Creatieve berichten over naaien

Kerstjurkjes met stoffen van Spoonflower

Kerstjurkjes met stoffen van Spoonflower

Vrolijk Kerstfeest iedereen! Vandaag laat ik jullie de kerstjurkjes van mijn meisjes zien. Ik heb namelijk bij Spoonflower stofjes uitgezocht. Je hebt daar een heel groot aanbod aan stoffen en je kan je gekozen print laten drukken op een kwaliteit naar keuze. Ik ging voor Cotton Lawn. Nog nooit mee gewerkt maar ik ging een vriendin ten raadde en zij wist mij te vertellen dat deze kwaliteit net iets soepeler is dan gewone katoen. Dat had ik nodig voor mijn jurkjes!

kerstjurkjes met stoffen van spoonflower

 

De patronen

Voor beide jurkjes ging ik aan de slag met twee verschillende patronen. Ik begin met die van mijn jongste telg. Daarvoor gebruikte ik mijn gratis patroon ‘Lulu-skirt’, die je kan vinden op de blog Smospotten&Snoesjes. Ik ging natuurlijk voor een hack, want voor Kerstmis mag het iets specialer zijn.

kerstjurk

De rokdelen en de linten bleven hetzelfde. Ik zorgde wel voor een tailleband en maakte een extra lange ruffle om aan de linten te bevestigen. Als je zelf een tailleband wil tekenen dan neem je best de tailleomtrek + 5cm. Reken daarbij ook 4cm extra om de tailleband te laten overlappen en te sluiten met een knoopje. 

kerstjurk 1

Voor mijn oudste dochter ging ik aan de slag met een voor mij nieuw patroon van een ontwerpster die ik ontdekt heb op Etsy. Als je zelf je patronen verkoopt op Etsy dan ga je wel vaker eens rondneuzen. Ik kwam enkele prachtige patronen van Jilly Atlanta tegen. Ik kocht om eentje uit te proberen de Camden dress aan. Heerlijk als je ontdekt dat die patronen dan een super tutorial hebben en de pasvorm van de kleren perfect is!

camden dress

Bij deze Camden jurk kan je kiezen of je een 3/4 mouw maakt of een korte mouw. Ook voor de lengte kan je voor een vintage look gaan. Daarbij komt de jurk schattig korter. Nu ja, mijn oudste is al 8 jaar. Het schattige is er af. Dus ik ging voor de normale lengte 😉

Normale lengte

kerstjurkjes

De hals afwerken met een biesje

Wat ik zo leuk vind aan nieuwe patronen naaien is dat je telkens nieuwe dingen leert. Zo leerde ik deze keer een hals afwerken met een biesje. Ik weet niet waarom maar bij de meeste Belgische patronen worden zulke jurkjes gevoerd. Deze is niet Belgisch en ik leerde dus iets nieuws! Kijk maar mee!

 

Achterpanden voorbereiden: Strijk aan beide achterpanden het knopenpad 1cm naar binnen. Plooi het daarna nog eens 2cm naar binnen. Strijk dit even.

achterpanden voorbereiden

 

Biesje maken: dit is heel gemakkelijk. Je plooit je lint dubbel in de lengte en strijkt het plat. 

 

biesje maken

De bies aan de hals bevestigen: Plooi de 2cm van het knopenpad open en plooi daarna die ene centimeter om naar de andere kant. Leg het biesje erover en speld vast over de hele halslijn.

 

de bies aan de hals bevestigen

 

Knopenpaden omplooien: Plooi de knopenpaden op hun plaats. Je ziet dat die ene centimeter voor een mooie afwerking zorgt.

knopenpaden omplooien

 

Bies vastspelden: Speld de bies vast aan de halslijn. Stik daarna met een gewone steek. 

bies vastspelden

 

Klaar! Je hals is met een biesje afgewerkt! 

klaar!

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik kijk alvast uit naar de jurkjes van volgend jaar! 

 

VROLIJK KERSTFEEST!

XXX Neeltje 

Smospotten & Snoesjes

 

 

 

Kerstjurkjes met stoffen van Spoonflower

 

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: een weekend
Benodigd materiaal: cotton lawn
Benodigde producten:
BERNINA 740
BERNINA 740
BERNINA L 460
BERNINA L 460

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam