Creatieve berichten over borduren

Eerste borduurproject: zeefdruk, bling bling én kortingscode!

Hallo, mijn naam is Lotte Martens en ik wil je graag meenemen in mijn wereld van stoffen, zeefdrukken, naaien en borduren. Laten we met het laatste thema beginnen. Ik wilde eens uitproberen hoe het is om borduurwerk te combineren met mijn print-techniek of beter gezegd een borduurproject met bling bling, gecombineerd met felle garenkleuren. Uit ervaring weet ik dat dit een mooi effect geeft, want ik borduurde al vaker met de hand zoals je hieronder kunt zien.

 

Nu komt er een nieuw tijdperk: borduren met de nieuwe machine BERNINA 570 QE.  De mogelijkheden die je hiermee hebt zijn enorm en waren voor mij een mooie ontdekking. Denk bijvoorbeeld eens op borduurgebied aan de 250 geïntegreerde borduurmotieven, motiefbewerking op het scherm, WordArt en het importeren/exporteren van ontwerpen via USB! Ik combineer graag met verschillende lagen en technieken en mijn hoofd stroomt dan ook over met leuke ideeën. Mijn eerste kleine projectjes deel ik hier graag met jullie. Ik wil je graag inspireren en aanmoedigen. Ook als beginner kun je al hele leuke borduurprojecten maken en ik ben natuurlijk ook ontzettend benieuwd naar jouw creaties, dus laat graag een reactie onder mijn bericht achter. 

BERNINA 570 QE

Image of BERNINA 570 QE.

BERNINA 570 QE

De BERNINA 570 QE is speciaal ontwikkeld voor quilters die echt perfecte steken willen. Geniet van prachtig doorgevoerde stoffen, nauwkeurige en perfecte steken, grote quilts en het automatisch afknippen van je draadjes.

Meer informatie

De machine ontdekken neemt altijd wat tijd in beslag. Mijn zoon was laatst jarig dus nam ik wat handgeprinte stoffen en besloot deze te borduren en met zijn verjaardag op tafel te leggen. We gingen samen naar de winkel om garens te kiezen. De kleuren werden een fluo groen met geel, zijn twee lievelingskleuren.

Materialen

De borduurfournituren zijn nieuw voor me. Borduurgarens, versteviging en borduurramen… Nog nooit borduurde ik machinaal, dus misschien kun je je voorstellen hoe ik me voelde… vooral nieuwsgierig en ook een klein beetje nerveus. Ik koos voor een garenbox borduurgaren van Mettler en scheurvlies van Vlieseline. Het handige is dat deze plakt en makkelijk tussen het borduurraam te bevestigen is.

Stap voor stap

Stap 1 – de naam

Ik selecteerde een lettertype dat volume heeft. Er zitten verschillende lettertypes in de BERNINA 570QE dus er is keus genoeg!

Stap 2 – bloemen 

Ik borduurde de kleuren op gevoel. De bibliotheek van de machine is groot. Je kunt kiezen uit klassieke combinaties die standaard in de machine zitten en hier met felle kleuren een nieuwe twist aan geven. Het borduursel krijgt direct een andere uitstraling. Dat vind ik het leuke aan borduren, je kunt een project echt individueel maken. De machine geeft een keuze van garens aan, dus je kunt je ook heel goed daaraan houden als je nog twijfelt over de kleurencombinatie. Ik koos dus voor een eigen volgorde en telkens als de machine een volgende kleur aangaf, wisselde ik of drukte ik op de knop om verder te gaan.

Stap 3 – de boodschap

Deze lap met borduursels mag groeien wat mij betreft.  Elke verjaardag wil ik er graag wat woorden en afbeeldingen aan toevoegen, misschien zelfs tussendoor, zodat hij uiteindelijk vol staat met mooie, warme boodschappen. 

Mijn eerste borduurproject met bling bling om de borduurmachine uit te proberen is geslaagd en smaakt naar meer. Wat zouden jullie een fijn project vinden om machinaal te borduren? 

DEZE ACTIE IS NIET MEER GELDIG:

Als nieuwe blogster van BERNINA wil ik jullie graag begroeten met een  korting van -25% op de producten (uitz. workshops) in de webshop www.lottemartens.com

  • gebruik bij het verlaten van de webshop de hieronder vermelde code
  • code : BERNINABORDUREN
  • de korting wordt automatisch in je winkelmandje verrekend  

De actie is geldig van 29 juli tot en met 31 augustus 2023.  Door vakantieregeling worden de orders verzonden na 12 augustus 2023. 

Creatieve groet,

Lotte

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: borduurgaren, het jaar van borduren, linnen, versteviging, Vlieseline of scheurvlies
Benodigde producten:
BERNINA 570 QE
BERNINA 570 QE
BERNINA 530
BERNINA 530

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam