Creatieve berichten over naaien

Zeepzakje van restjes stof naaien – zero waste in de badkamer

Naai je eigen zeepzakje en houd je badkamer vrij van afval

Een zelfgemaakt zeepzakje is een fantastisch kerstcadeau. Ik laat je zien hoe je zo’n zakje maakt van wat restjes stof.

Je hebt het volgende nodig:

  • ruw gebreide stof
  • een dun koord

Let erop, dat de stof die je gebruikt niet te dik of te fijn geweven is, zodat de zeep er goed in kan drogen. Knip twee vierkanten van gelijke grootte uit. Kies zelf het formaat. Kijk gewoon hoe groot de stukken zeep zijn, die je straks in de zakjes wilt bewaren. Als je alleen restjes stof wilt gebruiken, is een klein zakje ook goed. Denk er wel aan om aan alle randen een naadtoeslag toe te voegen en reken een zoomtoeslag van ca. 2 cm bovenaan. Werk alle randen af met een zigzag- of overlocksteek. Strijk de bovenste 4 cm naar binnen en zet de naad vast met een rechte steek. Vouw de bovenranden van het vierkant twee cm naar binnen en naai deze naad langs de rand van de stof, zodat er een tunnel ontstaat. Leg de omgezoomde vierkanten met de goede kanten op elkaar en naai ze langs de resterende open kanten aan elkaar. De bovenrand met de tunnel blijft open. Draai het zeepzakje naar de goede kant. Nu hoef je er alleen nog maar het koord door te halen. Hiervoor gebruik ikzelf het liefst een veiligheidsspeld. Knip het koord in twee gelijke delen. Om het zakje te kunnen sluiten, moet één van de twee delen helemaal door de tunnel heen worden gehaald. Trek aan één kant aan het ene koord en aan de andere kant aan het andere koord. Leg nu een knoopje in de koorden, steek een mooi stuk zeep in het zakje en het kerstcadeautje zonder afval voor de badkamer is al klaar. Meer geweldige cadeau-ideeën zonder afval vind je op de blog.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam