Creatieve berichten over naaien

Boventransportvoet #50 BERNINA 4-serie

BERNINA 4-serie boventransportvoet #50

Boventransportvoet #50 

In de vijf jaar dat ik nu intensief naai heb ik nog nooit gewerkt met een boventransportvoet. Toen ik dit pakketje ontving en opende schrok ik ook een klein beetje hihi. Dit ziet er heel anders uit dan de voetjes die ik gewend ben. Dit kun je ook geen voetje meer noemen, zeg maar gerust VOET! 

Boventransportvoet #50 BERNINA 4-serie

Zoals je ziet ontvang je bij de boventransportvoet #50 maar liefst drie verwisselbare zolen en een kantliniaal. Je krijgt een quiltzool, een standaardzool en een zool met geleider in het midden voor het nauwkeurig doorstikken en naaien in de naadgroef. Je verwisselt de zolen heel simpel door het schroefje aan de zijkant van de voet los te draaien. Het zooltje kun je dan verwijderen, het gewenste zooltje bevestigen en ‘Klaar is Kees’. De kantliniaal is een ideaal hulpmiddel om evenwijdige lijnen te quilten.

Boventransportvoet #50 BERNINA 4-serie

Drie jaar geleden had ik een rok gemaakt van skai leer, zonder boventransportvoet. Ik herinner me nog goed de frustratie die ik had, omdat de stof niet lekker onder mijn voetje door gleed. Ik ga nu weer een rok maken van skai leer, maar nu mét boventransportvoet! Ik ben benieuwd…

Boventransportvoet #50

Aan de slag met de boventransportvoet #50

Tijd om de boventransportvoet #50 te testen! Voor mijn project met skai leer heb ik de standaardzool en de zool met geleider in het midden gebruikt. Voordat je begint zoek je in het menu het juiste voetje (of voet! :-)) en selecteer je deze. De juiste identificatie van het voetje bij de machine stelt limieten voor het bereik van de naald voor optimale resultaten. Zo voorkom je bijvoorbeeld ook dat je naald breekt.

BERNINA 4-serie menu

Ook heb ik de naaldpositie naar beneden gezet zodat de stof niet kan verschuiven als ik mijn voet van het voetpedaal haal. Dit kun je doen door op het naald icoontje linksboven te klikken. 

BERNINA 4-serie naaldpositie

Ik merk meteen al wat een verschil dit is met de vorige keer, toen ik met skai werkte. De stof wordt perfect doorgevoerd. Zelfs het doorstikken in de naadgroef gaat zonder horten en stoten dankzij het zooltje met geleider. Ook zijn de steken mooi gelijkmatig, ik ben verkocht!

Boventransportvoet #50

Op de bovenstaande foto’s kun je zien hoe ik het beleg heb doorgestikt. Ik heb daarvoor de standaardzool gebruikt en de naaldpositie een paar millimeter naar rechts gezet. Bij het doorstikken van het beleg in de naadgroef heb ik het zooltje met geleider gebruikt. Je plaatst de geleider precies in de naadgroef en stikken maar. Werkt geweldig! 

Het stiksel in de naadgroef is vrijwel onzichtbaar, alleen als ik de stof glad trek zie je het stiksel zitten. Nu ik eenmaal met de boventransportvoet gewerkt heb kan ik wel zeggen dat ik nooit meer met zware, stroeve stoffen ga werken zónder deze voet! Wat een verschil, mijn rok was ook zo af, omdat alles zo soepeltjes verliep. Ik ben erg blij met het eindresultaat. Ik heb meteen zin in een nieuw project met leer!

Pleated skirt

Wat vinden jullie van het eindresultaat? 

Promotie!

Wisten jullie al dat je deze geweldige boventransportvoet nu gratis ontvangt bij aankoop van een BERNINA uit de 4-serie? En dat is niet het enige, ook ontvang je bij aankoop de blinde ritsvoet #35. Dat zijn dus twee superhandige voeten ter waarde van €215 nu geheel gratis! De promotie loopt nog tot 30 juni 2019. Neem dus snel een kijkje op de promotie pagina. In mijn volgende blog zal ik de blinde ritsvoet #35 uitlichten.

Voor meer info over de boventransportvoet #50 verwijs ik jullie naar onderstaande video. In de video wordt getoond hoe je deze voet kunt inzetten bij het naaien van zware, stroeve stoffen, stoffen met een patroon en bij het quilten.

https://www.youtube.com/watch?v=NvfNCoJJ5dU

 

Liefs xx Joon

Pleated skirt

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een weekend
Benodigd materiaal: blinde rits 25 cm, Skai leer, twee drukknopen
Benodigde producten:
BERNINA 480
BERNINA 480
Boventransportvoet #50
Boventransportvoet #50

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , , , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam