Creatieve berichten over naaien

Kleuren voor volwassenen

Ze zijn er genoeg tegenwoordig, kleurboeken voor volwassenen. Maar ook stofjes om in te kleuren. Ik liep er tegenaan, en ik kon het niet laten liggen.

Exif_JPEG_PICTURE

Een leuke soepele spijkerstof voor een bloesje. Leuk toch om in te kleuren!
Ik heb ook nog een ander stofje, een zelf geverfd lapje die ik als contrast wil gebruiken. Voor de kraagstaander en het beleg. En in deze kleur ga ik de bloemetjes inkleuren.

Exif_JPEG_PICTURE

En dan eerst maar een proefje maken. Ik heb van Triton acryl stiften, en ook nog een textielstift van Marabu.

Exif_JPEG_PICTURE
Ik heb het in de ring gespannen, het  kleurt makkelijker als de stof strak gespannen is. Rechts onder is gedaan met de textielstift. Dit vind ik minder mooi, dus ik ga het inkleuren met de acrylstift. En het proefje even gewassen, en dat gaat ook helemaal goed.

Het patroons is weer mijn standaard patroon van een blouse, wat ik al vaker heb laten zien. Deze keer heb ik de breedte van de kraag en de kraagstaander iets verandert.

Het kleuren gaat helemaal geweldig!

Ik neem na een stukje gedaan te hebben het besluit om de blouse eerst in elkaar te stikken. De voor en achterpanden aan elkaar, en de mouwen erin. De zijnaden van de panden en de mouwen laat ik nog wel open, Zo kan ik makkelijker bij de mouw, want ik wil het gekleurde van het pand op een mouw door laten lopen. Later stik ik hem dan verder in elkaar met de kraag en de manchetten.

Exif_JPEG_PICTURE

Zoals je al op de foto hier ziet is de kraag van donkerblauwe jeans. Ik had hem eerst geknipt in dezelfde kleur, maar vond het te flets, dus de kraag donker, evenals de manchetten, en langs de zoom dan ook nog maar een donkerblauw biesje.

Exif_JPEG_PICTURE

De knoopsgaten zijn roze geworden, en de knoopjes zijn er met roze garen aangestikt.  Nadat de blouse klaar was heb ik nog weer extra bloemen ingekleurd. En hem dan overdag op de pop doen ziet er weer anders uit, en zo kleurde ik nog weer verder. Totdat ik tevreden was.

Exif_JPEG_PICTURE

En zo is dan het achterpand geworden. Ik denk dat dit niet bij een keer blijft, erg leuk om te doen!

Ik had heel bescheiden, maar twee stiften gekocht, maar de acrylstiften staan bovenaan op  mijn verlanglijstje.

 

 

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam