Creatieve berichten over naaien

Een fijn jurkje voor het voorjaar (Gratis naaipatronen!)

jurkje voorjaar gratis patroon

In mijn vorige blog vertelde ik jullie alles over het ruffle-broekje en een fijne basic sweater. In deze blog laat ik jullie wat leuke voorjaarsjurkjes zien die je met behulp van gratis naaipatronen in een handomdraai maakt. 

De basis van deze twee jurkjes zijn de gratis naaipatronen ‘Ester & Ebbe‘ van threads by Caroline, en de ‘Fons en Sien‘ jurk van Wisj.be. Beide heb ik aangepast om zo jurkjes naar mijn smaak te maken. 

Stoffen van deze jurkjes komen van stoffentijd; het zijn allemaal French terry’s. Tricot is ook zeker geschikt voor deze gratis patronen. 

Voorjaarsjurkjes met ruffles, Ezzy!

Het gratis patroon van Ester & Ebbe heb ik al vaak gebruikt, de pasvorm is goed voor mijn dochter van 18 maanden. Voor het jurkje heb ik het bovenlijfje gemaakt zoals in de tutorial. Het bovenlijfje heb ik wel een stuk korter gemaakt; het onderste gedeelte van het patroon heb ik niet aangeplakt, dus alleen de bovenkant is gebruikt. Hier heb ik vervolgens  zelf een rimpelrok aangezet. Dit heb ik gedaan door een strook van 1,5 x de breedte van de top te rimpelen en vervolgens vast te stikken met mijn BERNINA.

Met mijn BERNINA lockmachine heb ik dit vervolgens netjes afgewerkt. Onderstaande foto’s geven een impressie. Voor de complete handleiding bezoek even mijn website www.ellmini.com of klik op het kopje ‘Jurk Ezzy’. Op mijn blog laat ik je ook zien hoe je makkelijk verticale ruflfles kunt toevoegen aan een jurkje. 

Een basic maar fijn jurkje; Sien! 

Het tweede jurkje wat ik heb uitgewerkt is het gratis jurkje Sien van Wisj.Be. Hier heb ik het lijfje wat korter gemaakt, zodat het rokdeel start ter hoogte van de navel. Ik heb van het patroon alleen het bovenste gedeelte gebruikt. De cm’s die ik hier weg heb gelaten, heb ik aan het rokdeel toegevoegd. Wil je deze stappen uitgebreid zien, klik dan even hier  jurkje gratis naaipatronen

Omdat ik nog naai in een klein maatje en mijn dametje nog vaak kruipt, heb ik van een restje stof er een simpel broekje bijgemaakt. Zelf vind ik dit altijd net wat netter staan bij een jurkje dan een zichtbare luier!gratis naaipatronen jurkje gratis naaipatronen jurkje

Tot slot

Eind deze week komt de laatste inspiratie-blog voor dit voorjaar voorbij; hier vertel ik je meer over een leuke colourblock sweater en mijn favoriet; de ballon-sweater! Hopelijk zie ik jullie dan weer!

Groetjes, Ellen 

 

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: amann, BERNINA 480, French Terry, gratis naaipatronen, Jersey of Stretch naaimachinenaald, Overlock L 460, Tricot
Benodigde producten:
BERNINA 480
BERNINA 480
BERNINA L 460
BERNINA L 460

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , , , , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam