Creatieve berichten over borduren

Leer vrij borduren op een kledingstuk zonder borduurmodule!

Leer vrij borduren zonder borduurmodule op een kledingstuk, dat is het thema van deze blog. Voor de techniek heb ik een duidelijke video gemaakt met allerlei tips & trics. Dit borduurproject heb ik volledig gemaakt met de gewone naaimachine. De bladeren van de zonnebloem zijn met een standaard naaivoet gestikt en het hart van de zonnebloem met de BSR-voet. Het leuke aan deze manier van vrij borduren is, dat je veel intuïtiever kan werken. Je kan tijdens het proces de vorm nog bijsturen of aanvullen. 

Dus ook al heb je geen borduurmodule, je kan zó creatief zijn met de naaimachine alleen!

Hier gaan we!

Zoals je kan zien op de foto, heb ik in heel zachte subtiele kleuren een zonnebloem geborduurd op een regenjas die ik gemaakt heb.

Als je goed kijkt zie je dat ik met heel licht pastel roze en citroengele stiksels heb gewerkt. Subtiele kleuren geven vaak een heel stijlvol gevoel.

Wat ik voor ik start met borduren altijd doe, is met een stukje stof in de stoffenwinkel naar de garenklosjes gaan kijken. Ik leg het stofje ergens neer en tast het helemaal vol met allerlei klosjes. Ik zoek tot ik een combinatie heb gevonden die voor mij spannend en leuk voelt. Zo kwam ik deze keer uit op dat pastel roze en citroengele. Bij kleuren kiezen moet je gewoon helemaal je gevoel vertrouwen… en goed kijken. Je kiest waar je blij van wordt, wat er uitspringt voor jou. Dat is mijn regel :-).

Bekijk de video!

In het filmpje hieronder toon ik heel precies hoe ik die zonnebloem nu voor elkaar heb gekregen. Je hoeft hiervoor echt niet goed te kunnen tekenen. Je kan ook gewoon een tekening van internet afdrukken en die gebruiken. Heel leuk lijkt me ook om een kind (bijvoorbeeld je nichtje,  je zoon of dochter) een tekening voor je te laten maken. Maakt niet uit hoe oud ze zijn :-). Omdat borduren sowieso een couture gevoel geeft, zeker als je netjes werkt, mag de tekening eigenlijk best wild, simplistisch of zelfs kinderlijk zijn. 

Voor het hart van de zonnebloem maakte ik gebruik van de BERNINA SteekRegulator (BSR) – een ideaal accessoire voor vrij borduren zonder borduurmodule.

BERNINA SteekRegulator (BSR)

Image of BERNINA SteekRegulator (BSR).

BERNINA SteekRegulator (BSR)

De BERNINA SteekRegulator (BSR) past zich bij het naaien precies aan de snelheid aan en zorgt daardoor voor een absoluut gelijkmatig steekbeeld.

Meer informatie

Extra tip

Een extra tip voor een couture gevoel: laat de gesp van je jas of jurk overtrekken met stof. Ik heb mijn gesp laten overtrekken bij Van Gool Stoffen in Tilburg. Altijd zo mooi een gesp die helemaal past in het geheel!

Laat je inspireren door deze techniek van vrij borduren zonder borduurmodule op een kledingstuk  en DURF dingen proberen. Zeker als je al het zoveelste kledingstuk heb genaaid en toe bent aan wat uitdaging.  Voor diegenen die exact mijn bloem willen gebruiken, hierboven vindt je de tekening :-). Als jullie nog vragen hebben, stel ze gerust onderaan de blog.

Heel veel naaigenot en tot de volgende blog!

Jullie vragen hoor ik graag,

Doei!

Lina

 

Wil je meer zien van mijn creaties, je kan mij volgen op instagram Ziza Couture ~ Lina (@zizacouture)

Foto’s van eindresultaat @maryshootspeople 

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: Een dag of paar dagen
Benodigd materiaal: BERNINA SteekRegulator (BSR), Garenklosjes in verschillende kleuren
Benodigde producten:
BERNINA SteekRegulator (BSR)
BERNINA SteekRegulator (BSR)

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , , , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam