Creatieve berichten over quilten

Winnaars van de Sugaridoo BERNINAL QAL || Quilten met rulers – deel 3

Dit is deel 3 van de Sugaridoo Bernina QAL met linialen. Vandaag quilten we de laatste vier rijen van de quilt. 

En! Vandaag mag ik ook de winnaars van de BERNINA 570 QE en de ruler sets bekend maken. Scroll naar het einde van deze post om te zien wie hebben gewonnen!

Het doorquilten van deze quilt heeft me echt enthousiast gemaakt over het quilten van een grote quilt! Zo ontzettend leuk hoe elke rij weer beter gaat. En er is zelfs verschil per rij. De eerste steekjes van een rij gaan lang niet zo makkelijk en soepel als de laatste. Dus, oefenen geeft echt vooruitgang.

Hier is de video waarin ik de rijen van deze week doorquilt. 

Row #1 – On Point

Ik ben een beetje verliefd geworden op de textuur van gequilte cirkels. Dus voor deze rij wou ik die weer terug laten komen. Ik heb gequilt met een Echo quilt Clip rondom de roze driehoeken. 

In de illustratie hieronder zie je hoe k ze heb gequilt. Eerst quilte ik om de bovenste rij driehoeken.

En daarna om de onderste rij driehoeken. Zo ontzettend leuk om te doen!

 

Row #2 – Out of the box

Voor deze rij volgde ik de digonale delen van de stroken ‘in the box’. In de video zie je hoe ik eerst de buitenste vormen quilte en er daarna een paar lijnen in maakte. 

De lijnen aan de rachterkant op de foto hieronder zijn een beetje dichter bij elkaar gemaakt dan ik eigenlijk wou. De lijnen aan de linker kant zijn beter in balans vind ik. Dus voor de rest van de rij zal ik die ruimte tussen de lijnen aanhouden. 

Row #3 – Cross Stitch

Met de Corss Stitch rij gebruikte ik weel een cirkel liniaal. Deze Echo Clip is iets groter dan die ik bij rij 1 gebruikte. Ik gebruik de cirkel om halve cirkels te quilten om de vorm van de kruissteek heen.

Dit resulteerde in een soort geschulpte vierkant om het kruis heen. Deze rij werd niet helemaal zo spectaculair als ik had gedacht, maar ik vind hem mooi genoeg. Het is wel erg leuk om zo met een cirkel om een vorm heen te quilten. 

Ik heb nog wel extra in de naden om het kruis heen gequilt om wat extra quilt lijnen aan de rij toe te voegen. 

Row #4 – This way

Voor deze rij wou ik verschillende free motion patronen afwisselen tussen de pijlen. Eerst quilt ik in de naden om de pijl heen en maakte dan een free motion patroon met loops of korte rechte lijnen. 

Met de tweede poging van de loops lukte het al een stukje beter (de loops aan de rechterkant hier boven en in de foto hieronder). Beide versien van de loops zien er wel ok uit, maar de rechter versie is iets gelijkmatiger. 

Met de loops aan de linkerkant wisselde ik het maken van een loopje linksom en rechtsom met elkaar af. Bij de versie hier onder maakte ik alle loops één kant op. Kijk maar eens naar de video waar ik dit van dichtbij laat zien. 

Er gewoon voor gaan, zomaar een idee uitproberen en het zien verbeteren terwijl je bezig bent is zo ontzettend leuk!

Het loslaten dat de eerste paar steken al perfect moeten zijn is misschien wel het lastigste aan quilten. 

En nu … de winnaars!

We zijn aan het eind gekomen van de Sugaridoo BERNINA quilt along. Het is zo’n ontzettend mooi avontuur geweest. Dank je wel dat je hebt meegedaan! Nu is het de hoogste tijd om bekend te maken wie er een BERNINA 570 QE en wie een ruler kit heeft gewonnen.

Ik vind het zo ontzettend leuk voor alle zes de winnaars die hieronder staan vermeld!

De winnaars van de BERNINA 570 QE zijn:

Ariane Olivia

 

Pinar Pir Söderlund

Lisanne Lasker

De winnaars van de Ruler kits zijn:

Muriël van der Ploeg

 

Fridolf

 

Anna Login

Van harte gefeliciteerd allemaal! BERNINA neemt vandaag contact op met alle winnaars.

Dank je wel voor het meedoen. Een heel jaar samen werken aan dit project was fantastisch. Dank je wel voor je enthousiasme, voor het helpen en aanmoedigen van elkaar. 

Veel liefs!
Irene

Commentaren op dit bericht

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam