Creatieve berichten over naaien

Maak een folklore top met open borduurvoet # 20

Voor het project met het accessoire van de maand april, de open borduurvoet # 20, maakte onze BERNINA demonstratrice Jolanda een leuke Folklore top met bloemmotieven!

Folklore shirt

Wat heb je nodig?

Werkwijze

Teken je patroon, leg dit op de stof en knip het uit met een cm naad.

Van de overgebleven stof maak je een proeflapje. Dit lapje heb ik verstevigd met de dunne strijkvlieseline. Toen ben ik daar op gaan borduren, maar ik vond dat de steken teveel in elkaar trokken. Daarom heb ik boven en onder de stof een laag soluvlies gelegd en het opnieuw geprobeerd. Dit gaf het gewenste resultaat voor een mooi borduurwerk! Dit is dus afhankelijk van je stof; ik heb een dunne witte linnen gebruikt.

Ik heb het cirkelborduurapparaat op de machine geschroefd. Vervolgens heb ik leuke steekjes uitgezocht en daarmee cirkels gemaakt op het pasje. Door verschillende siersteken te combineren kun je mooie bloemmotieven krijgen. Door gebruik te maken van open borduurvoetje # 20 gaan de siersteken heel soepel onder het voetje door, zonder dat het op gaat stropen. Ook heb je heel goed zicht op je steken, waardoor je ze mooi aan kunt laten sluiten.

Op de papierkant van de vliesofix heb ik bloemetjes getekend, dit heb ik op een kleurig lapje gestreken, en dat weer op het pasje. Deze applicatie heb ik met een festonsteek vastgezet. Als je met de open borduurvoet werkt en de naaldpositie helemaal naar rechts zet, kun je heel goed het rechter beentje van het voetje langs het randje van de stof laten lopen, waardoor de festonsteek mooi aansluit op de applicatie.

Toen het pasje vol zat met mooie cirkels, heb ik in de hartjes van de bloemen het nesteloogje gebruikt, of gekozen voor 1 losse steek in de vorm van een sterretje.

Als je klaar bent met versieren, kun je de soluvlies met een beetje lauw water uitspoelen en de pas op de achterkant strijken.

Ik heb de pas 2 keer geknipt en ga nu de onderkant van de passen aan elkaar stikken.  Ik heb dit randje smal op de kant doorgestikt met de smalle kantvoet # 10.  De bovenkant van het ondervoorpand heb ik met een bandje afgewerkt. Ik had nog een leuk stukje koord liggen en met behulp van het apparaat voor Spaanse ajourzomen # 47 heb ik het koordje tussen het pasje en het ondervoorpand gestikt.

Daarna heb ik de werkbeschrijving van de top gevolgd.

Heel veel plezier met het maken van de top! Deel vooral jullie creaties met #berninaproject of in de Blog Community!

Groetjes,

Jolanda

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Benodigd materiaal: borduurgaren, naaigaren, soluvlies, vlieseline, Vliesofix
Benodigde producten:
Smalle kantvoet #10
Smalle kantvoet #10
Open borduurvoet #20
Open borduurvoet #20
Spaans ajourzoomapparaat
Spaans ajourzoomapparaat
Cirkelborduurapparaat #83
Cirkelborduurapparaat #83

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , , , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam