Creatieve berichten over naaien

Zomerproject # 3 – indianentent voor meisjes

Vandaag het zomerproject van Ria van Ingen, met het volgende commentaar:

“Op 19 april kwam bericht van BERNINA wie er mee wilde doen aan het zomerproject. Mijn gedachte was direct LEUK, een welkome afleiding na 6 maanden vanwege een ongeluk alleen te mogen zitten. In overleg met mijn therapeut mocht ik 1 uur per dag achter de naaimachine om daaraan te gaan werken. Aangezien ik de hele dag de tijd had om te bedenken en te schrappen wat ik van de 3 meter stof van BERNINA zou gaan maken was ik er eindelijk uit. Een picknick-tas! Het moest een tas met heel veel opbergzakken worden en als de zomer voorbij is, moest deze ook als quilttas te gebruiken zijn. Zelf patronen getekend en een paar quiltstofjes bij elkaar gezocht, en een voorbeeldtas gemaakt zoals ik hem had bedacht. De post bracht het pakketje met stof… na opening…. teleurgesteld, omdat de stof niet geschikt was om een picknicktas te maken. De stof is toen een tijdje blijven liggen, ik heb er veel naar gekeken, wat moest ik nu?

Door mijn dochter kreeg ik een week later nieuwe inspiratie. Op het kinderdagverblijf waar zij werkt is deze zomer een indianenfeest als afsluitng van het seizoen. Zij vertelde mij: dat is vreemd mam, alle indianententen zijn jongenstenten, het zou zo leuk zijn geweest een meisjes-indianentent te hebben…..het idee was geboren. Het is een superleuke meisjes-indianentent geworden waar mijn kleindochter straks veel plezier zal hebben. BERNINA – bedankt.”

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

7 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Carla

  Hartstikke leuk Ria, daar zullen ze veel plezier van hebben!
  Wat fijn dat je weer wat creatief bezig mag zijn.
  Liefs uit Kijkduin,
  Carla

 • Anita

  Erg leuk geworden, hier zullen Jasper (en Anoek ook als ze groter is) veel plezier van hebben. Ook op het kinderdagverblijf waar ik werk heb ik veel leuke reacties gehad!

  groetjes Anita

 • Claudia

  Hoi Ria

  Wow wat leuk geworden. Fijn dat je weer langzaam aan aan het naaien en borduren mag

  groetjes Claudia

 • ina klugt

  mooie tipi geworden Ria ( want tent klinkt zo gewoon ) en dat is het niet. Je hebt duidelijk veel plezier gehad met het maken en nu nog wachten op de reacties van je kleindochter ( en haar vriendinnetjes ).

 • K. Bakker

  Wat een gezellige tent is het geworden! Knap hoor, want ik weet hoe lastig het was om iets te maken met deze stof 🙂

 • Christie

  Dat is weer eens iets anders!
  Heel leuk gedaan en ik weet uit ervaring dat het veel plezier geeft!!!!!

  Groetjes Christie

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam