Creatieve berichten over naaien

GRATIS baby jumpsuit

GRATIS baby jumpsuit

Toen mijn nichtje geboren werd wist ik dat dit waarschijnlijk de laatste keer was dat ik baby spullen mocht gaan maken. Daarom ben ik voor het maken van een kraamcadeau ook zeker een half jaar bezig geweest. Ik heb wat gehaakt, gebreid, genaaid en geborduurd. Nu is het alweer 4 maanden geleden dat deze kleine geboren is en vond ik het tijd om wat leuks te gaan maken.

Het is een heel leuk boxpakje/jumpsuit geworden voor baby’s. Nog veel leuker is dat het patroon nog GRATIS is ook!

Wat heb je precies nodig voor deze geweldig leuke jumpsuit?

Knip eerst alle patroondelen uit op de stof. Dit werkt altijd wel zo makkelijk.

Als eerste heb ik alle biaisbandjes aan de hals en de broek gezet met de coverlock. Ik vind dit een hele mooie afwerking en ook heeft de stof dan nog heel veel rek op de naden. Mocht je niet in het bezit zijn van een coverlock dan kan je uiteraard ook een naaimachine gebruiken met een tweelingnaald.

Ik gebruik heel graag mijn bernette 42 Funlock. Deze coverlock is heel fijn voor het afwerken van naden. Ook slaat hij geen steken over en is hij heel gebruiksvriendelijk.

Toen ik dat had gedaan kon ik de jumpsuit in elkaar zetten met de lockmachine.

Wat ik zo fijn vind aan mijn lockmachine is dat hij met het grootste gemak over de dikke biaisband heen naait. Ook snijd deze dan de randen nog gewoon heel netjes af zoals je hier boven ziet op de kop van de mouw. 

Ik vond het wel even een uitdaging om de manchetten aan te naaien. Het is namelijk allemaal zo klein. Ook dit ging met een beetje gepriegel heel simpel.

Als je de hele jumpsuit in elkaar heb gezet dan kan je de drukkers op de jumpsuit aanbrengen.

Let daarbij wel op hoe je ze bevestigt! Geloof mij, het is niet makkelijk om deze weer los te moeten halen.

Ik maakte de jumpsuit in verschillende tricot stofjes.

Je kan er ook voor kiezen om verschillende stofjes te nemen en een variatie te maken op de jumpsuit. Nu heb ik er nog een gemaakt met een rokje. Hiervoor heb ik de stof gebruikt met een eenhoorns en een bloemenstof met precies dezelfde bloemen.

Hiervoor heb ik de omtrek van de jumpsuit x2 gedaan en deze gerimpeld aangezet. Dit kan je heel makkelijk met de lockmachine aanzeten. Zo blijft er ook nog rek in het lijfje.

Doordat haar grote zus echt helemaal gek is op haar kleine zusje vond ik het wel zo leuk als ze beide iets van hetzelfde stofje hebben.

Daarom maakte ik voor haar grote zus een ondergoed en een hempje. Ook dit is een GRATIS te verkrijgen patroon van ‘De Dromenfabriek”

Laat zij momenteel helemaal gek zijn van  paardjes.

Nu kan zij dus net zo als haar kleine zusje een heel mooi setje dragen met deze eenhoorns erop.

Zo heb ik in een handomdraai 2 leuke setjes. Zowel voor mijn kleine nichtje van 4 maanden en haar grote zus van bijna 3 jaar.

Wil je meer van mijn projecten bekijken? Dan kan je altijd even een kijkje nemen op mijn Instagram

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam