Creatieve berichten over naaien

Een jurkje voor de herfst

Ondanks dat de dagen korter worden en het weer omslaat vind ik het nog altijd leuk om kleding te dragen met wat meer kleur. De stof deed mij denken aan de prachtige bladeren aan de bomen in de herfst.

Ik had niet zoveel zin om een moeilijk jurkje te maken. De hals ziet er heel ingewikkeld uit maar valt echt reuze mee. Daarom ga ik jullie stap voor stap uitleggen hoe ik dit jurkje heb gemaakt.

Dit prachtige patroon komt uit de bijlage van Knipmode oktober 2018.

Benodigdheden:

Na het overtekenen van het patroon en het uitknippen heb ik aan zowel de voorkant als de achterkant op 2 cm van de bovenkant een naadband gestreken. Zo blijft de hals mooi tijdens het dragen.

Daarna heb ik middenachter dichtgenaaid met de lockmachine. Doordat ik een stof heb gebruikt met strepen is het wel zo netjes als die door lopen. Houd daar dus al rekening mee als je het patroon uitknipt.

Nu kunnen we de halslijn voor zowel de voor- als achterkant gaan afwerken. Doordat ik de naadband op de stof heb gestreken kan ik hem netjes dubbelvouwen en vastnaaien. Dat doe ik met de coverlock. De standen staan op 4 en naald E heb ik eruit gehaald. Ik heb de steekbreedte op 3 gezet.

Je kan hiermee nog wel met de kleuren spelen als je dat wilt. Ik vond het wel leuk als ik 1 rode draad zou hebben en 1 bruinkleurige draad. Aangezien de zwarte draad aan de achterkant komt was dat niet heel erg.

Door de naadband was de hals heel makkelijik en netjes te naaien.

Nu kunnen we de hals afmaken. Als je op het patroon kijkt is de hals aangegeven. Speld die delen af en leg de achterkant mooi over de voorkant (zie foto).

Nu kan je hem zo vaststikken. Ik heb dat gedaan met de naaimachine. Je kan nu de mouwen aan de jurk zetten. Die kan je dan met dezelfde standen op de coverlock afwerken. Doe hetzelfde met de onderkant van de jurk en als je dat gedaan heb dan is de jurk klaar.

Zo heb je in een paar uur een prachtige jurk voor de herfst. Heel veel succes.

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: bernette 42, coverlock, geprinte tricot, lockmachine, naadband, naaimachine
Benodigde producten:
bernette 42
bernette 42

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam