Creatieve berichten over naaien

BERNINA kalender – april

Het is voorjaar! Het borduurmotief voor het kalenderblad van april is een narcis.

Met dit motief werd een eierwarmer gemaakt (idee: Tatjana Hobrlant). Gewoon op een stukje linnen geborduurd, met volumevlies gevuld en gevoerd met een groengeruit katoenen stofje. De onderkant werd met band afgewerkt (met behulp van het bandapparaat #88) en de bovenkant met een satijnen lintje bij elkaar getrokken.

De maand april op de BERNINA kalender laat een kinderschaar in klederdracht zien, hier weer wat achtergrondinformatie:

“Sechseläuten is een voorjaarsfeest in de stad Zürich dat half april plaatsvindt. In het middelpunt van het feest staat een symbolische figuur, de Böögg, een soort sneeuwpop, die de winter symboliseert. De naam Sechseläuten komt uit de tijd van vroeger toen eind maart de klok van de kerk Grossmünster ‘s avonds om zes uur het voor het zomerhalfjaar geldende werkdageinde verkondigde. Op zondag voor het Sechseläuten-feest vindt de kinderoptocht plaats – en dat al sinds 1862. Hieraan kunnen alle kinderen tussen vijf en vijftien deelnemen, mits ze een klederdracht of uniform dragen. Als cadeau krijgen de kinderen bloemen van de toeschouwers.”

Het borduurmotief vindt u hier:

Narcis

in vele formaten en met een PDF met alle noodzakelijke kleurinformatie.

Veel plezier bij het borduren, wie heeft er andere ideeën voor voorjaarsdecoraties? .

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam