Creatieve berichten over naaien

Werkbeschrijving A lijn lente jurkje

BERNINA 480

Lieve lezer, 

Wat een vreemde tijden zo hè. Ik hoop dat je nog gezond bent en dat de wereld snel weer ‘normaal’ wordt, maar ik ben bang dat het nog wel eventjes gaat duren. Het geeft de naaisters wel de gelegenheid om extra achter de  naaimachine te kruipen. Ik vind het ook een goede afleiding, de hele dag het nieuws volgen is ook niet goed voor je. Van verveling is bij dus ook geen sprake. En bij jou hopelijk ook niet!

Voor dit nieuwe blogbericht wilde ik toch iets vrolijks maken, want ook al zit je bijna de hele dag thuis deze periode, ik vind het toch belangrijk om er leuk uit te zien. Lees je gauw verder? We gaan een A-lijn lente jurkje maken!

Een A-lijn jurkje is echt een basisstuk dat elke vrouw eigenlijk in haar kast moet hebben. Een A-lijn jurkje sluit mooi aan bij het slankste deel van je torso, je taille, en het rokdeel loopt breder uit. Ideaal om de lovehandles of buikvetjes te verdoezelen. Ik maakte het jurkje van een rekbare stof dus hij zit ook nog eens heerlijk.

Wat heb je allemaal nodig? 

Stap 1.

Neem de zwarte patroondelen één tot en met acht van patroonblad E over op patroonpapier. Het is heel belangrijk dat je alle tekentjes nauwkeurig overneemt, het jurkje bestaat namelijk uit veel delen. Teken één centimeter naad rondom alle patroondelen en aan de onderkant van de rokdelen drie centimeter. Leg alle patroondelen op de stof, speld alles vast en knip de delen netjes uit. Let op! Ik heb geen rits gebruikt, ik heb daarom het achterpand van de rok ook aan de stofvouw gelegd. En omdat ik het jurkje niet gevoerd heb, heb ik in plaats van een halsbeleg ervoor gekozen om het halsje af te werken met een biaisband, gemaakt van dezelfde stof.

Patroon

Stap 2.

Lock alle delen netjes af, behalve de armsgaten, mouwkop en hals. Helaas had ik niet de juiste kleur lockgaren, maar gelukkig rafelt deze stof niet dus heb ik dit keer het jurkje niet helemaal gelockt. We gaan nu het voorpand in elkaar zetten. Speld en stik de deelnaden van het zij-voorpand en het voorpand 2 aan elkaar, goede kanten van de stof liggen op elkaar. Doe hetzelfde met de dwarsnaden van het voorpand met de zij-voorpanden en de schouderpas 1. Pers de naden open.

Stap 3.

Nu gaan we beginnen met het achterpand. Stik de deelnaden van het zij-achterpand en het achterpand vast. Naai de dwarsnaden van het achterpand met zij-achterpanden en de schouderpas op elkaar. Pers de naden mooi plat en stik de zijnaden op elkaar.

Stap 4.

Nu gaan we beginnen met de rokdelen. Speld de deelnaden van het zij-achterpand rok 6 en het boven-achterpand rok op elkaar en stik deze vast. Doe hetzelfde met de deelnaden en de taillenaden H. Stik vervolgens middenachternaad G helemaal vast. Let er goed op dat de naden mooi doorlopen.

Stap 5.

Speld en stik de zijnaden van de rokpanden vast. Pers mooi plat en speld nu dwarsnaad J van de rokdelen vast.

Stap 6.

Nu zijn we bij de mouwtjes aangekomen. Vouw de naden N op elkaar, goede kanten op elkaar, speld en stik deze naad vast. Zoom het mouwtje meteen af. Speld nu het mouwtje in het armsgat en zorg dat de correspondentiepunten goed op elkaar vastgespeld worden. Stik het mouwtje vast en lock de naden in het armsgat mooi samen. 

Stap 6.

Knip nu een reepje van drie centimeter breed (lengte hangt af van de rekbaarheid van je stof). Stik de uiteinden vast, pers het naadje open en speld het reepje vast op het halsje. Stik het reepje vast, dun de naad uit, keer het reepje om naarbinnen en stik deze in de naad vast. Zoom het rokdeel aan de onderkant af en jouw A-lijn lente jurkje is af!

Eindresultaat 

Ook deze blazer heb ik zelf gemaakt op mijn BERNINA 480.

Ik wens je veel succes met het maken van dit jurkje. Wat ook een leuk idee is is om het jurkje van twee verschillende kleuren stof te maken! Bijvoorbeeld de zijpanden in een andere kleur. Mocht je nog vragen hebben, stuur gerust een berichtje hieronder.

Heel veel liefs,

Joon

^ PS volg je me al op insta?

#stayhomeandsew

 

 

 

 

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Benodigd materiaal: garen, lockgaren, lockmachine, naaimachine, patroon knipmode, patroonpapier, Rekbare stof voor jurken, stofschaar
Benodigde producten:
BERNINA 480
BERNINA 480

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

9 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam