Creatieve berichten over naaien

Opknappen van het mozesmandje

In dit blog laat ik zien hoe je heel snel en makkelijk een mozesmandje kunt opknappen. Schoondochter Elke heeft dit mandje voor een paar euro, via een Facebookverkoop groep, op de kop getikt toen ze wist dat ze zwanger was. Voor onze binnenkort verwachte kleindochter heb ik dit mozesmandje opgeknapt. Ik laat zien hoe ik stap voor stap dit heb aangepakt. 

opknappen van een mozesmandje

De hengsels van het mozesmandje

Schoondochter Elke was net zwanger toen ze tegen een heel leuk mozesmandje vond. Ze appte me of ik het misschien zou kunnen opknappen omdat het hengsel kapot was.

Dat leek me geen probleem. De hengsels kreeg je er makkelijk af en met dik katoen heb ik twee nieuwe koorden gehaakt.

Opknappen van een mozesmandje Die heb door de openingen geknoopt en stevig vastgezet. Daar knapte de mand meteen al van op.Opknappen van een mozesmandje Benieuwd hoe je zelf een koord kunt haken, bekijk mijn video hierover. 

 

Het matrasje van het mozesmandje

Elke heeft alle bekleding goed gewassen maar ze bleef het mandje een beetje saai vinden.

opknappen mozesmandjeHet miste iets. opknappen mozesmandje Ik heb genoeg leuke stofjes liggen en samen hebben we drie stoffen uitgekozen om een hoes voor het matrasje te maken. Het werd een joggingstof, een tricotstof (met bloemetjes) en een hydrofiele stof.

opknappen mozesmandjeZo heb je drie verschillende hoezen en als de baby dan spuugt, kun je het makkelijk vervangen en wassen. 

Het naaien de hoezen

Ik heb het matrasje op de stof gelegd en daar een rand omheen geknipt. Deze bovenkant heb ik een keer uit de stof geknipt. 

opknappen mozesmandje De onderkant heb ik in twee delen geknipt omdat ik wil dat het hoesje er makkelijk af te halen is. Deze twee delen zijn langer omdat je rekening moet houden met naden voor de sluiting.

opknappen mozesmandje Daarna heb ik de drie geknipte delen op de andere twee stoffen gelegd en deze zonder rand geknipt. 

Het klittenband

Eerst heb ik bij de onderkant de naden om gevouwd en het klittenband erop genaaid. Bij het eerste jogginghoesje heb ik drie delen klittenband genaaid.opknappen mozesmandje Nadat het klittenband erop genaaid zit, heb ik de onderkant en bovenkant op elkaar gespeld en rondom gestikt en gezigzagd. 
opknappen mozesmandje

Het eerste hoesje is af en ik ben best tevreden met het resultaat.

opknappen mozesmandjeBij de andere twee hoezen heb ik wel wat veranderd.

opknappen mozesmandje

Ik heb een stuk klittenband over de hele breedte genaaid omdat dit toch mooier sluit.

opknappen mozesmandje De tweede hydrofiele hoes

opknappen mozesmandjeEn als laatste heb ik de hoes van de tricot bloemetjes stof genaaid.

klittenbandDeze tricotstof rekte behoorlijk uit.

naaien met mijn B480Toen ik de hoes de eerste keer paste was hij echt te groot.

matrasje met tricotstofIk heb de hoes een stuk kunnen innemen aan de boven- en onderkant voordat het goed paste.

het klittenband Het resultaat van het opknappen van het mozesmandje

Het mozesmandje is nu verre van saai. En het geeft een duurzaam gevoel dat het mandje weer een ronde meekan.

het resultaat Kijk eens hoe leuk de drie hoezen staan in het mandje.

het resultaat Wat een leuk plekje zo in de box.

het resultaat En elke hoes geeft toch weer een ander gevoel.

het resultaat En nu nog even geduld hebben.

het resultaat van het mozesmandje Ik kan niet wachten tot onze kleindochter in dit mozesmandje ligt.

het resultaat van het mozesmandje

Dit is mijn laatste BERNINA blog. Ik heb de afgelopen twee jaar met heel veel plezier geschreven over wat ik allemaal gemaakt heb met mijn BERNINA 480 en hoe ik alles ontdekt heb van deze naaimachine. Omdat naaien niet mijn core business is en ik vaak dacht “o ja ik moet deze maand nog bloggen”, heb ik besloten ermee te stoppen. Natuurlijk blijf ik naaien en dingen maken. Ik ben veel te blij met mijn fijne naaimachine. Goed gereedschap is echt het halve werk. Je kunt mijn blijven volgen op mijn maandvlog, op mijn juf Sas blog en op mijn Instagram. BERNINA bedankt voor de fijne samenwerking. Wie weet tot ziens!

Image of BERNINA 480.

BERNINA 480

De B 480: hoge kwaliteit, buitengewoon en tegelijkertijd van een briljante eenvoud. Moderne technologie voor perfecte steken op elk materiaal.

Meer informatie
Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een weekend
Benodigd materiaal: BERNINA B480, bijpassend garen, hydrofiel, joggingstof, kopspelden, restje tricot, schaar
Benodigde producten:
BERNINA 480
BERNINA 480

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam