Creatieve berichten over naaien

Vaak gaat het goed :-) maar soms valt het tegen :-/

IMG_0959
Op Facebook ben ik lid van verschillende groepjes die te maken hebben met naaien.  Ik vind het heel leuk om te zien wat andere maken en sta vaak versteld van de mooie dingen die voorbij komen.

Nu was er een tijdje geleden een oproepje of mensen ook hun minder goed gelukte kledingstukken/projecten lieten zien. Het leuke was dat er veel reacties opkwamen maar de foto’s van de de ” mislukte” projecten bleven uit.

Mijn voornemen is om meer tijd vrij te maken voor mijn blog en daarom begin ik dit nieuwe jaar met foto’s van mijn laatste project en ik moet  eerlijk toegeven dat ik wat twijfelde want ook ik laat liever alleen de goed gelukte projecten zien maar ook minder goed gelukte projecten zijn zeer leerzaam en bemoedigend.

Op internet zag ik een aantal Chloe jassen van Victor La Maison voorbij komen en aangezien ik een aardige verzameling mantelstof heb liggen besloot ik mij ook te wagen aan een jas.

Nu staan rechtvallende modellen niet zo mooi bij mijn figuur dus besloot ik opzoek te gaan naar een passend patroon in mijn stapel tijdschriften met patronen en uiteindelijk koos ik een jas uit de burda. (waarvan ik dacht dat hij getailleerd zou vallen)

Enthousiast  ging ik aan de slag. Ik nam het patroon over en paste het patroon aan op mijn eigen maten en begon met naaien. Bij de eerste keer passen  sloeg de twijfel twijfel al toe! De jas was toch wel erg recht en het leek meer een kamerjas dan een hippe jas.  Mijn motivatie zakte en ik kon mezelf er moeilijk toe zetten om netjes te werken. Uiteindelijk toch doorgezet en ondanks dat het best een aardige jas is geworden is het zeker niet de jas geworden die ik voor ogen had! De voering zit er niet echt goed in waardoor hij aan de onderkant trekt. Maar dat ga ik een andere keer oplossen als ik bedacht heb wie ik blij ga maken met deze (kamer)jas 🙂
Nog wel een handige tip! 🙂IMG_0967
De stof heeft blokjes en lijnen welke natuurlijk mooi op elkaar moeten aansluiten. Nadat ik alles netjes had gespeld heb ik mijn mijn boventransportvoet gebruikt om de deelnaden te naaien. Met deze voet kun je moeiteloos patronen/lijnen op elkaar laten aansluiten, een echte aanrader.

Deze voet heb ik eigelijk pas een half jaar geleden ontdekt (terwijl ik hem al ander half jaar in huis heb) en sindsdien ben ik verliefd!

 

 

Op de foto lijkt de schouder een beetje vreemd maar dit is in de werkelijkheid niet zo.
Als voering heb ik een mooie zwarte dikke zwarte stof gebruikt waardoor de jas wel lekker warm is.

IMG_0960
Wat ik erg mooi vind aan dit patroon is dat het pasje op het achterpand doorloopt in de mouw.

IMG_0966

Wat doen jullie met de projecten/ kledingstukken die niet naar jullie zin zijn? Gebruiken jullie de stof voor iets nieuws of geven jullie deze projecten weg?

IMG_0958

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Yoke Overeem BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Persoonlijk vind ik hem toch geslaagd …. Ook al vind jezelf dat het niet een jas is die bij je past, vind ik hem toch flaterend bij jou… Alleen de voering nog aanpassen , en flaneren maar zou ik zeggen… 😉

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam