Creatieve berichten over naaien

Snelle schort voor de kerstbakkerij – gratis patroon

Schürze nähen für Weihnachten Backen Ruffler Kräuslerfuß Bernina

Hallo allemaal, hand opsteken wie al begonnen is met kerstkoekjes bakken! Ik nog niet, want ik wil goed voorbereid zijn voor het bakken. De nodige uitrusting, een zelfgemaakte schort, beschermt me als het goed is tegen opstuivend meel en rondvliegende spetters. Ik ging dus op zoek naar een leuk patroon voor een schort en kwam het gratis patroon van Pattydoo tegen, dat ik ooit tijdens een BERNINA event heb genaaid. Na even zoeken, eerst in mijn hoofd, toen op internet, heb ik het gevonden. Het patroon heeft weliswaar een Duitse beschrijving, maar is eigenlijk zelfverklarend. Een mooie schort met speelse ruches. 

Ruches naaien

Schürze nähen für Weihnachten Backen Ruffler Kräuslerfuß Bernina

Om de ruches gelijkmatig en exact te naaien, gebruik ik het rimpelapparaat #86 op mijn BERNINA. Het fantastische van dit accessoire is, dat er twee dingen tegelijk gebeuren: de stof wordt gerimpeld en tegelijkertijd aan een glad stuk stof genaaid. Eerst wordt de onderste stof in het apparaat geschoven (hierboven: foto linksonder) en daaroverheen de stof die gerimpeld wordt. Tijdens het naaien wordt de onderste stof langzamer getransporteerd dan de bovenste. De stofranden liggen aan de rechterkant op elkaar (hierboven: foto rechtsonder, randen niet zichtbaar). Mocht je het eerst iets rustiger aan willen doen, kun je ook eerst uitproberen om de stof eerst te rimpelen en later aan het gladde stuk stof te naaien.

Overigens, het rimpelapparaat #86 is het Accessoire van de Maand december. Je kunt dit met een leuk voordeel bij je BERNINA dealer verkrijgen. Klik hier voor meer informatie.

Schürze nähen für Weihnachten Backen Ruffler Kräuslerfuß Bernina

Hier zie je duidelijk de plooien. Ik heb deze verschillend diep genaaid, je kunt dit namelijk op het apparaat instellen.

Schürze nähen für Weihnachten Backen Ruffler Kräuslerfuß Bernina

Ik ben echt enthousiast over het rimpelapparaat!

Schürze nähen für Weihnachten Backen Ruffler Kräuslerfuß Bernina

Ik wil de schort niet alleen voor het bakken gebruiken, maar gebruik deze ook voor mijn creatieve atelier. Daarom heb ik het logo geplot en opgestreken. De nuchtere grijze stof ziet er meteen frisser uit! 

Schürze nähen für Weihnachten Backen Ruffler Kräuslerfuß Bernina

Veel plezier bij het bakken!

Groetjes, Anita

 

(vertaald uit het Duits)

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam