Creatieve berichten over naaien

Win toegangskaarten voor de Handwerkbeurs in Gent

Win toegangskaarten voor de Handwerkbeurs in Gent op 10 november 2023. Is dat geen leuke actie? Ik mag op de Handwerkbeurs over mijn hobby vertellen en 5 x 2 toegangskaarten weggeven, ter waarde van €10 per persoon. Lees verder om te weten hoe je kunt meedoen met de winactie.

Over de Handwerkbeurs in Gent van 10, 11 en 12 november lees je meer op de site. Alle info voor bezoekers en over standhouders en workshops vind je er. Voor de BERNINA fans is er van alles te ontdekken rond quilten, patchworkstoffen en quiltbenodigdheden, baby zelfmaakmode, knopen, kant en band, allerlei naai-gerelateerde artikelen, stoffen en accessoires, boeken, patronen en toebehoren. Ook andere textiele hobby’s komen er aan bod.

Voor mij betekent het veel méér dan alleen maar vertellen over mijn hobby. Het is een unieke kans om kennis te maken met andere mensen die met dezelfde hobby bezig zijn. Ik ben zo benieuwd waar anderen mee bezig zijn. Ik ben fier dat ik die kansen krijg. Zo word staat de aankondiging op de site:

Win toegangskaarten voor de Handwerkbeurs in Gent

Uiteraard neem ik een BERNINA naaimachine mee naar de beurs, dan kan ik ook hier en daar nog iets tonen aan geïnteresseerden. De machine die ik meeneem is de BERNINA 480. Een 9mm machine met kniehevel (voor mij echt wel een must), een automatische draadafsnijder en -naaldinrijger. Verder heeft deze machine een programmeerbaar pedaal met kick-backfunctie, een regelbare snelheid en instelbare persvoetdruk.

Image of BERNINA 480.

BERNINA 480

De B 480: hoge kwaliteit, buitengewoon en tegelijkertijd van een briljante eenvoud. Moderne technologie voor perfecte steken op elk materiaal.

Meer informatie

Tot 31 oktober krijg je bij deze machine trouwens een gratis trolley bij aankoop.

Op zaterdag vind je in de Meet&Greet stand Danielle Haesendonckx, een BERNINA expert met veel kennis van BERNINA producten en veel ervaring met het naaien van prachtige kostuums. 

 

En wat nog méér?

BERNINA naaimachines worden in de fabriek getest met kwaliteitsnaaigaren Mettler. Ik mag een 100-tal staaltjes van Mettler garen uitdelen en op de stand zelf ook nog setjes naaigaren verloten.

Verder heb ik nog nummers van het BERNINA magazine Inspiration , dit is het magazine waaruit elke maand een gratis patroon wordt ter beschikking gesteld van geïnteresseerden. En daar bovenop heb ik nummers van het quilt- en borduurmagazine Stitch&Quilt die ik mag weggeven op 10 en 12 november. In het kerstnummer staat trouwens ook een ontwerp van mijn hand, namelijk een kleuter-kerstman-baardje dat je op de naaimachine of op de borduurmachine kunt maken.

Daarnaast mag ik op de Handwerkbeurs ook enkele exclusieve goodies verloten van BERNINA in samenwerking met textielkunstenaar Kaffe Fassett. Zo maak je kans op o.a. een kleurrijke shopper bag, een paar fleurige sokken óf drink jij straks uit een betoverende mok van BERNINA x Kaffe Fassett!

 

Hoe deelnemen aan de verloting?

Schrijf in de commentaren onder dit bericht welke onderwerpen je graag nog meer op de blog ziet verschijnen. Met een tip, een suggestie, een vraag kom je in aanmerking om entreetickets te winnen.

OF: Vertel hieronder wat je favoriete techniek is bij het naaien, borduren of quilten.

De verloting wordt afgesloten op 31 oktober en de tickets worden achteraf digitaal doorgestuurd naar de winnaars.

Slaagde je er niet in tickets te winnen? Dan kun je ze steeds hier bestellen. Allen welkom op stand 78.

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een weekend
Benodigde producten:
BERNINA 480
BERNINA 480

Link dit bericht Trackback URL

Commentaren op dit bericht

103 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Lut De Grave BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Graag zou ik nog meer willen borduren en quilten  op mijn Bernina  590, dus nog extra tips zouden welkom zijn.   Mijn voorkeur gaat vooral uit naar het maken van kinderkleding in rekbare stoffen en allerlei kinderprojecten.  Afwerken van boorden,  zomen en andere randafwerkingen  zouden erg welkom zijn, al heb ik al heel wat ideetjes opgedaan via jouw nieuwsbrief. Ik kijk er al naar uit voor mijn bezoek aan beurs. 

  • Bea BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Lut, de nieuwsbrief is niet mijn verdienste, die komt van BERNINA. Jij bent wel een bezige bij, borduren, quilten én kinderkleding maken. We proberen tegemoet te komen aan je vragen. Tot op de beurs!

 • Esther Montis BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Met een vriendin maken we tassen van tweedehands materiaal, hergebruik van oude borduurwerken of  reststukken van mooie stoffen. Wellicht kun je eens een blog wijden aan tassen maken met hergebruik.  Dan doen we misschien nog ideeën op. De tassen worden overigens verkocht en de opbrengst gaat naar het KWF voor de bestrijding van kanker.

  • Bea BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Esther, ik heb teveel plannen in mijn hoofd om te kunnen realiseren… En toevallig staat er nog een schilderij van een hond in kruisjessteek te wachten om een tas te worden. Ik kocht hem op een rommelmarkt van vrienden die spullen verkochten uit het huis van moeder, die verhuisde naar een zorgwoning. Er waren vroeger al enkele blogberichten over het project ‘Mestival’ waarin tassen beschreven werden. Je vindt ze via deze link. Hergebruik vind ik ook erg spannend! Daar moeten we het over hebben op de Handwerkbeurs!

  • Bea BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Tania, ik heb de L890 ook. Ja, een krachtige machine die zoveel toepassingen heeft. Ik ben vooral weggeblazen van de combinatiesteek. Als je grote projecten maakt spaart die steek veel tijd uit.

 • Vanessa Vyncke BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  IK ben vaak op zoek om kleine geschenkjes/decoratie zelf te maken met de naaimachine en met restjes stof. Graag kom ik naar de beurs in Gent met een vriendin waarmee ik elke week naar de naailes ga. 

  • Bea BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Vanessa, het verwerken van restjes is leuk, he? Zo krijg ik zelf ook het gevoel productief te zijn. Heb jij al een abonnement op Inspiration, het naaimagazine van BERNINA? Daar staan bijna elke keer leuke decoratie-ideetjes in.

 • petra veelenturf BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Ben dol op quilten en de paper piecing methode heeft m’n voorkeur! Het lijkt me heel leuk om jullie stand te bezoeken op de Handwerkbeurs.

 • Tine Van Damme BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hoi, deze beurs klinkt perfect op maat van mijn mama en mezelf, 2 naai en handwerk fanaten!Waar ik graag nog eens een artikel over zou willen lezen is over opbergen en organisatie van je naai ruimte. Ik heb geen apparte kamer en moet het stellen met een uitschuif tafel van 70cm op 1m. Hoe organiseer je alles zodat je het nodige binnen handbereik hebt? Hoe organiseer je de stoffen, hoe pak je het aan welke stof je voor welk projectje gekocht hebt?mvg Tine

  • Bea Callemeyn BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Tine, de grootte van je naaiplek vraagt inderdaad een slimme organisatie. Een tijd geleden hadden we een reeks ‘de naaikamer van …’, daarin hebben een aantal mensen hun werkruimte voorgesteld (terug te vinden met de zoekfunctie met de loep). Misschien vind je daar ideetjes? Sommige mensen organiseren de stoffen op seizoen (winter/zomer), op kleur, op kwaliteit of dames/heren/kinderen. Afhankelijk van de omvang van de voorraad soms op een rek gestapeld of in dozen. Hopelijk vind je daarin inspiratie.

 • Dirk Depestel BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Een tipje voor de nieuwsbrieven (een klein tipje, want de nieuwsbrieven zijn al zeer goed) : nu en dan inspiratie om een tas te maken, of een uitleg hoe je een tas maakt, welke voet je best kan gebruiken voor materialen voor tassen, …

 • Vicky Cauwe BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  hallo, ik ben een beginnende naaister, en heb in het voorjaar een bernette b38 gekocht.  Waar ik als beginneling moeite mee heb is welke steeklengte te kiezen en wanneer je de voetdruk moet aanpassen.  Kunnen jullie daar in de blog wat tips over geven?  Ik heb alleszins jullie blog geraadpleegd bij mijn eerste experiment met de twin-naald waar er specifiek voor die naald tips staan over steeklengte…maar met de gewone naald zou ik ook wat tips willen ;-).  Ik ben er zeker van dat ik op de handwerkbeurs ook wel nuttige info zou kunnen terugvinden, dus tickets winnen zou me zeker bevallen;-).  Ik had trouwens nog nooit gehoord over die beurs…. de bernina blog/nieuwsbrieven zijn dus voor veel dingen nuttig!

 • Martine Boutsen BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Beste, Ik ben een echte handwerkfanaat en nu ik jouw blog lees weet ik zeker dat ik ´moet´ komen naar de handwerkbeurs!Wat zou het leuk zijn om de tickets te winnen. Ik ben héél  nieuwsgierig om te zien wat de Bernina 480 allemaal kan.🤞🤞🤞, groetjes Martine

 • Kristien Vanlaer BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Mijn eerste Bernina, en die is nog steeds in mijn bezit,  is die van mijn mama waarop ik leerde werken toen ik 10 was. Ik ben nu 65 en heb mij ondertussen enkele jaren geleden een  meer modernere versie aangeschaft . De stap naar een Bernina, waar je ook mee kan borduren, heb ik nog niet gemaakt. Een bezoek aan de handwerkbeurs kan mij misschien over de streep trekken.

  • Bea BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Kristien, jij hebt redenen te over om langs te komen. Jij kent de oude robuuste machines en de moderne technologie. Een mooie evolutie met 2 kanten van kwaliteitsmachines. En over het borduren zullen we het zeker ook wel hebben wanneer je langskomt. 🙂

 • Angelique Neels-Colijn BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hallo Bea, Leuk hoe jij omschrijft wat er allemaal te zien zal zijn in stand 78 op de Handwerkbeurs in Gent. Om dat allemaal zelf te ervaren zouden de kaarten heel welkom zijn.Een leuke techniek die ik graag toepas is iets in the hoop maken op de borduurmachine. Dit komt doordat je daar naast het borduren heel goed op de juiste volgorde moet letten om tot een mooi eindresultaat te komen. 

 • Ellen Meerschaut BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Ik ben vooral fan van alle naai artikelen. Mijn dochter kruipt ook al eens graag achter de naaimachine, dus eens een projectje voor kleine naaisters zou super tof zijn!

  • Bea BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Els, we doen ons best om een variatie aan kledingstukken ter beschikking te stellen met het gratis patroon van de maand. Houd de blog verder in de gaten, en zeker ook de nieuwsbrief.

 • Conny Eeman BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hallo ik zou heel graag eens een patroon en werkvolgorde hebben van een mooi handtasje waar ik dan iets mooi op borduur.Ik ga trouwens al jaren naar deze beurs en heb daar de tijdschriften stitch at home en Plot at home leren kennen 

 • Ingrid Standaert BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Mijn interesse gaat vooral uit naar naai en machine borduren. Maar ben een duizendpoot in handwerk en heb eigenlijk heel veel interesse in alles wat handwerk te bieden heeft.

  • Brigitte Meyssen BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Beste, ik krijg zin om te gaan als ik jouw uitleg over de handwerkbeurs lees!  En hoe geweldig zou het zijn als ik inkomtickets of iets anders zou winnen!!! Ik heb al jaren een Bernina 1008, mijn steun en toeverlaat. Maar ik wil wel eens graag weten wat je met de Bernina 480 allemaal meer kan. Dat is ook misschien nog eens een idee voor in je blog: het verschil tussen enkele machines uitleggen. Groetjes en tot op de beurs, Brigitte

  • Bea BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Ingrid, het combineren van naaien en borduren is altijd een leuke combinatie. Zoveel mogelijkheden om je eigen projecten om te toveren tot iets heel persoonlijks.

 • Anita Vandenvijvere BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Leuk om te horen dat er een handwerkbeurs is in Gent. Ik heb mij sinds vorige maand ingeschreven op de nieuwsbrief en ken jouw blog nog niet. Ik werk een kleine 10 jaar met een Bernina B350. Er is ook een kniehevel bij die ik nog niet gebruikt heb. Benieuwd wat ik daarmee kan doen. In een naaicursus onlangs vernomen dat er zo’’n handig voetje bestaat om altijd op dezelfde afstand te kunnen stikken. Ik maak vooral kinderkleren voor mijn kleinkinderen en vind het tof dat ik er hun naam kan in stikken, misschien zijn er nog meer opties om mijn kledij te personaliseren. Recent ben ik gestart met het maken van eenvoudige tassen. Ik maak ze als kadootjes en personalisatie ze. Ik ga mij zeker het laatste Berninanr aanschaffen met patroon van een toffe tas. Tips zijn welkom ivm stoffen en afwerkingstechnieken. ik kom zeker langs want ik woon in Gent

  • BeaBewerkt BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Anita, die kniehevel vind ik echt de max! Dat is een derde hand.  Kijk met de zoekfunctie op de blog eens wat ‘kniehevel’ voor info geeft. Ik heb er al 2 keer een blog aan gewijd. Eerst is het even wennen, maar je kan al snel niet meer zonder. Het voetje om op dezelfde afstand te stikken is de smalle kantvoet #10.

   Als je op de link klikt, kom je ook bij een blogbericht met uitleg. Ik ben absolute fan!

   Je komt zeker langs, he?

 • Janneke van Steenwijk BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Wat een leuke actie! Ik kijk altijd uit naar de nieuwsbrieven en blogs van Bernina. Heel leerzaam. Bv borduren met wol zou ik meer over willen weten en leren, tips over free standing lace mn steunstoffen en wat naaien betreft blijft het maken van nette, passende boorden in sweaters en vesten een aandachtspunt. Volgens mij heb ik het naaien van een halsboord en zoomboord in een joggingvest met rits nog niet voorbij zien komen. Dat vind ik lastig en heeft nog enige tips nodig! Ik zou graag een keer naar de handwerkbeurs willen gaan dus doe graag mee met de loting.

 • Valerie Michels BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Wat een leuke actie! Ik naai al meer dan 10 jaar met mijn eenvoudige basis Bernina machine. Ik hou enorm van topstitches en afwerkingen die mijn naaicreaties dat tikkeltje extra geven. Ik lees de nieuwsbrief graag ter info en vind het leuk om nieuwe tips en tricks te lezen. Kleine stappenplannetjes zijn steeds handig om deze onder de knie te krijgen.

  • Bea BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Valerie, een basis BERNINA is een perfecte machine, als die uitvoert wat jij wil dat ze doet. En bij jou is dat dus het geval. Mooie afwerkingen maken een project af.

 • Ingrid Van Slambrouck BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Ik vind het steeds fijn om de nieuwsbrief te ontvangen. Vind er dikwijls inspiratie om iets nieuws te maken. Gelijk welk onderwerp heeft telkens mijn intresse .  Welk onderwerp ik graag aan bod zie komen, zou ik niet weten omdat de veelzijdigheid reeds groot is.mijn bewondering hebben jullie om steeds nieuwe ideeën aan te kaarten. Doe zo voort.

 • Mieke Moyaert BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Oooh, wat leuk, hier zou ik graag eens naartoe gaan. Ik ben een gevorderde naaister, maar knoopsgaten in mantelstof zijn vaak moeilijk of dat gaatje op het einde van de kraag. Dus tips hierover zijn zeker welkom.

  • Bea BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Mieke, ik zou vooral eerst eens oefenen op een restje stof dat je net zo verwerkt als de knoopsgatenbies in de mantel zelf. Eventueel komen de extra accessoires je nog van pas?

 • Linda Pauwels BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Mijn mama leerde me naaien, borduren en creatief bezig zijn. De microbe sloeg snel over.Daarom zou het leuk zijn om samen met haar naar de beurs te komen om nieuwe ideeen op te doen

 • Annette Bevelander BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Wauw wat een super leuke actie. Ik had nog niet eerder van deze handwerk beurs gehoord, kende hem wel in Zwolle. mij heb zelf sinds dit jaar een bernina. Ben nog druk bezig hem te leren kennen. Ik geef op andere merken nog les aan kinderen. Zo leuk. voor mij is de uitdaging het borduren. Nu kan mijn machine ook quilten. Dat is alleen echt niet mijn ding maar wie weet weet hè een leuke creatie te bedenken die fijn in algemeen gebruik is zodat ik het toch niet zo ‘stoffig’ vind 🙊🙈. mij vind ook de mogelijk geur met dik  draad naaien op stof/kleding zo gaaf. Kortom. Nog veel te ontdekken en leren en kijk hier graag rond.het is voor mij nu 5 jaar geleden dat ik voor het laatst op een beurs was. Ik ben wel weer eens benieuwd. Leuk om samen met mijn puberdochter te doen. 

  • Bea BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Annette, wat een enthousiasme om met je nieuwe machine aan de slag te gaan. Ja, er zijn zoveel mogelijkheden! Het versieren met dik garen is ook weer een leuke toepassing!

 • Tilla Triest BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  alles wat handwerk betreft heb ik al gedaan en met veel toewijding, maar nu ik gepensioneerd ben heb ik mij toegelegd op het quilten en speciaal op paper piecing. Het met de machine doen ligt mij nu beter dan handwerk. ik maak ook knuffelquilts voor kindjes, het is voor mij een bezigheid therapie en ik maak er nog iemand blij mee!!!

  • Bea BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Tilla, wat leuk dat je je hobby zowel voor kinderen als voor jezelf kunt uitvoeren. Paper Piecing heb ik enkele jaren geleden leren kennen en je hebt er echt veel mogelijkheden mee, he?

  • Bea BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Marieke, tassen heb je nooit genoeg, he? Heb je de werkbeschrijving van de tassen uit Inspiration al gezien? Ik maakte vroeger de tas Lu, echt stijlvol! Er komen er zeker nog wel meer.

 • Jacqueline Eshuis BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Alleen al voor de Kaffe Fassett mok en sokken zou ik naar Gent willen gaan. Heb sinds een maandje een Kaffe Fassett uitvoering van Bernina. Fijne machine, moet nog veel ontdekken.Mijn favoriete quilttechniek is Foundation/Paper piecing, heb 2 keer een workshop gevolgd en vind de resultaten erg leuk. Maar ook kleine werkjes naaien met mijn eigen geweven stofjes is leuk. Dat is net wat anders dan werken met gekochte stoffen.Ik wil graag nog extra voetjes voor mijn machine kopen en ook borduursoftware om lekker extra borduurpatronen te maken. Rulers staan ook nog op mijn lijstje. Kortom teveel om op te noemen!

  • Bea BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Jacqueline, jij maakt de zelfgemaakte dingen nog veel persoonlijker als je ook zelf kunt weven. Ja, de Kaffe Fassett spullen zijn echt te gek, he? Ik wou al dat ik ze zelf kon winnen…

 • renata Willems BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Ik ben de gelukkige erfgenaam van een Bernette Chicago 7. Ik ben maar en hobby naaister maar omdat ik nu zo’n machine bezit ga ik ook naar een naaicursus.Ik heb ook al wat voetjes gekocht om de machine optimaal te kunnen gebruiken.Ik heb de handleiding van de borduurmachine bijna van buiten geleerd maar bij het borduren breekt mijn bovendraad altijd. Kijk ook naar you tube filmpjes, maar ja die lossen geen problemen op.Daarom zou ik dolgraag naar de handwerkbeurs komen om mijn borduurmachine beter te leren gebruiken.Ik probeer en probeer, het moet wel eens lukken.Veel kennis zou ik blijkbaar kunnen opdoen.RenataIk kijk ernaar uit.    

  • Bea BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Renata, misschien moet je de machine ondertussen eens helemaal laten nazien? Als er een specifiek probleem is, kan het zijn dat er ergens iets met de spanning moet bijgesteld worden, als het enkel bij het borduren voorkomt. Succes!

  • Bea BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Brigitte, er kwamen al heel veel lessen van Sylvia Kaptein op de blog, over de software V8. Dezelfde basis geldt meestal ook voor de software 9. Misschien kun je die via de zoekfunctie terugvinden? Er is een Facebookgroep ‘BERNINA software kennis delen’. Word gerust lid om daar ook rechtstreeks met andere gebruikers te overleggen.

 • Marjan van der Wel BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Ik zou graag meer willen weten over het maken van knoopsgaten in dikke stof. Ik heb een winterjas gemaakt en ik heb alleen de knoopsgaten nog niet gemaakt. Want er zit een beleg aan en ik ben nu bang dat mijn Bernina 480 het niet aankan en zo mijn jas niet mooi wordt. 

  • Bea BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Marjan, misschien kun je dezelfde knopenrand namaken met een restje van de stof en alvast proberen voordat je ze in de mantel maakt? Er zijn ook extra accessoires voor de knoopsgaten, die kunnen ook helpen. Succes!

 • Claudia Neys BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Beste ,Graag had ik wat meer informatie over het borduren met de Bernina 790Ik heb mijn bernina aangekocht juist voor de lockdown  heel blij ermee maar wil toch wat meer kennis / ervaring over borduren er  uithalen Dit jaar is er al  wel veel info via de blog van Bernina over verteld  waar ik dsn ook  heel blij mer benWaar ik ook wel interesse voor heb en meer over wil weten/doen is Quilten met de mallen van Bernina  lijkt me heel intetessantHet is ook wel leuk om via een beurs ern demo mee te maken en kijken hoe jullie er mee werken het zien  doen  is voor mij duidelijker Grtje Claudia 

  • Bea BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Claudia, ik ben van plan de rulers (de mallen) mee te nemen naar de Handwerkbeurs. Misschien kun je via de verkoper een borduurworkshop vragen? Of word je lid van de Facebookgroep ‘BERNINA borduren Nederlandstalig’? Daar kun je ook veel vragen stellen.

 • Isabelle Landtsheer BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Poppenkleertjes, tipitentjes, tafeltentjes, gordijnen maken, stoffen gebruiken in je interieur, verschil van stoffen en welke stoffen lenen zich beste tot welk werkstuk…

 • Nina Christiaen BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Wat ik zalig vind aan mijn 2 bernina´s id de kniehevel om vlot rondingen te borduren om in mijn patchwork te verwerken. Wat ik fijn vind is de kinderpatronen die jullie doorsturen met uitleg.  Doe zo voort en tot op de beurs Nina 

 • Lieve De Cremer BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Werken met tweelingnaald, boordjes aanzetten, naden snel en mooi afwerken met overlock, en het liefst alles gewoon aan elkaar stikken met een rechte steek:zo ontspannend.

 • Carine Devogelaere BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Heel veel interesse om langs te komen. Kijk steeds uit naar jullie e-mails. Zeer bruikbare tips die altijd welkom zijn. Reeds verschillende dingen gemaakt. 

 • Annelies De coninck BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hoi, ik heb intussen 4 bernina’s prijken .. leer enorm graag bij, het enige dat ik maar niet onder de knie krijg, is voor mn zoon die patchkes te borduren ( is een metalheadje) voor op zn vestje met band names.. zou daar heel graag uitleg over krijgen… groetjes

 • Barbara Pols BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hoi, onwijs veel zin om te komen; mijn interesse ligt vooral bij inspiratie bij het naaien. Upcycling (gebruiken van stof van een afgedankt kledingstuk of een deel van een kledingstuk gebruiken om iets anders van te maken) is helemaal mijn ding! 

 • hilda Devies BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Dag Bea en andere lezers van de blog. Een aantal jaar terug heb ik mij de B530 aangeschaafd en vind  dat ik de siersteken en borduurmogelijkheden te weinig of niet gebruik omdat ik dat niet onder de knie krijg. Misschien een voorstel om in de blog verder te verduidelijken?

  • Bea BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Hallo Hilda, ja, spijtig als je de mogelijkheden van de machine niet helemaal kunt gebruiken. De siersteken kunnen zeker een leuke meerwaarde zijn voor je projecten en het borduren al helemaal! Misschien kun je een workshop vragen bij je verkoper? Er zijn zeker nog wel meer mensen in de streek die er baat bij hebben. We houden het op de blog ook in de gaten om regelmatig info te geven over het borduren.

 • L Devriese BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  ik had graag kennis gemaakt met de mogelijkheden van de borduurmachines, ik ben van plan om een machine aan te schaffen maar zie het bos door de bomen niet meer.

  • Bea BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Hallo L, er is inderdaad veel info te vinden over borduren. De mogelijkheden zijn te uitgebreid om hier allemaal te beschrijven. Een kleine opsomming: handdoeken borduren, geschenken, knoopsgaten borduren, decoratie op kleding, kinderspeelgoed, quilt borduren in plaats van handmatig te quilten, vrijstaand kant borduren, projecten volledig in de borduurring afgewerkt zoals etuis of tasjes, interieurdecoratie, … Zocht je op de blog met de zoekfunctie? Heb je zin om lid te worden van de FB groep ‘Bernina borduren Nederlandstalig’?

 • Karin Catry BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Het borduren met de borduurmodule van Bernina heb ik net gekocht. Demonstratie zou wel leuk zijn. Ik naai vooral kinderkleding in rekbare stoffen.

 • Vaeyens Godelieve BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  In de stitch zou er meer voor de borduurmachine mogen komen,was vroeger beter naar mijn mening, borduurmachine krijgt veel minder de aandacht 

  • Bea BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Godelieve, jij bent een fervent en ervaren borduurster, he? Misschien is het mogelijk je suggesties naar Stitch&Quilt door te sturen? Ook interessant voor hen om de suggesties van de lezers te kennen. Ik hoop je terug te zien op de Handwerkbeurs!

 • Marie Beek BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hallo allemaal,Deze blog is een enorme inspiratiebron. Er staat heel veel informatie. Wat ik leuk zou vinden als er nog meer uitleg en tips zouden kunnen komen over couching in de borduursoftware. Zoals welk materiaal daar het beste geschikt voor is. Wat ik ook niet zoveel lees is het gebruik van de punchtool in de borduursoftware. Ga vooral door met deze blog. Groeten Marie 

 • Hadewig Huybens BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Heb een Bernina B 475, en sinds 2 maanden volg ik een opleiding herstel van kleding waardoor ik mijn machine nog beter leer kennen door met verschillende voetjes te werken, steken leren enz. Ik maak nu met plezier ritsen in jassen, zakjes ea.

 • Beatrice Van Der Eecken BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hallo, de bernina nieuwsbrieven is iryd waar ik naar uitkijk. Ik maak vooral kleding voor klein en groot binnen mijn gezin. Voor de  kleintjes komt het borduurwerk eraan te pad.Ik heb leren naaien van moeder en het patronenwetk van mijn meter.Intussen waag ik me aan eigen moeilijker ontwerpen en de tips in de blog maken heel wat dingen makkelijker te maken.Dankjewel en doe zo verder! 

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam