Creatieve berichten over borduren

CoolPack deel 2

 

De enkel van onze zoon heeft inmiddels een soort van donker paarse/zwarte kleur aangenomen. Maar het opzwellen is gestopt. De CoolPack-zak heeft zijn werk gedaan.

 

Benodigdheden:

badstof (hoeveelheid afhankelijk van de grootte van het CoolPack

borduur/naaimachine

lockmachine

Soluweb

Stik en Trek

klittenband

stevig band

Werkwijze:

Span de badstof samen met de Stik en Trek in de ring in. Leg hierop de Soluweb en borduur als eerste een kader zodat de Soluweb vast blijft liggen. (in plaats van Soluweb kunt u ook Avalon gebruiken. Waar het omgaat is dat de steken niet in het badstof verdwijnen. Na het borduren haalt u het geheel uit de ring, trek het overtollige Stik en Trek weg en los het wateroplosbaar vlies op wat u gebruikt heeft. Vouw de lap dubbel, maar laat één bovenkant 5 cm uitsteken.  Knip op de vouwrand de lap in tweeën. Lock de randen af. Neem nu 2 stukken stevig band en zet bij beide stukken aan één kant klittenband.

 

 

Zet nu aan de onderkant aan beide zijden het band met het klittenband aan de voorkant (goede kant). Stik naast het kader aan beide kanten een reepje klittenband vast. Leg de twee lapjes met de goede kanten op elkaar. Zet aan de onderkant twee repen stevig band mee vast. Deze moeten in het verlengde liggen van de plaats waar het klittenband zit. Om de juiste plaats van het klittenband op dit band te bepalen, vouwt u het geheel om uw enkel en bepaal de plaats op het stevige band. Klittenband vast stikken en de zak is klaar voor gebruik.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    • Bea_Demmers BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

      Ik kan jullie melden, dat het inmiddels beter gaat met z’n enkel. Het hoeft niet meer gekoeld te worden, dus de hoes ligt al weer gewassen en gestreken in de kast. Hopelijk hebben we hem voorlopig niet meer nodig, maar voor nu heeft hij er veel ‘plezier’ van gehad.

  • Geertje BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Hallo Bea, alhoewel ik het project heel leuk en vooral handig vind, hoop ik dat je het niet te vaak uit de kast moet halen. Ik wens je zoon in ieder geval nog van harte beterschap!

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam