Creatieve berichten over naaien

In de kijker

Elke maand komt er een leuk project op de BERNINA blog te staan, gemaakt met het accessoire van de maand om jullie te inspireren. We willen jullie graag voorstellen aan de personen achter deze projecten We beginnen met Simone Reinders. 

Hallo allemaal!

Ik ben Simone, 56 jaar en geboren in Vlissingen. Ik ben voor het eerst gaan naaien toen ik als tiener de kleren niet meer aan wilde die mijn moeder altijd voor me maakte. Omdat ik het ook niet leuk vond als iemand anders hetzelfde droeg als ik, ben ik het zelf gaan leren! Heel enthousiast ben ik aan mijn eerste projectje begonnen: een gilet van een oude spijkerbroek! Superleuk, toen was de liefde geboren. Als ik achter de naaimachine zit word ik altijd rustig en blij (mits het geen stress opdrachten zijn haha)… Dat heb ik echt altijd al gehad!

Na de middelbare school heb ik in Tilburg de opleiding Mode en Kleding gevolgd, gefascineerd door theaterkleding heb ik stage gelopen op de kostuumafdeling van het Zuidelijk Toneel. Na deze opleiding heb ik de docentenopleiding Textiele Werkvormen afgerond.

Mijn eerste naaimachine heb ik gekocht van een erfenis van mijn oma, héél lang geleden. Toen mijn ouders er niet meer waren vond ik het belangrijk dat ik van hen beide een mooi cadeau mocht kopen. Dat was een BERNINA 780 (die ik inmiddels al bijna 7 jaar heb) van mijn moeder en een mooie computer van mijn vader. Een goede keuze, want wat gaat er een mooie wereld open als je zo’n machine in huis hebt! Ik heb er al heel veel op gemaakt; vooral interieurspullen. Ook gebruik ik de machine vaak voor het oppimpen van tweedehands spullen. In mijn atelier FreeRestyle heb ik heel veel mooie producten gemaakt van oude AaBe dekens en jeans. Wat mij verbaasde is dat de BERNINA zo gemakkelijk leer stikt, tuigleer zelfs, echt fantastisch! De combinatie met de borduurmodule maakt hem helemaal compleet. Ik ben dol op decoreren en versieren, dus meerdere accessoires mogen ook niet ontbreken! De koordvoet #25 hoort bij mij, waarmee je eindeloos kunt variëren met kleurtjes, koordjes en siersteken. Het cirkelborduurapparaat #83 vind ik ook super om te gebruiken.

Naast mijn werk als demonstratrice  en opdrachten vanuit mijn bedrijf werk ik 28 uur per week bij Thermen Goirle, maar ik zou graag meer tijd willen hebben om mijn droom te kunnen verwezenlijken! Namelijk mijn atelier uitbreiden, zodat ik de projecten die ik op de BERNINA gemaakt heb kan gaan verkopen.

Voor de accessoire van de maand promotie heb ik een schort genaaid van oude jeans met het apparaat voor Spaanse ajourzomen #47. De werkbeschrijving daarvan kun je hier vinden! T/m 31 januari is het apparaat voor Spaanse ajourzomen nog met 15% korting te koop bij je BERNINA dealer. 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam