Creatieve berichten over naaien

Accessoire van de maand mei: #88 Bandapparaat voor niet-voorgevouwen band met naaivoet #95/95C

Deze maand is het Bandapparaat #88 met een marktadviesprijs van € 269,99 ( 7/28mm), € 275,99 ( 8/32 mm), € 269,99 ( 11/38 mm) het accessoire van de maand! Dat betekent dat je deze accessoires in mei met 20% korting kunt kopen bij jouw BERNINA dealer!

Image of Bandapparaat #88.

Bandapparaat #88

Met het Bandapparaat voor nietvoorgevouwen band #88 kunt u heel eenvouding mooie, gelijkmatige boorden naaien.

Meer informatie

Bij het Bandapparaat van BERNINA hoort ook Naaivoet #95/95C, 🙂 Door het nokje aan de zijkant kun je dichter bij het bandapparaat komen 🙂 Ook dit voetje bieden wij nu aan met 20% korting ( marktadviesprijs € 34,99 #95 en € 53,-#95C ) Hieronder vind je meer informatie over het  BERNINA Bandapparaat met voetje #95/95C.

Image of Naaivoet #95.

Naaivoet #95

De naaivoet #95 behorend bij bandapparaat #87 en #88 vergemakkelijkt het naaien van boorden met biaisband.

Meer informatie

Bandapparaat #88 voor niet-voorgevouwen band

Het Bandapparaat voor niet-voorgevouwen band #88 is uitstekend geschikt voor het omboorden van stofkanten met een band. De niet-gevouwen band wordt door de bevestigde geleider geschoven, precies op de stofkant geplaatst en tot het vastnaaien goed vastgehouden….dat klinkt als een droom toch? 🙂 Op deze manier ontstaan gelijkmatige en mooie boorden op bijvoorbeeld woonaccessoires, handwerk en kledingstukken. Het Bandapparaat voor niet-voorgevouwen band #88 is in drie versies voor bandbreedtes van 28, 32 en 38 mm breedte verkrijgbaar. Voor een perfect resultaat is het gebruik van de passende naaivoet #95/95C noodzakelijk. Ontdek nu het Bandapparaat voor niet-voorgevouwen band #88 – de eerste keuze voor naaiwerk met eersteklas boorden.

Na plooien is de breedte van de band:

 • 7 mm – bij gebruik van band van 28 mm
 • 8 mm – bij gebruik van band van 32 mm
 • 11 mm – bij gebruik van band van 38 mm

Afgebiesde randen komen vaak voor op quilts, maar ook op andere projecten zoals kleding, tassen en kussens. Het aanbrengen van een biasband is meestal een proces dat uit meerdere stappen bestaat, maar met het BERNINA bandapparaat #88 kun je deze techniek al met 1 stap volbrengen 🙂

Foto:WeAllSew

Werkwijze

 1. Plaats je reep stof in het bandapparaat, en duw het door de opening.
 2. Naai een paar centimeter van de uit de opening gekomen gevouwen band.
 3. Schuif de stofrand die je wilt afwerken onder de naaivoet, zodat de rand mooi in de band komt te liggen.
 4. Stel de naaldstand zodanig in, dat de band met een mooie smalle naar wordt vastgenaaid.
 5. Naai zo verder je project 🙂
 6. Zie ook het filmpje onderaan deze blog.

Bij gequilte stoffen of verschillende lagen stof moeten deze voor het afwerken eerst worden geregen of afgewerkt.

Het bandapparaat is eenvoudig aan de machine te bevestigen met een enkele duimschroef. De eerste keer dat je de machine gebruikt, kun je het bandapparaat precies passend maken met naaivoet #95, zodat jouw band perfect aan de stof wordt vastgenaaid. Er zijn eventueel twee plaatsen waar je het bandapparaat moet aanpassen. De kleine arm aan de achterkant moet aan de zijkant van de naaivoet passen en er zijn twee schroeven om los te draaien en aan te passen als dat nodig is. Het stofkanaal waarin de stofstrook of het biaisband wordt vastgehouden, moet recht voor de rechterteen van de voet eindigen. Ook hier zijn twee schroeven die losgedraaid kunnen worden als een aanpassing nodig is.

 

Tips & Tricks

 • Werk de randen eerst af ​​met een zigzagsteek voordat je de band aanbrengt.
 • Bij rondingen moet de naadbreedte groter worden ingesteld.
 • Gebruik ook eens een zigzagsteek, let hierbij wel op dat de naald 1 keer langs en 1 keer in de band steekt 🙂

Naaivoet voor bandapparaat #95

De Naaivoet voor bandapparaat #95 is een speciale naaivoet voor het werken met bandapparaten voor voorgevouwen en niet-voorgevouwen banden. Door de bijzondere constructie ondersteunt en vergemakkelijkt deze naaivoet het naaien met het bandapparaat #87 en #88.  Met de Naaivoet voor bandapparaat #95 kun je handwerk, woonaccessoires en kleding van mooie en gelijkmatige boorden voorzien. Zo slagen eenvoudige, maar ook ingewikkelde naaiprojecten in een handomdraai. Ontdek nu onze praktische Naaivoet voor bandapparaat #95 en maak op eenvoudige wijze aantrekkelijke boorden met band!

Bekijk ook ons informatieve filmpje eens 😉

 

Creatieve groetjes,

Diane

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: biasbandapparaat, naaivoet #95
Benodigde producten:
Bandapparaat #88
Bandapparaat #88
Naaivoet #95
Naaivoet #95

Thema's met betrekking tot dit bericht ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam