Creatieve berichten over naaien

Kleurrijk de winter in

Kleurrijk de winter in 

Als je mijn blogs leest dan weet je dat ik gek ben op kleuren. 

Toen ik daarom mocht naaien met een mooie stof van Spoonflower kon ik daarom ook niet anders dan iets enorm kleurrijks kiezen. 

Spoonflower is een bedrijf dat verschillende mensen heeft die designs ontwerpen. Deze bedrukken ze dan op verschillende soorten stof. De keuze van de stof maak je zelf. Wil je iets van sportkleding maken, dan laat je de print drukken op lycra. of wil je een spijkerbroek maken, dan laat je de print drukken op een denim. 
Hoe leuk is dat! Je bepaalt zelf welke stof en welke print. Hiermee kun je dus alle kanten op. 

Het was dus voor mij een uitdaging om een mooi design uit te zoeken en de stof waarop ik het graag wilde laten printen. 
Ik koos voor de magical peony chintz print op een modern jersey stof. 

Als je de stof binnen krijgt dan zit er ook een kaartje bij hoe je hem het beste kan wassen. Dit is wel heel erg handig. 
Ook viel mij op hoe mooi de kwaliteit van de stof is en hoe zacht het was toen ik het uit de was haalde. 

De jurk die ik al tijden graag wilde maken was de jurk van de burda style 8 2017 De jurk van de cover sprak mij zo erg aan en zeker in deze stof. 

Ik ben begonnen met het maken van de bovenkant.  Deze heb ik helemaal in elkaar gezet met de lockmachine BERNINA L 460. Dit gaat super snel met een lockmachine en de afwerking is altijd netjes. 

Image of BERNINA L 460.

BERNINA L 460

Deze overlockmachine biedt uitzonderlijk comfort. De machine knipt, naait en werkt de randen in één stap af. De L 460 zorgt voor professionele naden en zomen van de hoogste steekkwaliteit – ook bij verfijnde rolzomen of decoratieve omrandingen. Ze vormt dan ook de perfecte aanvulling op de naaimachine.

Meer informatie

De hals heb ik niet met een beleg afgewerkt, maar met een biasbandje. Dit vind ik altijd een stuk netter. Een beleg kan namelijk nog wel eens naar buiten klappen en een bandje zit altijd netjes aan de binnenkant. 

Voor een nette steek kun je de steeklengte iets langer zetten. 

De afwerking van de mouwen en de onderkant van de jurk die kun je het beste afwerken met een coverlock. Ik heb al een aantal jaar een bernette 42 en dit is wel een van mijn favoriete machines bij jersey.

Image of bernette 42.

bernette 42

De bernette Funlock 42 is een coversteekmachine met in totaal 3 verschilldene coversteken met een breedte van 2,8 en 5,6 mm en een kettingsteek. Hiermee werk je zomen, randen en boorden professioneel af, zodat je naaiproject er perfect uitziet.  

Meer informatie

De afwerking is netjes en slaat geen steken over. Dat is bij een coverlock wel een must. Er is niets erger als een coverlock die steken overslaat. 

Ook heeft de coversteek een mooie afwerking aan de achterkant en de steek heeft nog rek. 

 

Zoals je ziet draag ik er een geel spagetti top onder.

Hierover heb ik al eens eerder een blog geschreven. Deze vind je onder deze link.

Ik vind het namelijk wel leuk als alles bij elkaar past. Zowel het topje als de schoenen. Dit probeer ik altijd zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. 

Voor de kwaliteit van de stof zou ik zeker eens overwegen om te bestellen bij Spoonflower. 
Ook omdat je de print op alle soorten stof kan laten drukken kun je elk project maken. Dus een denim in deze print is natuurlijk ook onwijs gaaf. 

Leef je uit en doe eens gek. 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam