Creatieve berichten over naaien

Een vest voor de winter in een gebreide stof

De meeste mensen die de Knipmode kennen hebben ook wel de royal editie gezien van de knipmode (april 2020). Hierin staat een vest voor de winter dat ik echt wel heel erg gaaf vond. Alleen was deze gemaakt in een stof van kant (jasje 5). Aangezien ik geen gelegenheid heb waar ik deze zou kunnen dragen in de komende tijd wilde ik het vest/jasje toch echt wel heel graag maken.

Ik moest er wel even over nadenken hoe ik dat het beste zou kunnen aanpakken. De voorkant is namelijk aan de zelfkant gelegen van de stof, waardoor je een mooie schulprand krijgt. Dit had ik niet nodig bij mijn vest.

Ook had ik een mooie stof in de kast leggen die echt perfect is voor dit vest, maar was een hele fijne gebreide stof. Dit is meestal ook nog wel een uitdaging, omdat deze kan gaan rafelen en ladders krijgt als het niet goed genaaid word.

Ik heb alle patroondelen op de stof gelegd en uit geknipt. De voorkant van het vest moest ik dubbel op de stof uit knippen. Zo ontstaat er een mooie voorkant.

Zoals je ziet op de foto heb ik deze 2x aan de stofvouw gelegd, zodat je een dubbel deel krijgt.

Ik heb ervoor gekozen om het gehele vest in elkaar te zetten met de lockmachine L460. Deze machine geeft een hele nette afwerking. Ook helpt het de randen tegen rafelen ( want een zigzag met de naaimachine gaat meestal golven en met alleen de naaimachine vind ik de naden niet veilig genoeg tegen rafelen)
Wat ook heel fijn is aan deze machine is dat de machine een grote opvang bak heeft voor de afgesneden stof.

De onderkant van het vest heb ik afgewerkt met de coverlock. Hiervoor heb ik de Bernette 42 funlock. Deze machine geeft altijd een nette afwerking aan je projecten.

Je hoeft nooit echt veel te veranderen aan te instellingen, want slaat geen steken over mocht hij niet precies zijn ingesteld. Dat is echt wel super fijn aan deze machine.

De mouwen heb ik iets ingehaald, omdat ik liever van een wat strakker vallende mouw hou als van losse mouwen.

Ondanks dat het vest niet van de stof van kant is gemaakt. Vind ik hem echt wel heel chique.

Komt dit vest voor de winter nu ook bij jou op je To-Do lijstje?

Wil je meer van mij volgen kan je altijd even kijken op mijn Instagram @stefjuhh89

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

17 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam