Creatieve berichten over naaien

In de Kijker: Joany

Accessoire van de maand: Smeerset voor metallic naaigaren

Elke maand komt er een leuk project op de BERNINA blog te staan, gemaakt met het accessoire van de maand om jullie te inspireren. We willen jullie graag voorstellen aan de personen achter deze projecten. Vandaag is de beurt aan Joany. Zij versierde haar rok met metallic naaigaren, waarvoor ze de Smeerset voor naaigaren gebruikte. Dit accessoire is het accessoire van de maand juli. Dat betekent dat je dit accessoire dus nog een paar dagen met 15% korting kunt kopen bij jouw Authorized BERNINA Dealer?

Image of Smeerset voor naaigaren.

Smeerset voor naaigaren

De smeerset voor naaigaren helpt bij het verwerken van los getwijnd garen of metallic garen. Voor het naaien wordt de draad door een speciale vloeistof geleid. Dit verbetert de geleiding aanmerkelijk, zorgt voor een optimale draadgeleiding en voorkomt het scheuren of breken van het gevoelige garen.

Meer informatie

Benieuwd wat Joany verder zoal heeft gemaakt met haar BERNINA? Bekijk dan hier het overzicht van haar projecten!

In de Kijker

Dag lieve lezers

Mijn naam is Joany, ik ben moeder van twee jongens en al ruim 12 jaar getrouwd met mijn lieve man.

Mijn twee grote passies zijn kleding maken en paardrijden. Deze twee zijn er dan ook bij mij met de paplepel in gegoten. Mijn moeder zat vroeger elke avond achter de naaimachine kleding te maken voor mijn zusjes en mij. Ik vond het geweldig als zij weer een creatie af had.

Al op jonge leeftijd, ik denk dat ik een jaar of zeven was, ben ik voor het eerst gaan experimenteren met de naaimachine. Mijn eerste creatie was een giletje voor mijn Barbie, gewoon heel simpel zonder af te werken. Daarna heb ik nog wat kleine dingetjes gemaakt voor mijn poppen. Pas vele jaren later, toen ik zwanger was van mijn tweede, ben ik weer gaan naaien. Ik maakte een hemeltje voor het wiegje. Vanaf dat moment was ik verslaafd! Ik ging thuis aan de slag met de hulp van mijn schoonmoeder en een tijdje later ben ik bij mij in de buurt op les gegaan. Ik heb daar zo veel geleerd en daardoor zulke leuke dingen kunnen maken. En dat viel BERNINA ook op. Ik deelde op Instagram mijn creaties en kwam via dat platform in contact met BERNINA. Ik mag mij nu al ruim twee jaar BERNINA Ambassador noemen!

Elke maand schrijf ik een blogbericht voor de BERNINA blog. Vaak geef ik een werkbeschrijving van een bepaald kledingstuk dat ik die maand gemaakt heb op mijn BERNINA 480. Ik leg dan stap voor stap uit hoe je het kledingstuk kunt maken. Meestal gebruik ik de patronen uit de ‘inspiration‘, het patronenblad van BERNINA.

Naast het schrijven van blogs en kleding maken ben ik veel op stal te vinden. Ik train verschillende paarden en breng ze ook uit in de wedstrijdsport. En als ik dan op wedstrijd ben draag ik natuurlijk één van mijn zelfgemaakte wedstrijdjasjes!

Het liefst werk ik op mijn BERNINA 480, omdat die van alle gemakken voorzien is. Op de modevakschool waar ik zit gebruiken we de BERNINA 930 Reccord, die machine had ik voor mijn B 480 ook, en dat vind ik ook nog steeds een superfijne machine! Heel simpel, maar o zo sterk, ze zijn bijna niet kapot te krijgen.

Wat ik zo leuk vind aan het maken van mijn eigen kleding is dat ik er al mijn creativiteit in kwijt kan, maar ook dat je er altijd uniek uitziet. Niks aan toch om mensen te zien lopen in allemaal dat zelfde jasje van een groot modeketen. En daarnaast is het ook beter voor het milieu. Doordat je weet hoeveel tijd erin zit om een kledingstuk te maken ben je er extra zuinig mee en gooi je het ook niet zo snel weg.

Mijn favoriete creaties zijn mijn wedstrijdjasjes en mijn jurk die ik voor mijn zusje d’r bruiloft heb gemaakt. Dat zijn ook de projecten waar de meeste tijd in zit.

In de wedstrijdjasjes heb ik veel piping verwerkt. Dit vond ik in het begin best lastig omdat de stof weleens verschoof en ik dan veel stukken weer opnieuw moest stikken. Maar nu ik breiwolvoet #12C in mijn bezit heb heb ik daar geen last meer van. Dit is echt mijn favoriete voet geworden samen met de boventransportvoet #50. Ik werk vaak met stoffen die een patroon hebben, je wilt dan echt niet dat de stof verschuift. De boventransportvoet zorgt ervoor dat de stof perfect geleid wordt zonder dat de stof verschuift. Ik kan echt niet meer zonder deze twee voeten.

Naai dilemma’s

Wat draag je tijdens het naaien?

Dat kan echt van alles zijn. Soms zit ik nog in mijn pyjama als ik achter de naaimachine zit, dan bedenk ik tijdens mijn ontbijt ineens iets voor het project waar ik mee bezig ben en dan moet ik er gewoon even mee aan de slag op dat moment.

Broek of rok?

Dat is zeker een rok! Alhoewel ik wel van plan ben om vaker een broek te maken. Ik heb nu in al die tijd dat ik naai pas drie broeken gemaakt.

Koffie of thee tijdens het naaien?

Ik kan zo opgaan in mijn naaiwerk dat ik vaak gewoon überhaupt vergeet om te drinken. Maar als ik het niet vergeet ga ik voor thee.

Ruches of stoer?

Dat kan heel erg verschillen bij mij, maar voor nu zeg ik ruches!

Praat je tegen je naaimachine?

Ja! Haha, maar meestal als er iets niet goed gaat.

Is je naairuimte een georganiseerde chaos of altijd netjes?

Hihi een georganiseerde chaos, soms wel vervelend als ik foto’s moet maken voor de blog, want dan zie ik al die rommel liggen. Dus dan kies ik er toch vaak voor om de machine even beneden te zetten. Ik heb gewoon een grotere ruimte nodig denk ik!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam