Creatieve berichten over naaien

Unboxing de L 460, begin van een nieuw BERNINA avontuur

Tijd voor een nieuw BERNINA avontuur: op de BERNINA L 460!

Hoi, ik ben Irene. Misschien heb je mijn blogs over quilten al eens voorbij zien komen hier op de BERNINA blog. Ik heb al veel kilometers gemaakt bij het naaien van quilts op mijn BERNINA 770 QE en quiltmachine Q 16.

De komende maanden begin ik aan iets anders, iets nieuws, op de en daar heb ik super veel zin in – een nieuw avontuur op de BERNINA L 460!

BERNINA L 460

Image of BERNINA L 460.

BERNINA L 460

Deze overlockmachine biedt uitzonderlijk comfort. De machine knipt, naait en werkt de randen in één stap af. De L 460 zorgt voor professionele naden en zomen van de hoogste steekkwaliteit – ook bij verfijnde rolzomen of decoratieve omrandingen. Ze vormt dan ook de perfecte aanvulling op de naaimachine.

Meer informatie

Een overlocker, heb je dat nou echt nodig?

Sinds de geboorte van mijn zoon 5 jaar geleden naai ik af en toe kinderkleren. Babybroekjes, een t-shirt, een jurkje voor onze dochter. Dat soort projecten vind ik ontzettend leuk om te doen. De naden in tricot stof naaide ik dan met een stretchsteek op mijn BERNINA 770 QE. Dat ging prima. Ik heb wel eens gedacht, ‘Een overlocker, heb je dat nou echt nodig?’. Dat was tot ik van een vriendin een overlocker te leen kreeg.

De gevorderde kledingnaaisters zullen vast lachen, maar WAUW wat een verschil maakt zo’n machine met een gewone naaimachine! Een overlocker naait met zijn 2 naalden en 4 draden zo snel. Daar kan de stretchsteek van de B 770 QE niet tegenop.

Af en toe eens een klein project maken op de B 770 QE was prima. Nu ik vaker kleding naai, en ook projecten voor mezelf wil maken, is een overlocker echt fantastisch. 

Welkom in de studio nieuwe L460!

Even wennen wel

Naast de snelheid van naaien, snijdt een overlocker natuurlijk ook gelijk de overtollige stof af. Iets wat ik niet gewend ben als quilter. Bij het quilten meet je netjes een 1/4″ naadje rond alle stukken en heb je vrijwel geen overtollige stof in je naden na het naaien. 

Dit is echt even een andere werkwijze. Wat me duidelijk laat zien dat ik nog veel kan leren en oefenen op het gebied van kleding naaien. Gelukkig vind ik nieuwe dingen leren en ontdekken super leuk. Ik kan niet wachten om deze machine beter te leren kennen en er hele mooie projecten mee te gaan maken. 

Ruffels en een rolzoompje, zo’n leuk detail!

Nieuwe dingen leren 

Dat leren van nieuwe dingen kun je zelf doen. Met YouTube videos en blog posts kom je echt al een heel eind. Er is zo ontzettend veel te vinden online! Maar naar een workshop gaan, of op les heeft ook wel iets speciaals. Naast dat het heel gezellig is, krijg je dan direct feedback op de manier waarop je iets doet, of hulp bij problemen waar je tegenaan loopt. 

Ik ben ondertussen met mijn nieuwe L 460 naar een overlocker workshop geweest van Modevakschool Ester Costa. Zo’n workshop is geschikt voor elk type lockmachine. Je leert er je machine kennen, oefent heel veel verschillende steken. En als je goed meeschrijft heb je een mooi naslagwerk om mee naar huis te nemen. 

Oefenlapjes met verschillende instellingen van de overlocker. Ontzettend leerzaam om zo met je nieuwe machine te experimenteren.

En ik ga sinds kort met een vriendin eens in de paar weken naar naailes. Vooral heel gezellig, maar daarnaast ook een mogelijkheid om rustig aan een project te werken waarbij ik alles kan vragen waar ik tegenaan loop. Echt een aanrader om eens bij jou in de buurt te kijken of er een naailes of -groepje is! Er zijn ook veel BERNINA dealers die regelmatig workshops aanbieden.

Plannen met de L 460

Voor nu wil ik graag wat projecten maken om mijn nieuwe machine beter te leren kennen. En te wennen aan de werkwijze van kleding naaien op een overlocker. Ik heb nog wat shirtjes liggen om te maken voor kleine Ella, met ruches en rolzoompjes. En ook ben ik bezig met een jurk van tricot voor mezelf. 

Het lijkt me heel erg leuk om meer te leren over het aanpassen van een patroon, zodat het me nog beter past. Ik heb al een leuke trui in gedachten die ik eens na zou willen maken.

Genoeg plannen dus om naar uit te kijken. Ik neem jullie mee hier op de blog bij mijn overlockavonturen. Een nieuw avontuur op de BERNINA L 460 – ik kijk ernaar uit!

Tot gauw!

Groetjes,
Irene

 

Ps. Bekijk hier de unboxing video waar ik doos uitpakte, de eerste test runs deed en wat instellingen van de machine uitprobeerde om vervolgens een super mooie steek te krijgen!

 

Benodigde producten:
BERNINA L 460
BERNINA L 460

Thema's met betrekking tot dit bericht , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam