Creatieve berichten over naaien

Accessoire van de maand juni: de schelp en tricotzoomvoet 4 mm #69

Deze maand is de Schelp- en tricotzoomvoet 4 mm #69, met een adviesprijs van €42,99, het accessoire van de maand! Dat betekent dat je dit accessoire in juni met 15% korting kunt kopen bij jouw BERNINA dealer! Hieronder vind je meer informatie over de Schelp- en tricotzoomvoet 4 mm #69. Ook zullen we gedurende de maand een leuk project op de blog delen, waarbij dit accessoire wordt gebruikt ?

Image of Schelp- en tricotzoomvoet 4 mm #69.

Schelp- en tricotzoomvoet 4 mm #69

De schelp- en tricotzoomvoet #69 is geschikt voor het zomen van zachte stoffen zoals t-shirt tricot.

Meer informatie

Voor mooie zomen voor elastische stoffen:

  • Dubbele zomen maken met een overlocksteek
  • Deze voet bespaart werk en tijd.
  • Maak zomen met een breedte van 4 mm
  • Voor zachte en elastische stoffen
  • Voor 5,5 mm en 9 mm machines

Al die voetjes 🙂

We hadden al een blog geplaatst over Zoomvoet voor zigzagsteek #63, maar ik ga toch nog even het verschil tussen deze 2 voetjes, Zoomvoet voor zigzagsteek #63 en de Schelp- en tricotzoomvoet 4 mm #69 uitleggen 🙂 

De BERNINA zoomvoet produceert smalle, professioneel ogende zomen in stoffen van verschillende gewichten en samenstelling…bijvoorbeeld fijne stoffen zoals batist en chiffon tot stoffen van middelmatig gewicht zoals chambray en popeline.

Een sterke en duurzame zoom

Een zoomvoet draait de rand van de stof dubbel en houdt hem op zijn plaats voor het naaien, met een rechte steek, zigzagsteek of decoratieve steek. De gemaakte zomen zijn sterk en duurzaam en het extra gewicht van de dubbel gedraaide rand helpt zomen rechter te laten hangen, vooral op zeer lichte stoffen. Omdat de kniprand volledig is ingesloten, is er weinig kans op rafelen. De zoomvoet # 68 en # 69 zijn vergelijkbaar met de smalle zomen, maar produceren een ronde, in plaats van een platte gezoomde rand. Het kanaal van de Zoomvoet voor zigzagsteek #63 is korter, waardoor het gemakkelijk is om een gebogen rand te zomen

De Schelp- en tricotzoomvoet 4 mm #69 heeft een dieper kanaal in de zool waardoor een smalle, ronde en dubbel gedraaide rand ontstaat. Bij bepaalde steekformaties, zoals zigzagsteek, blindzoomsteek of een vari-overlocksteek, wordt de rand op regelmatige afstanden naar binnen getrokken, waardoor een schulprand ontstaat.

De zool van de BERNINA zoomvoet.

De Schelp- en tricotzoomvoet 4 mm #69 is een speciale naaivoet voor het zomen van zachte stoffen zoals tricot. De zoomvoet slaat de stof met behulp van een speciale opening twee keer om en houdt hem met een geleider in de voetzool vast tot de stof stevig aan elkaar genaaid is. Het resultaat: een smalle, licht driedimensionale zoom 🙂 Het kanaal op de zool van de naaivoet heeft de grootte van de afgewerkte zoom. Dit kanaal houdt de gevouwen stof op zijn plaats, zodat de naald de zoom kan vastnaaien…

Afhankelijk van de steeksoort kan de schelp- en tricotzoomvoet #69 ook een schelpzoom naaien. De zoomvoet is bovendien ook zeer geschikt voor het aannaaien van kant en boorden. 

Voor een verdere uitleg  en het gebruik van de schelp- en tricotzoomvoet #69 verwijs ik graag naar de door mij eerder geplaatste blog 🙂

 

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam