Creatieve berichten over naaien

In de Kijker: Nanine Gieles – Demonstratrice

Accessoire van de maand: Smalle kantvoet #10

Elke maand komt er een leuk project op de BERNINA blog te staan, gemaakt met het accessoire van de maand om jullie te inspireren. We willen jullie graag voorstellen aan de personen achter deze projecten. Vandaag is dit onze demonstratrice Nanine. Nanine maakte deze maand met behulp van de smalle kantvoet #10 een superleuk linnen broekje voor haar zoontje! Deze maand is dit voetje het accessoire van de maand juli. Dat betekent dat je dit voetje dus nog een paar dagen met 15% korting kunt kopen bij jouw BERNINA dealer! ?

In de Kijker

De passie voor naaien bij mensen lijkt wel een genetische oorsprong te hebben. Ik hoor vaak verhalen van andere naaisters hoe zij tot hun hobby of vak zijn gekomen en bijna altijd verwijzen zij naar eerdere generaties. Oma of moeder was coupeuse (of fervent naaister) en zo zijn zij er uiteindelijk ook ingerold. Niet verrassend misschien dat dat bij mij ook het geval is. Mijn opa was schoenmaker en had zijn werkplek aan huis. Mijn moeder zat als klein meisje vaak met haar neus bovenop de naaimachine (zo’n speciale schoenmakers naaimachine) en keek vol bewondering hoe mijn opa lappen leer en schoenzolen omtoverde naar een paar mooie, stevige schoenen. Op mijn beurt zat ik weer vaak naar mijn moeder te kijken hoe ze kleding maakte voor ons of voor haarzelf. En zo ben ik dus ook begonnen met naaien. Van een zelfgemaakte carnavalsoutfit als tienermeisje tot een ware coupeuseopleiding aan de modevakschool Hermsen Janssen & Schuurman in Arnhem, die ik afrondde in 2015. Hoewel ik daarvoor een studie Voeding en Gezondheid gedaan heb en zeker nog 5 jaar in dit vakgebied werkzaam geweest ben, ging het roer uiteindelijk toch om.

Begin 2019 kwam ik bij BERNINA terecht én begon ik gelijktijdig met het geven van naailessen. Nu zit ik écht op mijn plek: kleding maken is mijn passie en ik ben zo blij met de naai- en lockmachines van BERNINA om mij heen. Voorheen naaide ik op een ander merk naaimachine, maar was op slag verliefd na mijn eerste ervaring met een BERNINA. Wat een verschil! Inmiddels heb ik zelfs een lievelingstype: de B590! Het ingebouwde boventransport, de verstelbare naaivoetdruk, automatische draadafsnijder en automatische persvoetlift zijn allemaal eigenschappen die deze machine zo fantastisch maken. Het allerleukste aan kleding maken vind ik het creatieve proces. Een bepaald idee in je hoofd wordt werkelijkheid: iets ontstaat recht voor je neus onder de naaimachine. Én de euforie wanneer je iets af hebt, daar geniet ik echt van.

Accessoire van de maand: Smalle kantvoet #10

Ik ben heel blij dat ik mijn favoriete voetje mocht showen tijdens het voetje van de maand juli, namelijk de smalle kantvoet #10. Met behulp van deze voet bereik je het perfect en gelijkmatig doorstikken van kledingstukken, alsook het precies in de naad stikken (stitch in the ditch). Niet alleen voor kleermakers, maar ook voor quilters is dit voetje reuzehandig! Ik schreef een blog over dit voetje aan de hand van een leuk project (Faro broek) uit La Maison Victor, met handige informatie en tips bij het gebruik van het voetje. En nog even als leuke afsluiter: hieronder een paar foto’s van mijn favoriete creatie, waar ik extra trots op ben. Een machinaal geborduurde linnen jurk!

Accessoire van de maand

florence jurk inspiration s1410 bernina

Benieuwd naar meer van mijn creaties? Kijk dan op mijn Instagram!

Liefs,

Nanine

Commentaren op dit bericht

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Elly Van leeuwen BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Beste Nanine.

  wat een leuke jurk en helemaal geborduurd nou knap hoor, erg mooi.

  mijn moeder had een hekel aan naaien , ze had zo een oude singer handnaaimachine maar ik vind het erg leuk. Hoewel ik er niet heel erg goed in ben maar heb er wel plezier in.

  ik vind jullie nieuwsbrieven ook erg leuk.

  vele groetjes van

  • Nanine Gieles BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Beste Elly, wat leuk om te horen! Dat je er plezier in hebt is natuurlijk het allerbelangrijkst! En misschien had je moeder naaien in deze tijd wel leuk gevonden, met de naaimachines van nu 🙂 groetjes Nanine

  • Nanine Gieles BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Beste Elly, wat leuk om te horen! Dat je er plezier in hebt is het allerbelangrijkst natuurlijk! En misschien had je moeder naaien in deze tijd wel leuk gevonden, met de naaimachines van nu 🙂 groetjes Nanine

  • Isabelle Jakobs BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Beste Elly,

   Dank je wel voor je leuke bericht. Ik ga het doorgeven aan Nanine.

   Ja wij vinden het ook heel knap hoe ze dit geborduurd heeft.

   Leuk dat je zo uitkijkt naar onze nieuwsbrieven, en lekker doorgaan met projectjes maken.

   Groeten Isabelle van het BERNINA Team

  • Nanine Gieles BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Beste Elly,

   Bedankt voor je compliment! Wat leuk om te horen dat je graag naait, het allerbelangrijkste is toch dat je er plezier in hebt! En misschien had je moeder het in deze tijd wel leuk gevonden, met de naaimachines van nu ;-). Groetjes Nanine

  • nanine BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Beste Elly,

   Bedankt voor je bericht en compliment! Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je er plezier in hebt! En misschien had je moeder het naaien in deze tijd wel leuker gevonden, met de naaimachines van nu :-). Groetjes Nanine

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam