Creatieve berichten over naaien

In de kijker: Sandrine Stecker – Sales Manager

Elke maand komt er een leuk project op de BERNINA blog te staan, gemaakt met het accessoire van de maand om jullie te inspireren. We willen jullie graag voorstellen aan de personen achter deze projecten. Vandaag is dit Sandrine Stecker, sales manager voor België en Luxemburg. 

Beste lezers,

Ik ben Sandrine en net 42 jaar geworden op 8 maart. Ik ben in Ukkel geboren en woon nu in régio Beersel met mijn vriend en onze drie dochters, Lyvia, Isy en Niska (ons hond ”je” van 35 kg). Mijn overgrootmoeder, grootmoeder en moeder waren professionele naaisters, van wie ik die passie heb meegekregen. Terwijl mijn moeder werkte, maakte ik al op mijn 6de jaar kledij voor mijn poppen.

Sinds januari 2016 werd ik aangenomen bij BERNINA als Junior Sales Manager België. Ondertussen ben ik geen junior meer en heb ik mijn vak onder de knieën. Onlangs werd ik ook sales manager voor Luxemburg samen met België.

Voor mijn Job bij Bernina heb ik altijd in de naai- en borduursector gewerkt. Omdat ik graag achter de computer borduurmotieven ontwerp, zelf kledij maak en ook graag contact heb met mensen, heb ik de job van mijn droom gevonden bij Bernina. Wat kan een mens meer vragen, van zijn passie, zijn job te maken! ?

Mijn favoriete voetje is……… ze zijn allemaal fijn, maar knoopaanzetvoetje #18 is één van de leukste! Hiermee kun je in heel korte tijd 10 knopen aannaaien (mijn grootmoeder had die ook heel graag willen gebruiken denk ik). Hiermee verlies je geen tijd, zoals wanneer je het met de hand naait. Daarnaast is voetje #10 geweldig! Je kunt hiermee exact op de boorden naaien, en ook nieuwe soorten stoffen maken voor bijv. een tas of hoofdkussen. Met voet #35 kan je heel gemakkelijk een blinde rits inzetten. Ik zal ze niet allemaal opsommen, anders wordt mijn verhaal een roman!!!

Voor het accessoire van de maand heb ik het Saga hemd uit magazine La Maison Victor genaaid, dat is deze maand de paspelvoet #38 bij BERNINA. Zonder paspelvoet #38 had ik nooit zo een mooi resultaat kunnen bereiken.

Mijn favoriete machine is de BERNINA overlock L 460, ik heb twee dochters die altijd met tricot kledij rondlopen, en daar is de overlock een droommachine voor. Deze machine maakt het mogelijk om stoffen perfect aan elkaar te naaien met professionele afwerkingen, een kniehevel om altijd de twee handen op mijn project te kunnen houden en een sterke motor om alle stoffen (zelf de moeilijkste) te kunnen locken.

De BERNINA 790 is als naaimachine mijn favoriet. Grote werkruimte voor grote projecten, een voetlift waar je ook weer je twee handen vrij hebt en zelf je steken ontwerpen (ik ontwerp graag hahaha). Ook kun je er mee borduren en de machine heeft een heel groot touch screen.

Naaien werkt voor mij anti stress. Ik sluit mij af van alle stress van het leven en concentreer me alleen op mijn project. Naaien is mijn therapie. Zien hoe je van een stukje stof alles wat je wilt zelf kunt maken en er zó fier op zijn je kinderen ermee te zien lopen.

Ik zou echt niet kunnen opsommen wat ik allemaal heb gemaakt met de naaimachine, want het zijn zó veel dingen. Mijn dochters waren fan van Zeemeerminnen, ik ben dus naar de stoffenwinkel gereden om vier meter rekbare glinsterstoffen gaan halen. Na enkele uren hadden ze hun eigen zeemeermin staart. Hebben ze een sweatshirt nodig voor hun turnles? Geen probleem, mama borduurt het logo van de club erop. Willen ze een gepersonaliseerd geschenk voor een verjaardagfeestje, hier is mama weeral met een leuk idee die ze zelf heeft gemaakt op een zaterdag namiddag. Wat hebben jullie allemaal al gemaakt met jullie machines?

Veel naai- en borduur groetjes,

Sandrine

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam