Creatieve berichten over naaien

Kleine strijkplank

Nauwkeurig en veel strijken doet veel naaiprojecten er beter uit zien. Toch heb ik niet altijd zin om mijn grote strijkplank tevoorschijn te toveren als ik net lekker aan het werk ben. Daarom heb ik pas een klein strijkplankje voor op tafel gekocht.

Ikea verkoopt deze strijkplankjes voor een bescheiden prijs, dus daar hoefde ik niet lang over na te denken. Zie hier voor de precieze naam en informatie. Maar, dit strijkplankje had niet zo’n mooie hoes. Met mijn Bernina 380 is het natuurlijk geen enkel probleem om er even een nieuw hoesje voor te maken.

Als patroon gebruikte ik de oude hoes, die ik gewoon overtrok op de nieuwe stof. Aan de randen naaide ik een tunneltje (net als in het originele ontwerp) waar ik een touwtje doorhaalde, om de hoes zo netjes over de plank te houden.

Hier ziet u het resultaat. Een reststuk quiltstof omgetoverd in strijkplankhoes!

Wel even één tip: als u het strijkplankje op wilt hangen, zoals ik aan de zijkant van mijn kast bij de andere naaispulletjes, let dan wel goed op de richting van de stof….. Dat was ik namelijk vergeten waardoor de vlinders nu naar beneden in plaats van naar boven fladderen, oeps!

Vorige week was ik opnieuw bij Ikea en heb een nieuwe lading stofjes ingeslagen. Van boven naar onder ziet u een nieuwe jurk in wording, de achterkant voor een moderne quilt, een kinderquilt die ik ga maken met stoere jongensstoffen en een klein lapje dat ik ga combineren met oude bloemetjeslakens….. wordt vervolgd dus!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam