Creatieve berichten over naaien

23 december …

Kerst is nabij, die gezellige tijd …

 Doris schrijft:

De stof was er, en de ideeën om de stof te verwerken, wisselden steeds weer. Nadat ik tenslotte borduurkaarten, patchworksterren en kerstkegels had gekregen (de stof in stukken knippen ging me aan het hart), besloot ik een klein wandtapijt te maken. Ongeveer twee jaar terug had ik een kerst-cd van Kareen Tylerson van OESD gekocht. Mijn wandtapijt van “kleine sterrenvangers” was geboren.

Ik probeerde natuurlijk op soortgelijke taft eerst wat borduurwerk uit, tot ik uiteindelijk ook qua kleur had besloten. Ik heb altijd weer ’t gevoel, dat de kleuren op het beeldscherm niet daadwerkelijk met het geborduurde overeenkomen, ook als ik de passende kleurnummers invoer, die ik tenslotte uitgezocht en geborduurd heb.

Het adventswandtapijt heb ik van onderen bekleed met een bijgekleurde Dupion-zijde. Het taftwandtapijt heb ik aan de rand van een sterrenrand voorzien uit de patroonloopsteek. Het was spannend borduren, omdat ik met een artista 185 werkte en door het frame beperkt ben. Het motief zelf werd met extra sterren uitgebreid. Als restproduct werd de ster van taft als applicatie geborduurd, net als het hart.

Bij de omwerking van de V- borduursoftware heb ik bij dit project heel veel extra geleerd. Weliswaar werkte ik al langer met de V6, maar bij het digitaliseren had ik steeds weer problemen. Jullie online-workshops hebben me zeer geholpen. Mijn weg om tot een resultaat te komen, is aanzienlijk ingekort en de intensiteit, waarmee ik me de laatste weken met de software heb bezig gehouden, heeft zijn vruchten afgeworpen.

Ik heb er veel plezier aan beleefd om aan de adventskalenderronde mee te werken. Ik ben erg benieuwd wat er achter het deurtje schuil gaat.

Hartelijk dank Doris voor het insturen van de prachtige fotos en je deelname aan het project “Kleine kostbaarheden”.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam