Creatieve berichten over naaien

Rimpelapparaat #86 – een indrukwekkend accessoire

Toen ik vorige maand een paar filmpjes zag van het Rimpelapparaat #86 was ik meteen enthousiast. In de lifeblog op instagram lieten Eva, Diane en Lilian hun favoriete accessoire zien en daarbij noemde Diane de rimpelapparaat #86 “The Terminator” haha. Het ziet er echt wel indrukwekkend uit!! 

Image of Rimpelapparaat #86.

Rimpelapparaat #86

<article class="r-teaser-item r-product-teaser-item"> <div class="r-teaser-text ng-binding">Het rimpelapparaat #86 is speciaal ontwikkeld voor het rimpelen en plooien van stoffen. Het aantal plooien en de diepte van de plooien kunnen daarbij ingesteld worden.</div> </article>

Meer informatie

In april was rimpelapparaat #86 het accessoire van de maand. Omdat het voetje daardoor zo populair werd, duurde het wat langer voor ik hem in huis had, waardoor ik hem niet in april in huis had. Fijn om te zien hoe goed het “accessoire van de maand” werkt.

Het patroon

Toen onze sneakpeek van Knipmode juni kwam, wist ik nog niet meteen welk patroon ik zou kiezen, maar toen ik een bericht zag van Bernina, dat het voetje van de maand het rimpelapparaat #86 was, wist ik dat ik iets met veel rimpels zocht. Het werd deze jurk:

 

Proeflapje 

Op youtube zijn heel wat  filmpjes te vinden met duidelijke uitleg: tutorial rimpelapparaat #86
Je kunt ook zelf zoeken naar nog meer filmpjes met rimpelapparaat #86
De rimpelvoet heeft best veel opties, dus eerst maar eens een paar proeflapjes maken. In de tutorial stond de tip om je naaimachine op een langzame stand te zetten. Op onderstaand proeflapje zie je van boven naar beneden om de 12 steken een plooitje maken, om de 6 steken en in iedere steek een plooi. 

Van binnen ziet de hals er  zó uit:
Daarnaast kun je met een grote of kleine steeklengte variëren, waardoor de rimpels een andere afstand krijgen. In de jurk die Ik heb gemaakt heb ik bij de hals in iedere steek een plooitje gemaakt en bij de mouwen om de 6 steken. Ik dacht eerst dat om de 6 steken te weinig rimpeling zou geven. 
Achteraf denk ik dat het voor de hals misschien ook beter was geweest. De plooitjes zijn wel heel regelmatig en heel netjes. Het lijkt me heel fijn om hier nog verder mee te experimenteren.
Op onderstaande foto’s zie je het schuifje waarmee je 1, 6 of 12 kunt selecteren.
Er zit ook een schroefje aan de voorkant waarmee je de lengte van de plooitjes kunt aanpassen. Dus korte plooitjes en grotere plooitjes. Met dit voetje kun je de rushes direct op de stof vaststikken. Je legt gewoon de stof glad onder het apparaat en de rushes laat je door het rimpelgedeelte lopen. 

Patroon aanpassen

Eerst heb ik bij de jurk de overslag volgens het patroon gemaakt maar daarbij werd de opening voor mijn hoofd echt veel te klein.
Ik vind het ook niet mooi als de hals zo hoog zit dus heb ik de overslag in de taille weer uitgehaald. Toen heb ik hem nog een keer aangetrokken maar dan zonder de rok om te kijken hoe ik het mooi vond vallen en toen de overslag opnieuw vastgespeld. Daarna heb ik hem weer op de onderrok bevestigd. Nu is het een stuk beter en zit het ook veel lekkerder.
Tot slot nog elastiek In de taille gemaakt en ik heb er ook nog een strik ceintuur bij gemaakt. 
Volgens het patroon moest er ook nog een strook aan de onderkant Maar dat vond ik bij deze stof te heftig worden dus dat heb ik weggelaten. 

Wat een aanwinst

Wat een aanwinst!

Ik wil ook nog bij een andere jurk gaan uitproberen hoe het effect wordt Als je bijvoorbeeld een strook onderaan een jurk moet maken en je begint aan de zijkanten je begint aan de zijkant met iedere 6 steken een plooitje dan in het midden een stukje met iedere steek een plooitje en dan aan de zeik andere zijkant ook weer om de 6 tekenen plooitje dan krijg je in het midden van de rok wat meer plooitjes dat heeft volgens mij ook een heel leuk effect dus wordt vervolgd.
Dit voetje is iets wat ik echt heel veel ga gebruiken ik hou van kleding met roesjes en rimpeltjes Ik vind trouwens rimpelig gewoon met een steek die je rechtstreek die je aantrekt ook nog steeds leuk om te doen wat sommige Mensen echt heel vreemd vinden dat ik dat leuk vind Maar ik hou ervan!
Tijd om te voltooien: een weekend
Benodigde producten:
Rimpelapparaat #86
Rimpelapparaat #86

Thema's met betrekking tot dit bericht , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam