Creatieve berichten over naaien

Shopper tas van teddy stof

Hallo allemaal,

Vandaag stel ik graag mijn collega Minthe voor:

Mijn naam is Minthe Dijkstra en ik ben verantwoordelijk voor de Online Marketing binnen BERNINA Benelux. Ik werk nu iets meer dan een jaar voor BERNINA en ik had voorheen eigenlijk niks met naaien. Nu ik er elke dag mee bezig ben, wilde ik toch een poging wagen om iets leuks te maken en te laten zien dat een BERNINA super fijn is voor een beginnende naaister.  

In het volgende blogbericht ga ik jullie uitleggen hoe ik een shopper tas van teddy stof heb gemaakt (mijn eerste naaiproject).

Wat heb je nodig:

 

Stap 1

Op patroonpapier heb ik het patroon getekend en daarna met een stofschaar de stof geknipt volgens het patroon. Wat je knipt zijn 2 grote stukken stof en hengels. 

Stap 2

Nu alle stukken zijn uitgeknipt kan het naaien beginnen. Eigenlijk is het heel simpel en naai je de linkerzijde, rechterzijde en de onderkant van de 2 stukken stof aan elkaar. Let op: Zorg wel dat je de tas binnenste buiten naait. Pak daarna je overlocker en lock alle stukken die je net hebt genaaid. En zo ook de bovenkant van de opening. Zo zorg je dat de teddystof niet gaat rafelen en het zorgt voor een mooie afwerking aan de binnenkant van de tas. 

Wanneer je alle stukken aan elkaar hebt genaaid, pak je 2 à 3 cm van de bovenkant van de stof en deze sla je naar binnen, naai vast met een rechte steek. Wat ook leuk is, is om dit met een andere kleur garen te doen of een siersteek te gebruiken die je op de tas ziet. 

Stap 3

De hengsels zijn 6 cm breed. Ik heb ze dubbel gepakt en ze aan 1 kant vastgestikt. Wat je misschien opvalt is dat ik de hengsels niet binnenste buiten heb gestikt (een beginnersfoutje denk ik haha). Hier is het dus ook belangrijk om de hengsels binnenste buiten te stikken, zodat de afwerking mooier is. Zorg wel dat je de hengsels weer met de teddystof naar buiten brengt voordat je ze op de tas stikt. 

Stap 4

Nu de hengsels klaar zijn, kunnen deze aan beide kanten van de tas genaaid worden. 

De tas is nu helemaal klaar. Er zijn zeker een aantal dingen die ik de volgende keer anders zou doen, namelijk:

 • Aan de bovenkant van de tas heb ik teveel stof omgeslagen waardoor de tas in de lengte wat kleiner is geworden.
 • Daarnaast heb ik de bovenkant ook niet helemaal recht gestikt en dat zie je natuurlijk.
 • Het foutje dat ik het hengsel niet binnenste buiten heb genaaid. 

Ondanks de beginnersfoutjes vond ik het erg leuk om deze tas te maken. Ik hoop dat ik beginnende naaisters kan inspireren en ook kan laten zien dat je niet meteen de mooiste naaitechnische creaties maakt, maar dat dat helemaal niet uitmaakt. Learning by doing zeg ik altijd! Deel jouw creatie met #berninaproject!!

Groetjes,

Minthe

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: bernette 44, BERNINA 480, teddystof, voet 1c
Benodigde producten:
bernette 44
bernette 44
BERNINA 480
BERNINA 480

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

6 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Marije Nvt

  Hi Minthe, Is dit een niet rekbare teddystof? Alle teddystof die ik tot dusver heb gevonden rekt ontzettend mee helaas. alvast bedankt voor je antwoord!

  • Minthe Dijkstra

   Hi Marije,

   Nee deze stof is van een niet rekbare teddystof. Ik zou zeker even informeren bij Textielstad. Ze hebben ook een online shop.

   Groetjes,  Minthe

    

 • Dide nvt

  Hoi, een hele leuke tas! Waar heb je het stof gekocht? Veel teddystoffen die ik vind zijn helaas niet geschikt om er een tas van te maken…

 • Johanna nvt

  Een Tip voor je,als je hengels van die  tas gelijk met de zoom had mee genaaid

  dan was het met de draagkracht   net  wat steviger geweest en netter uitgezien…

  De hoekjes iets ronder stikken aan de binnenkant,

  dan gaat er niet zo gauw in de hoekjes vuil  zitten,wat je eruit zou moeten peuteren

  Maar al zodoende leert men he…

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam