Creatieve berichten over naaien

Zomerproject # 10 – the big bag

Het zomerproject van Ellen Siemer is een tas waar alles in past.

Ellen schreef ons het volgende: “Bij aanvraag had ik nog geen idee wat ik wilde maken, eerst maar de stof afwachten. Ik kreeg 1,75 m perzikkleurige plooistof. Jakkie was mijn eerste reactie, wat moet ik daar nou mee! De lap belandde op de hoek van mijn werktafel en heeft daar lang gelegen, tot ik ergens achter in de kast een oude tas tegen kwam met een grote scheur erin. Ooit heel lang geleden gekocht op een vrijmarkt en gebruikt voor de zwemles van de kinderen omdat er zo ontzettend veel in kan!

Ik heb de tas uit elkaar gehaald en dat als patroon gebruikt voor een nieuwe, met een stuk meubelstof, zwart met bloemen. Dit heb ik 2x uitgeknipt , 1x buitentas  en 1x binnentas. Bij de buitentas heb ik de meubelstof als bodem gebruikt en bij de binnentas als draagband, zodat de tas binnen in licht van kleur bleef en zo je spullen beter kan zien.

Ik kan moeilijk een werkbeschrijving geven, het was even goed kijken hoe de oude in elkaar zat en maar even proberen. Door de plooistof was het wel wat lastig naaien, maar de tas heeft nog meer inhoud gekregen!”

Zo zie je maar weer Ellen, een echte uitdaging! Bedankt dat je deze uitdaging bent aangegaan en ons dit project hebt ingezonden.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam