. Zeker bij het maken van de biesjes voor de sluiting bij de manchetten. 

 

We danken Priscilla hartelijk voor het gesprek en wensen haar veel succes!

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam