Creatieve berichten over naaien

BERNINA Design Studio

Deze bijdrage is oorspronkelijk geschreven door Tatjana Hobrlant, een van onze Duitse blogsters, maar ik wil u hiervan graag de Nederlandse vertaling laten lezen.

Borduurmotieven op internet kopen en dan misschien zelfs nog in het buitenland waar deze in een andere taal worden aangeboden en dan uiteindelijk met een credit card of Paypal-systeem moeten worden betaald, is niet voor iedereen de gewoonste zaak van de wereld.

Sinds enkele weken heeft u als klant in Nederland en België de mogelijkheid direct bij uw BERNINA dealer met behulp van het programma BERNINA Design Studio borduurmotieven te kopen. Er kan een keuze worden gemaakt uit meer dan 1.800 collecties met meer dan 44.000 borduurmotieven. Er kan maar één enkel motief, maar ook sets van 5, 10 of zelfs 20 motieven worden gekocht. Afhankelijk van het aantal motieven wordt de prijs gestaffeld. Het is dan natuurlijk de moeite waard om gelijk een paar motieven uit de OESD-collectie te kopen. Natuurlijk kunnen de motieven ook direct bij OESD worden gekocht, maar de bestelprocedure is volledig in het Engels beschreven en daarom is de bestelling via de BERNINA dealer een comfortabel alternatief. Misschien is het wèl handig om alvast een voorafkeuze bij OESD te maken, zoekwoorden moeten dan in het Engels worden ingevoerd.

Als de motieven bij de BERNINA dealer worden besteld, wordt ook direct bij de dealer betaald. De dealer slaat de borduurmotieven op uw eigen USB-stick op. Indien u geen USB-stick heeft, kunt u een stick bij uw BERNINA dealer kopen.

Niet alleen diegenen die een BERNINA borduurmachine hebben, kunnen van deze nieuwe mogelijkheid gebruikmaken. De borduurmotieven zijn namelijk in bijna alle gebruikelijke borduurmachineformaten beschikbaar en de BERNINA dealer zal het motief in het juiste formaat, dat voor uw borduurmachine is geschikt, op de stick kunnen opslaan. Als er ooit motieven verloren gaan, kunt u altijd met de USB-stick naar de BERNINA dealer gaan. In de meeste gevallen is de dealer in staat, de bestelde motieven opnieuw op de USB-stick te uploaden.

In de folder BERNINA Design Studio in pdf-formaat die u hier kunt downloaden vindt u overigens nog meer informatie.

Tatjana heeft voor ons enkele motieven uitgekozen om originele toilettasjes te maken.

Dit vogelmotief was haar absolute favoriet.

Tatjana heeft een borduurbestand gedigitaliseerd en omdat zij en waarschijnlijk ook u altijd te weinig tijd hebben, heeft ze een patroon voor de toilettas gekozen, dat bijna uitsluitend wordt geborduurd. Zo ziet het geheel er na het borduren uit, de vogel heeft Tatjana aan de voorkant in het midden geborduurd.

Voering, volumevlies en de randafwerking werden gelijk meegeborduurd, dus de rondingen konden dan al met band worden afgebiesd.

Daarnaast werden stroken stof in een passende kleur van 38 mm breed in een hoek van 45° geknipt.

Hiervoor heeft Tatjana het echt heel handige BERNINA-bandapparaat nr. 88 gebruikt. Dit accessoire moet u uitproberen, echt!

Daarna wordt van een een stuk rits dat aan de meter wordt gekocht een stuk afgeknipt dat lang genoeg is. Dit wordt gewoon achter het band genaaid. Hiervoor wordt ritsvoet nr. 14 gebruikt, deze heeft een verstelbare geleider waardoor het mogelijk is op precies de juiste afstand van het band te naaien.

Nu is de toilettas al bijna klaar, de sandwich ziet er als volgt uit:

Het lipje van de rits moet nog worden bevestigd, de zijnaden gesloten en de hoeken afgestikt.

Dat is alles – het toilettasje is klaar.

Tatjana vond nog een ander mooi borduurmotief in Design Studio. Dit werd op het tweede toilettasje gestikt, past toch precies bij het voorjaar dat in aantocht is nietwaar?

Een paar vlinders, eveneens uit het Design Studio programma, werden langs de bloemen geborduurd.

En gelukkig scheen de zon toen Tatjana de foto’s van de projecten maakte, de motiefen zijn prachtig te zien.

Tatjana heeft beloofd, ook nog andere motieven uit het BERNINA Design Studio programma voor te stellen, en ik zal deze berichten dan graag weer voor u vertalen. Of heeft iemand van u al motieven gedownload en wilt u ons wat toesturen. Laat het ons weten, onderstaand kunt u uw commentaar schrijven!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam