Creatieve berichten over naaien

Een mix and match setje voor kinderen

Een mix and match setje voor kinderen

Voor het schrijven van blogs gebruik ik toch heel wat stoffen. Daarom was het extra leuk toen ik een stoffenpakket won bij Superstoffen. Ik kon kiezen uit 3 soorten pakket in verschillende kleuren en koos voor de mooie bordeaux rood voor mijn kleine nichtjes. 


Ik was blij verrast toen er ook  nog het magazine van B-Trendy bij zat. Hier staan namelijk hele leuke patronen in. Deze kan je leuk mix and matchen met elkaar. 

Kinderkleding maak ik altijd het liefst in een keer op de lockmachine en de coverlock. Je kan hier in een keer de projecten mooi afwerken en je hebt ze super snel in elkaar. 
Ik gebruikte de lockmachine Bernina L460 en de coverlock Bernette 42 Funlock. Beide zijn ze zeer makkelijk in te stellen, waardoor je snel aan de slag kan. 

Alle patronen die ik heb gemaakt komen uit de B-Trendy. Hieruit kon ik zowel voor mijn nichtje van 4 hetzelfde maken als voor mijn nichtje van 1. Zij vinden het namelijk heel erg leuk om hetzelfde te dragen. 

Als eerste heb ik gewoon een basic shirt gemaakt van tricot.  De hals heb ik afgewerkt met een restje stof. Hierover heb ik een filmpje gemaakt in mijn stories op Instagram @stefjuhh89 (hals afwerking)

Daarna ben ik gaan spelen met verschillende stoffen en patronen. 

Voor beide maakte ik in ieder geval een basic shirt met de hertjes erop. Ik vond deze stof zo onwijs leuk!

Bij het basic shirt maakte ik ook nog een bijpassend broekje. 

Zowel het shirtje als het broekje kan je weer afzonderlijk van elkaar dragen met bijvoorbeeld een wit shirtje of een leuke spijkerbroek. 

De afwerking van het broekje heb ik gedaan met de coverlock. Hiermee kan je zo mooi tricot verwerken. De instellingen die ik gebruik zijn alle standen op 4. De steeklengte heb ik zo groot mogelijk gezet en ook de voetdruk heb ik zo laag mogelijk gezet. Dit vind ik zelf het makkelijkst om tricot mee te verwerken. Hierdoor gaat de stof niet hobbelen en krijg je een mooie afwerking. 

Voor de jongste maakte ik ook nog een setje met de veertjes. Ik vond het shirtje heel erg kaal, nadat ik hem af had. Na even wat rond zoeken in mijn spullen vond ik nog een leuke strijk applicatie. De uiltjes komen goed van pas bij de veertjes stof. 

Ook de jumpsuit die in het blad staat mag niet ontbreken in de kast deze zomer.

Deze kan je zo goed afwerken met de coverlock. Vooral de ronde vollant aan de voorkant is meestal wat lastig met de tweelingnaald en kan aan de onderkant nog wel eens dubbel zitten. De coverlock naait deze altijd perfect. Ik vind de jumpsuit echt zo schattig. Hij valt nog wat lang, maar ze groeit ook zo onwijs hard. Ook zit er in de taille een elastiek. Daardoor kan je hem nog wat op trekken.

Soms is het zo zonde dat je van sommige stoffen nog meer kleine restjes over hebt. Hier kan je dan bijvoorbeeld weer de mouwen van maken in je mix and match setjes. 

Gelukkig heb ik nog wat stof over en kan ik nog wat leuke dingen maken voor de kids. 

Ik hoop dat ik jullie weer genoeg inspiratie heb gegeven voor leuke projecten. Het is een heerlijk speel setje voor van de zomer.

Voor de hals afwerking en andere leuke projecten kun je altijd even een kijkje nemen op mijn Instagram @stefjuhh89

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Judith Mondelaers BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Dag Stephanie,

  Hoe heb je de afwerking van het broekje gedaan met de coverlock? Heb je hiervoor een speciale voet gebruikt? Ik heb ook een bernette 42 Funlock en ik zou graag dergelijke afwerking ook kunnen maken. Alvast hartelijk bedankt als je me wat meer info zou kunnen geven. Ziet er echt mooi uit zoals jij het gedaan hebt. Groetjes Judith

   

   

   

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam