Creatieve berichten over naaien

Al weer een dikke week geleden…

… dat de Open Dag in het BERNINA Creative Center in Breda plaatsvond.

Patricia van de Ven, onze National Sewing Promotor voor Belgie was ook aanwezig om de BERNINA producten te presenteren en heeft een verslag van de Open Dag gemaakt, bedankt Patricia! U kunt dit verslag hieronder lezen.

Er waren weer veel belangstellenden, 90 dames en heren hadden zich aangemeld om bij ons een kijkje te komen nemen. Een drukke boel dus weer, maar erg gezellig.

Natuurlijk wilden wij graag de nieuwste machines showen, de BERNINA 7-serie. Deze omvat drie modellen: de  B 780 , de B 750 QE en de B 710. Deze konden niet alleen worden bewonderd, er was ook een workshop, waar een leuk naaldenboekje genaaid kon worden. Wie wilde kon dus lekker achter een machine gaan zitten en zelf ervaren hoe super de 7-serie naait en hoe gemakkelijk de machine is in gebruik!

Maar er was nog meer nieuws: BERNINA DesignWorks ! Dit is de verzamelnaam voor het bekende CutWork, en het gloednieuwe PaintWork en CrystalWork. Deze nieuwe accessoires komen pas over enkele weken op de markt, maar ons team is hier zo enthousiast over, dat we deze graag alvast aan u wilden laten zien! Dit kan er bijvoorbeeld mee gemaakt worden:

Mensen hingen zowat onder de naaimachines om vol bewondering te zien hoe je met PaintWork motieven op stof kunt tekenen, met behulp van een speciale voet, de PaintWork tool, waarin een viltstift kan worden geschoven.

Ook het CrystalWork, het stansen van mallen waarin met een borsteltje heel gemakkelijk strass steentjes kunnen worden geveegd, kreeg veel belangstelling. De strass steentjes kunnen met behulp van de zelf gestanste mal heel eenvoudig worden overgebracht op een speciaal hittebestendig transferfolie en zo op het gewenste kledingstuk, servet, of een ander voorwerp worden gestreken.

De bloem op de foto is eerst getekend met behulp van de PaintWork tool, daarna uitgesneden met de CutWork tool en als laatste versierd met stass steentjes, waarvoor we met de CrystalWork tool zelf een mal hebben gestanst. Ziet er super uit, toch?

Verder waren er verschillende werkstukken te zien van dames die hebben meegedaan met de zomeractie hier op de blog. In het echt zien deze projecten er nog mooier uit dan op de foto. Kijk overigens regelmatig op de BERNINA blog, er staan altijd leuke projecten, tips en nieuwtjes op en wie weet, starten we binnenkort weer een actie.

En er stonden projecten tentoongesteld die gemaakt kunnen gaan worden tijdens de cursussen die komend najaar in het Creative Center worden gegeven.

Kortom, het was een drukke, enerverende dag! Wat ons betreft zeker nog eens voor herhaling vatbaar!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam