Creatieve berichten over naaien

Accessoire van de maand maart: Blinde ritsvoet #35

Deze maand is de Blinde Ritsvoet #35 met een marktadviesprijs van € 50,99 het accessoire van de maand! Dat betekent dat je dit accessoire in maart met 20% korting kunt kopen bij jouw BERNINA dealer! Hieronder vind je meer informatie over de blinde ritsvoet  BERNINA

Image of Ritsvoet #35.

Ritsvoet #35

De ritsvoet #35 biedt dankzij schuine gleuven de mogelijkheid ritssluitingen onzichtbaar aan kleding en accessoires te naaien.

Meer informatie

Blinde ritsvoet #35 voor een elegant en professioneel resultaat.

“Blinde rits”, zo genoemd omdat deze rits vast gestikt wordt op de naadlijnen en volledig onzichtbaar is als de rits gesloten is. Het lijkt alsof de naad gesloten is en het enige deel van de rits wat zichtbaar is, is de ritstrekker. Dit maakt het een perfecte sluiting voor kleding waarbij een ononderbroken lijn gewenst is.

Tip: De naad wordt pas gesloten nadat de rits ingezet is.

De voordelen van naaivoet #35

Blinde ritsvoet #35 heeft twee diagonale groeven aan de onderkant van de voet die werken als geleider voor de tandjes van de rits. Deze geleiders duwen de tandjes aan de kant, waardoor er dicht bij de tandjes genaaid kan worden. Na het naaien plooit de rits terug, met als resultaat een prachtige onzichtbare rits!:-)

Leuk en makkelijk projectje met blinde rits? alsjeblieft! 🙂

Heb je nog oude of versleten kussens liggen? die wel een nieuwe look kunnen gebruiken? Maak een eenvoudige kussenhoes met een blinde sluiting met behulp van blinde ritsvoet #35.

Benodigdheden:

  • BERNINA naaimachine 
  • Blinde ritsvoet #35
  • (Optioneel) ritsvoet #4
  • Terugtransportvoet #1
  • Kussen of kussenvorm
  • Blinde rits van ongeveer dezelfde lengte als jouw kussen
  • Bijpassend garen
  • Twee stukken stof naar keuze, iets groter (1 cm) geknipt dan je kussen

TIP(s)
De naaldpositie hoeft gewoonlijk niet te worden aangepast. Als de tandjes niet vanzelf onder de voet doorlopen, moet de positionering ervan worden gecorrigeerd. Naai de rits zo ver als mogelijk van boven naar beneden in en zet het uiteinde vast wanneer het ritslipje wordt bereikt. Naai de tweede kant van de rits op dezelfde manier van boven naar beneden in, met als verschil dat de linkerzijde van de rits in de rechtergroef van de voet wordt geplaatst.

Terug naar het kussen projectje 😉 Je kunt een effen stof, patchwork of een eigen ontwerp gebruiken voor een speciale touch! 😉 Je blinde rits moet net iets korter zijn als de rand van je kussen. Als de rits te kort is, kun je de kussenhoes niet over het kussen schuiven.  Zie hieronder dat de onzichtbare rits twee kanten heeft; de tandjes zijn alleen te zien aan de verkeerde kant van de rits. Hierdoor ligt de rits na het inzetten bijna onzichtbaar achter de naad.

Plaats de blinde ritsvoet #35 om de rits vast te naaien.

Plaats, met de rits open, één rand met de goede kant naar beneden op de onderrand van één kant van de kussenhoes (stof). Zorg ervoor dat het ritslipje naar de binnenkant van het kussen wijst en dat de rand van de ritsband gelijk ligt met de kniprand van de kussenhoes. Speld dit vast.

Plaats de vastgespelde rits onder de blinde ritsvoet #35 op jouw naaimachine. Plaats de rits tand in de uiterst rechtse gleuf van de onzichtbare ritsvoet #35. Kijk goed, de naald moet net naast de tandjes door de ritsband gaan. De bovenkant van de naaivoet is open zodat je de naald één of twee posities kunt verplaatsen als je de rand wat strakker wilt. Pas aan indien nodig. Begin met naaien aan een uiteinde van de rits en naai met een stiksteek terwijl je begint.

Naai over de lengte van de rits, naai nog even achteruit als je bij de rits einde komt.

Na het stikken van één kant van de rits, sluit je de rits en leg je voorzichtig de andere kant van de kussenhoes op één lijn, met de knipranden op elkaar. Speld de rand van de rits op de andere onderrand van de kussenhoes.

Maak de rits weer open voordat je gaat naaien.

Plaats de vastgespelde rits onder de blinde ritsvoet #35 met de tandjes in de meest linkse gleuf en naai zoals hierboven.

Sluit de rits na het stikken. We maken deze rand van de kussenhoes af voordat we verder gaan.

Speld de twee open uiteinden van het kussen aan weerszijden van de rits op elkaar, vanaf de kniprand tot waar de rits begint.

Plaats ritsvoet #4D en schakel het dubbeltransport in als je deze functie op jouw machine hebt. Met ritsvoet #4D naai je zo dicht mogelijk langs de ingezette rits. Naai tot aan de ingezette rits en naai terug. Herhaal dit voor de naad aan de andere kant van de rits.

Strijk de naad even goed plat na het stikken.

Naai rond de resterende drie zijden van de kussenhoes met een rechte steek.

Keer de kussensloop binnenstebuiten en duw de hoeken voorzichtig naar buiten.

Stop je kussenvorm in de kussensloop en Et volia! klaar!! 

Enjoy!!

Bekijk ook nog even ons informatieve filmpje over de blinde ristvoet #35.

Creatieve groetjes,

Diane

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: blinde rits, blinde ritsvoet#35
Benodigde producten:
Ritsvoet #35
Ritsvoet #35

Thema's met betrekking tot dit bericht

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam