Creatieve berichten over naaien

#ABIGDAY – wat zijn jullie grootse creatieve momenten?

Beste lezer,

Mogen we je een paar persoonlijke vragen stellen? We zijn namelijk nieuwsgierig wat jouw grootse creatieve momenten zijn!

In onze nieuwe BERNINA merkcampagne willen we deze grootse momenten, zogenaamde BIG DAYS graag delen. In juni hebben we de merkcampagne #ABIGDAY voor het eerst aan BERNINA dealers in verschillende landen voorgesteld. En nu willen we er hier ook graag meer over vertellen.

Wat willen we weten?

Heb je ooit luid gejuicht van blijdschap in je naaikamer, misschien zelfs een traantje weggepinkt? Heb je ooit achter de naaimachine gezeten en werd je overspoeld door een stil gevoel van geluk? Waren of zijn er momenten tijdens het naaien van een project die een verandering in je leven teweeggebracht hebben of waren er momenten die voor een glimlach zorgden? 

We zijn op zoek naar deze momenten, soms groot, soms klein en voor zo velen een zogenaamde BIG DAY. Deel jouw speciale naai-, borduur- en quiltmomenten met ons!  

#ABIGDAY – grootse momenten zijn er ook ‘s nachts!

Waarom zijn we op zoek naar BIG DAYS? Laten we daarvoor eerst eens kijken naar de BIG DAY van Heather.

Heather is een fervent quiltster in de VS – geen bekende quilt-ster, geen social media influencer, maar een gepassioneerde hobbynaaister die we hebben leren kennen via haar BERNINA dealer.

Ons Amerikaanse BERNINA team stelde Heather dezelfde vragen die we jou in de inleiding hierboven stelden. Ze beantwoordt ze in de video (klik op het ondertitelingspictogram in de video-player voor een Nederlandse vertaling):

Heather werkt als paramedicus voor de ambulancedienst en de brandweer. Zowel tijdens het naaien als tijdens haar vrijwilligerswerk beleeft ze momenten die haar hart raken – BIG DAYS. Tegen het einde van de video zegt ze: “Ik geef deze quilt aan een vriendin die ook hulpverlener is. Ik vind het een bijzonder idee dat zij deze quilt heeft en deze om zich heen kan wikkelen. Dat maakt me het gelukkigst.”

We hebben allemaal speciale dagen in ons leven die ons gelukkig maken en die lang in onze herinnering blijven. Dit kunnen verjaardagen, bruiloften, diploma-uitreikingen of andere belangrijke gebeurtenissen zijn. Vaak zijn het de kleine dingen die een grote dag maken: een glimlach, een compliment of een nieuwe kans.

Bij BERNINA zijn we ervan overtuigd dat naaien, borduren en quilten rijk zijn aan dergelijke ervaringen. Met naaien kun je niet alleen mooie en nuttige dingen met je eigen handen maken, maar ook speciale momenten creëren. Soms wordt zelfs de nacht een geweldige dag:

#ABIGDAY – ga ervoor!

In een ander videoportret, ook gemaakt in de VS, leren we Brian kennen. Net als Heather is Brian geen naaiprofessional. Maar naaien is meer dan een hobby voor hem – het is zijn manier om de wereld op een artistieke manier vorm te geven. Door te naaien heeft Brian geleerd hoe mooi het kan zijn om zonder veel overleg te werk te gaan en volledig te vertrouwen op zijn vaardigheden en gereedschap: “Het is geweldig om dapper te zijn,” zegt hij. “En geweldig om dingen te maken zonder erover na te denken.”

Hier de video (nogmaals, je kunt Nederlandse ondertiteling activeren in de Youtube-player)

Brian heeft al veel grootse momenten achter de naaimachine meegemaakt: “Mijn eerste BIG DAY was toen mijn moeder me leerde naaien. Dat deed iets met me. Iets kunnen maken, met mijn eigen handen, en de machine begrijpen. Dat heeft me verslaafd gemaakt.”

In onze video ontwerpt en naait Brian een outfit voor de zangeres Ashley Suppa. “Als ik haar in die jas zie … mijn God, ik kan niet geloven dat ik daarbij betrokken was. Dat was rock-‘n-roll.””

#ABIGDAY – onverwachts tijd voor creativiteit vinden

In onze derde BIG DAY-video zien jullie Simone uit Zürich.

Voor onze lezers uit Duitsland en Oostenrijk hebben we deze video zelfs ondertiteld – zo bestaat de mogelijkheid om een beetje Zwitserduits te leren 😊

Simone beleeft altijd mooie momenten tijdens het naaien. Wanneer ze met haar overlocker, de BERNINA L 860, spontane ideeën werkelijkheid laat worden. Wanneer het haar lukt om een blouse met een perfecte pasvorm op de BERNINA 435 te naaien. Als ze tijdens een wandeling door Zürich inspiratie krijgt voor een nieuw project. En vooral wanneer ze plotseling en onverwachts tijd vindt om te naaien: “Een grote dag is wanneer ik opeens tijd heb om achter de naaimachine te zitten… wanneer de kinderen en mijn man niet thuis zijn en ik mijn creativiteit de vrije loop kan laten”.

#ABIGDAY – maak een dierbaar persoon blij

Voor Cella uit Nederland zijn het juist de kleine dingen die voor een BIG DAY zorgen, zoals het blije gezichtje van haar dochter als ze een rokje of een kunstleren tas voor het paardrijden voor haar heeft gemaakt. Dit uitdagende materiaal naait Cella met haar BERNINA 540 en ze vindt het heerlijk dat haar machine haar de vrijheid biedt om haar projecten op die manier uit te voeren zoals zij het wil.

Cella ontdekte het naaien via een vriendin van haar moeder. Ze wordt helemaal “zen” als ze achter haar naaimachine zit, ze zit dan echt in haar eigen wereldje. Een BIG DAY begint voor Cella op het moment dat ze de perfecte stof vindt. Het puzzelen hoe het project er precies uit moet zien is soms een lang proces en vaak komt de oplossing ook bij haar zelfs ‘s nachts! 

Deel jouw BIG DAY met ons!

Nu ben jij aan de beurt. Wat is jouw BIG DAY met je naai- of overlockmachine. Maak een foto of video en deel dit met ons.

Wat kan een BIG DAY zijn?

Wat willen we graag op een foto of in een video zien? Wanneer is iets een BIG DAY? Eigenlijk bepaal jij dat zelf! Belangrijk zijn twee dingen: 

  • dat je een dag of moment vasthoudt die veel voor jou betekent
  • dat het een afbeelding of video is die betrekking heeft op naaien, borduren, quilten of overlocken

Was het steekresultaat nog nooit zó mooi? #ABIGDAY! Heb je op de markt je absolute droomstof gevonden? #ABIGDAY! Zit je zoon voor het eerst achter de naaimachine? #ABIGDAY!

Misschien vindt jouw BIG DAY exact vandaag plaats. Maar hij kan ook in het verleden zijn – of in de toekomst. Misschien was het een kort ogenblik. Maar het kan ook een langdurige ervaring zijn. Misschien was jouw BIG DAY uniek, misschien komt hij telkens weer terug.  

Je ziet het, we willen geen voorwaarden stellen, maar juist graag van jullie weten, wat jou tijdens het creatieve proces gelukkig maakt. 

Waar deel je jouw BIG DAY?

Maak een foto of video en deel dit met ons! Dat kun je als volgt doen:

Waarom deel je jouw BIG DAY?

Omdat we het leuk vinden om alle BIG DAYS die jullie beleven te zien en hiervan te genieten. En ook omdat we denken dat er heel veel mensen in de creatieve community zijn die zulke BIG DAYS hebben en deze graag willen delen om anderen te inspireren. Wij waarderen het zeer wanneer jullie aan deze campagne #ABIGDAY meewerken en deze tot leven laten komen. 

Als je via de Community op de blog meedoet, selecteer dan de campagne #ABIGDAY:

We zijn ontzettend benieuwd naar alle #ABIGDAYS!

Groetjes,
Jouw BERNINA team

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam