Creatieve berichten over naaien

Accessoire van de maand: Schelp- en tricotzoomvoet #69

Accessoire van de maand: Schelp- en tricotzoomvoet #69

 

Het accessoire van de maand: Schelp- en tricotzoomvoet 4 mm #69 mocht ik uitproberen. Een beetje spannend vond ik dit wel, gezien ik toch vaak mijn basic voetje #1C gebruik voor al mijn werkzaamheden. Dat ik zelf zo’n fan ben geworden van dit voetje, verraste me dus best wel! Sterker nog, er is een hele wereld voor me open gegaan! Het gemak waarmee ik nu perfect heb gezoomd, heeft me een heleboel spelden, moeite en tijd bespaard. Meer tijd over dus voor nieuwe projectjes! Ik vertel je in deze blog waar deze schelp- en trictozoomvoet #69 geschikt voor is en hoe je deze handig kunt gebruiken. Goed om te weten; deze video heeft mij enorm op weg geholpen om te beginnen! Deze maand is dit voetje het accessoire van de maand. Dat betekent dat je het schelp- en tricotzoomvoetje in mei met 15% korting kunt kopen bij jouw BERNINA dealer!

Image of Schelp- en tricotzoomvoet 4 mm #69.

Schelp- en tricotzoomvoet 4 mm #69

De schelp- en tricotzoomvoet #69 is geschikt voor het zomen van zachte stoffen zoals t-shirt tricot.

Meer informatie

Oefenproject 1: de Schelp- en tricotzoomvoet #69 uitproberen 

Wanneer ik nog niet 100% zeker ben van een bepaalde werkwijze, kies ik altijd een eenvoudig project en stof waar ik nog geen bestemming voor heb. Als eerste wilde ik de schelpzoom proberen; ik koos voor een soepele linnen stof en besloot een paperbag-rok te maken. Nadat ik de stof had afgemeten kon de beproeving beginnen. 

Ik volgde de werkwijze van het instructiefilmpje; 

  • stik vier rechte steken op de stof
  • trek je stof zachtjes onder je voetje vandaan, zonder de draden los te knippen
  • schuif de stof in het voetje en trek middels de gesikte draden de stof wat door naar achter. 

De eerste paar keer ging dit niet vlekkeloos, maar nadat ik een paar keer had zitten friemelen, lukte deze handeling snel en vloeiend. 

Vervolgens had ik in no-time de hele rok gezoomd met een mooie schelprand! Zonder spelden, zonder frustratie was de onderkant van mijn rok in no-time afgewerkt! Omdat dit zo snel ging en het effect er sierlijk uitzag, besloot ik van een overgebleven strook een lint te maken, wat ik op dezelfde werkwijze afwerkte en kon gebruiken als riempje rondom mijn rok. 

Oefenproject deel 2: een glibberig tricot-stof zoomen met voetje #69

Om de schelp- en tricotzoomvoet maaccessoire van de maand ar meteen pittig te testen, koos ik mijn meest glibberige broderie tricot; als dit toch eens zou werken….. Ik knipte een basic tshirt uit voor mijn dochter en besloot de randen af te werken met voetje #69. Ik koos voor een gewone zoom én een schelpzoom. Hierbij is het belangrijk dat je de juiste steken op je naaimachine selecteert. Met een rechte steek maak je een gewone zoom en voor een schelp-rand kies je de overlock steek.

Eerst  weer  een  paar  rechte  steekjes,  alvorens ik  de  stof  in  de  speciale  opening  vouw. Hier wordt de stof dubbelgeslagen  wat  zorgt  voor  een  gelijkmatige  zoom. Dit ging verrassend goed en snel bij deze stof! Ik vond het randje zo mooi en strak gelukt,dat ik het bij de mouwuiteinde zelfs express naar buiten heb laten krullen; dit geeft een leuk en sierlijk effect! In onderstaande foto-gallerij zie je mijn  “oefen-outfit” die ik met schelp- en tricotzoomvoetje #69 heb afgewerkt.

Een volgend project met de schelp-  en tricotzoomvoet

Nadat ik het voetje uitvoerig had getest, heb ik dit meteen weer gebruikt bij een volgend project! Ik had nog een perfecte soepele stof liggen om een leuk pakje voor mijn dochter van te maken. Hierbij had ik ook mooie smalle zoompjes in gedachten. Zoals ik in mijn inleiding vertelde; voorheen werkte ik vooral met standaardvoetje 1C, maar bij dit nieuwe project zette ik meteen voetje #69 weer op de machine!

De gehele top heb ik afgewerkt met behulp van dit voetje en de klus was in no-time strak en gelijkmatig geklaard! Dit voetje staat nu dus vooraan in mijn naai-kast en zal zeker bij soortgelijke handelingen direct ingezet worden! Om de blog leuk  af te sluiten nog een leuke foto van de nieuwste outfit; het patroon is zelf getekend dus hier kan ik je helaas niet aan verder helpen!

 

schelp- en tricotzoomvoet

De onderkant van de top en broek heb ik afgewerkt met behulp van dit speciale naaivoetje. Dit ging erg snel (de tijd van spelden wordt je namelijk bespaard!) en het resultaat is strak en professioneel.

 

Twijfel je nog? Stel je vragen gerust hieronder!

Voor meer naai- en DIY inspiratie neem zeker even een kijkje op mijn persoonlijke blog (www.ellmini.com) of instagram: @Ell.Mini

 

Groetjes, Ellen!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam