Creatieve berichten over naaien

Voor nog meer naaiplezier: de nieuwe BERNINA 790 PRO

Beste lezers,

“JOY OF PRO” is de titel waaronder we een nieuw topmodel lanceren: de BERNINA 790 PRO. Misschien heb je de machine al ontdekt – ze staat al een tijdje op onze website bernina.com. Sinds kort is de machine verkrijgbaar bij BERNINA dealers in Nederland en België. Profiteer van deze gelegenheid en maak snel een afspraak om het naaien en borduren uit te proberen!

In de volgende blogpost stel ik de machine aan je voor. Als je de B 790 PRO beter wilt leren kennen, gaat er niets boven een bezoek aan je plaatselijke dealer. Testnaaien geeft jou de kans om de machine aan de tand te voelen en te zien of ze “past”. En  je zult zeker plezier hebben – dat is JOY. Onze video geeft jou een voorproefje:

Naaien, quilten en borduren met de hoogste precisie

Je kunt het gemakkelijk zien aan de productnaam: De B 790 PRO maakt deel uit van de BERNINA 7-serie. Het is het nieuwe topmodel van deze serie en volgt de BERNINA 790 PLUS op. Net als alle machines uit de 7-serie combineert hij hoogwaardige verwerking met innovatieve techniek – ontwikkeld in ons hoofdkantoor in het mooie Steckborn, min of meer direct onder mijn kantoor. Rechts van de naald bevindt zich een werkoppervlak van 254 mm. De borduurmodule L met SDT biedt een borduuroppervlak van 400 × 210 mm. Er is dus genoeg ruimte voor grote naai-, borduur- en quiltprojecten. BERNINA fans kennen de BERNINA grijper al. Deze naait precies met tot 1000 steken per minuut en een extra grote spoel die tot 70% meer garen kan vasthouden dan een normale spoel.

Maar op welke punten verschilt de nieuwe machine van de vorige 7-serie machines?

Kort gezegd, het verschil zit in de nog grotere precisie. De BERNINA 790 PRO is uitgerust met talrijke innovaties die het naaien en borduren nog preciezer maken. Een van deze innovaties is een laser die het exacte naaldpenetratiepunt haarfijn op de stof aangeeft, zowel bij het naaien als bij het borduren en in elke naaldpositie.

Hier is een video die het gebruik van de pinpointlaser door mijn collega Doris laat zien:

Een andere innovatie is de stitchprecision2 technologie. Deze maakt een superieure steekkwaliteit mogelijk bij een tot 33% hogere borduursnelheid. De B 790 PRO maakt de toch al verbeterde BERNINA borduurmodule met Smart Drive Technology (SDT) nog sneller en de steekkwaliteit nog beter.

Andere nieuwe functies zijn toegankelijk via het touchscreen, bijvoorbeeld 4-punts plaatsing met morphing: Met deze nieuwe functie kan een borduurmotief exact op een project worden geplaatst en kan het motief aan een vorm worden aangepast. Ook hier is een video die de functie laat zien:

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om een borduurmotief precies te plaatsen, te schalen of te vervormen zodat het past! Je stelt vier punten in op de stof in de borduurring en het borduurmotief wordt in de gedefinieerde vorm geplaatst en indien nodig aangepast. Dit – in combinatie met laserpositionering – zorgt onder andere voor perfecte quiltblokken in de borduurring:

Je kunt trouwens naai-instructies voor de quilt hierboven vinden op onze website: Naai-instructies voor de quilt “Venster op mijn wereld“. In een blogartikel laat Claudia Geiser in detail zien hoe de quilt is gemaakt.

Volg het borduurproces op uw smartphone

Met de BERNINA borduursoftware 9 hebben we een WiFi-apparaat geïntroduceerd dat optioneel verkrijgbaar is en met de naaimachine verbonden kan worden, zodat deze draadloos met de software kan communiceren. Bij de BERNINA 790 PRO is dit apparaat niet nodig, de B 790 PRO heeft WiFi aan boord. Wie borduurmotieven in de software op de PC creëert of bewerkt, kan deze direct naar de machine sturen – of omgekeerd. Bovendien kan een lopend borduurproces dankzij de nieuwe BERNINA Stitchout app comfortabel op een smartphone gevolgd worden. De B 790 PRO maakt verbinding met de app en geeft de status van het borduurwerk op afstand weer. Bij een garenwissel of -breuk of wanneer het borduurmotief klaar is, stuurt de app een melding.

Individualiseer quiltpatronen en decoratieve steken

Een naaisteken in de vorm van uw lievelingsbloem of een zelf getekend hartje? Zulke ideeën kunnen eenvoudig worden gerealiseerd met de steekontwerper. De gewenste motieven worden op het touchscreen getekend en met één klik omgezet in decoratieve steken.

De nieuwe aanpasbare quiltpatronen (BQM-bestanden) maken functies beschikbaar op de B 790 PRO die voorheen alleen beschikbaar waren voor professioneel quilten met de lange arm. Onbeperkt schalen van BQM-motieven, het veranderen van het aantal steken per inch (SPI) en andere instellingen maken perfect, computergestuurd quilten mogelijk.

Verscheidenheid en gebruiksgemak

De B 790 PRO beschikt niet alleen over een groot aantal functies, maar zet ook nieuwe standaarden op het gebied van gebruiksgemak. Het ergonomisch geplaatste 7″ touchscreen biedt eenvoudige en intuïtieve toegang tot steken, steekpatronen, alfabetten en borduurmotieven. Meer dan 2000 steken en 500 borduurmotieven kunnen op verschillende manieren worden geselecteerd, gespiegeld, gedraaid, gecombineerd en verder geformatteerd.

Benieuwd welke steken en borduurmotieven dit zijn? Geen probleem! Een compleet overzicht van borduurmotieven en decoratieve steken vindt je in de gebruiksaanwijzing – die je hier als PDF kunt downloaden: Download gebruiksaanwijzing B 790 PRO.

Om ervoor te zorgen dat je nooit uit het oog verliest wat je aan het doen bent, heeft de machine duidelijk gestructureerde bedieningsmenu’s en een ingebouwde zelfstudiefunctie die alle hoofdfuncties in animaties uitlegt. Als je niet zeker weet wat de juiste steek en instelling is voor een bepaald project, kun je de B 790 PRO om advies vragen. Een naaimachinepictogram brengt je naar de BERNINA Sewing Advisor, die je bij bijna alle naaivragen om advies vraagt.

Hoe gemakkelijk het allemaal is, kun je thuis uitproberen. BERNINA stelt een simulator ter beschikking die je op uw PC kunt installeren. In de simulator kun je de functies op het scherm van de B 790 PRO uitproberen: Je kunt de simulator hier vinden.

Automatisch inrijgen

Oh, ik vergeet bijna een van de belangrijkste nieuwe gemak functies: de automatische draadinsteker. Kijk maar:

Niet slecht, toch? 😊

Meer informatie over de BERNINA 790 PRO

Zoals gezegd: Als je de machine live wilt zien en testen, kun je het beste een afspraak maken met je BERNINA dealer. Als je nog geen dealer hebt, kun je die hier vinden: https://www.bernina.com/nl-NL/Dealer-zoeken-NL

Meer informatie over het product vind je op bernina.com/b790pro. Natuurlijk kun je binnenkort hier op de blog meer lezen over de B 790 PRO. 

Groetjes,

Jouw BERNINA team

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam